Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ ΕΧΡΟ 2008 θα καθορίσει την μερική μετοχοποίηση της Helepxo

Η ΕΧΡΟ 2008 θα καθορίσει την μερική μετοχοποίηση της Helepxo

Σύμφωνα με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργο Πασχαλίδη, οι εξελίξεις στο θέμα της διεκδίκησης της ΕΧΡΟ του 2008 θα καθορίσουν την πορεία της μερικής μετοχοποίησης της Helexpo, καθώς η Helexpo […]

Σύμφωνα με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργο Πασχαλίδη, οι εξελίξεις στο θέμα της διεκδίκησης της ΕΧΡΟ<.><...> του 2008 θα καθορίσουν την πορεία της μερικής μετοχοποίησης της Helexpo, καθώς η Helexpo είναι βασικός συντελεστής αυτής της διεκδίκησης. Ο υπουργός, επίσης, υπενθύμισε ότι ύστερα από συμφωνία και με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη, η διαδικασία ‘πάγωσε’ προς το παρόν.

“Θεωρώ ότι μόλις οι προϋποθέσεις θα είναι περισσότερο ευνοϊκές και σε συνδυασμό πάντα με το δεύτερο κύκλο εργασιών της εταιρίας που κλείνει σε λίγους μήνες, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το σχετικό χρονοδιάγραμμα της μερικής μετοχοποίησης της Helexpo,” σημείωσε ο κ. Πασχαλίδης, επαναλαμβάνοντας “για όσους ανησυχούν”, όπως χαρακτηριστικά είπε, ότι “η πλειοψηφία της εταιρίας θα παραμείνει στο δημόσιο τομέα”.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο θέμα της διεκδίκησης διοργάνωσης της ΕΧΡΟ 2008 στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι ο φάκελος υποψηφιότητας θα κατατεθεί στο γραφείο Διεθνών Εκθέσεων (BIE) στο Παρίσι, με επιστολή του πρωθυπουργού, το αργότερο έως το Μάιο του 2003 και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η τελική απόφαση από τη γενική συνέλευση του ΒΙΕ θα παρθεί στα τέλη του 2003, το αργότερο Ιούνιο ή Δεκέμβριο του 2004, καθώς η γενική συνέλευση πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο (Ιούνιο και Δεκέμβριο).

Επίσης, κάλεσε όσους ομιλούν για το στόχο της ΕΧΡΟ, να πιστέψουν σε αυτόν και να εκδηλώσουν ενεργητικά την αισιοδοξία τους. “Δεν θέλουμε να δείχνουν το ενδιαφέρον τους καταθέτοντας την ανησυχία τους. Θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το στόχο, γι’ αυτό ζητάμε τη στρατηγική συναίνεση και τη συστράτευση όλων”, είπε.

Ακόμα, υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο διεκδίκησης της ΕΧΡΟ 2008 συγκροτείται το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΧΡΟ στο οποίο εντάσσονται καταρχήν 20 βασικά έργα υποδομών της Θεσσαλονίκης, (μετρό, υποθαλάσσια αρτηρία, αεροδρόμιο, σιδηροδρομικό δίκτυο, λιμάνι κ.λπ.). “Θέλουμε το 2008 η Θεσσαλονίκη να είναι μια πόλη πιο λειτουργική, ανθρώπινη και σύγχρονη ευρωπαϊκή”, είπε και τόνισε ότι η προοπτική διοργάνωσης της ΕΧΡΟ θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για την υλοποίηση των έργων υποδομής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024