Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ Χαλκιδική εξελίσσεται σε δημοφιλή προορισμό για τους συνταξιούχους της Αυστρίας
Εκθέσεις

Η Χαλκιδική εξελίσσεται σε δημοφιλή προορισμό για τους συνταξιούχους της Αυστρίας

Ανάμεσα σε 840 εκθέτες από 80 και πλέον χώρες, διαπιστώθηκε ότι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Επί τρεις ημέρες (16-19 Μαρτίου) η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Ferien Messe 2023 έλαβε χώρα στη Βιέννη. Στο περίπτερο του ΕΟΤ συμμετείχε -μεταξύ άλλων- ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, ο οποίος πρόβαλε την περιοχή στην τουριστική αγορά της Αυστρίας. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος.

Αξίζει να σημειωθεί πως 5.500 συνταξιούχοι, εκτός των άλλων, έχουν επιλέξει την Χαλκιδική για τις διακοπές τους μέσα από ένα εξαιρετικό πρόγραμμα του TO Senioren Reisen Austria. Ίδιος αριθμός θα επισκεφθεί τη Χαλκιδική και το 2024. Για τη διαμονή τους έχει επιλεγεί η περιοχή της Ουρανούπολης και με οργανωμένες εκδρομές θα επισκεφθούν ολόκληρη την Χαλκιδική από τις 10 Απριλίου έως τα μέσα του Μαΐου μεγιστοποιώντας την αναγνωρισιμότητα του προορισμού.

O αντιπεριφερειάρχης μαζί με τον διευθυντή του ΤΟΧ κ. Γιώργο Μπρουτζά συναντήθηκαν με την CEO του SENIOREN REISEN AUSTRIA κα Gerlinde Zehetner και με την επικεφαλής των γκρουπ στην Χαλκιδική κα Fanny Grammatikou – Nunner για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και για το πως θα γίνει πιο ευχάριστη η διαμονή των Αυστριακών στην περιοχή μας. Σημαντική η συμβολή του γραφείου του ΕΟΤ Αυστρίας με την προϊσταμένη κα Σταυρούλα Σκαλτσή και τον κ. Ιωάννη Ραφαλιά για την προβολή της Χαλκιδικής.

Στους επισκέπτες της Ferien Messe 2023 δόθηκαν πληροφορίες, διαφημιστικό υλικό και κεράσματα από ποτά και προϊόντα που είχε φροντίσει το γραφείο του ΕΟΤ.

Με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον των Αυστριακών για την περιοχή μας (το 2019 οι αφίξεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία ήταν 166.933 και  το 2022 έφτασαν τους 176.128) και σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν, προγραμματίζεται επίσκεψη κορυφαίων δημοσιογράφων στην Χαλκιδική, προκειμένου να γίνει ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της συνολικής τουριστικής προσφοράς της περιοχής μας.

Ανάμεσα σε 840 εκθέτες από 80 και πλέον χώρες, διαπιστώθηκε ότι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα ήταν ιδιαίτερα υψηλό (αύξηση κρατήσεων +20% σε σχέση με πέρσι και +10% σε σχέση με το 2019) και όλα δείχνουν ότι υπάρχει τεράστια δυναμική από την τουριστική αγορά της Αυστρίας. Ιδιαίτερα η Χαλκιδική αναδεικνύεται ως άκρως δημοφιλής προορισμός των Αυστριακών.

Την έκθεση και το περίπτερο της Χαλκιδικής τίμησαν η υφυπουργός για θέματα τουρισμού της Αυστρίας κα Susanne Kraus-Winkler, η υπουργός τουρισμού της Κροατίας κα Nikolina Brnjac και η σύμβουλος Εμπορικών και οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας κα. Γιούλη Μπογιατζοπούλου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023