Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην έκθεση Utazas
Διεθνής Τουριστική Έκθεση Utazas, Βουδαπέστη 26/2 – 01/03

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην έκθεση Utazas

Στα πλαίσια της συμμετοχής της Ελλάδος ως τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Utazas 2009, πραγματοποιήθηκε χθες συνέντευξη Τύπου προς 50 δημοσιογράφους (και δύο τηλεοπτικά συνεργεία), παρουσία του Ελληνα Πρέσβη […]

Στα πλαίσια της συμμετοχής της Ελλάδος ως τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Utazas 2009<...>, πραγματοποιήθηκε χθες συνέντευξη Τύπου προς 50 δημοσιογράφους (και δύο τηλεοπτικά συνεργεία), παρουσία του Ελληνα Πρέσβη στην Ουγγαρία κ. Γεωργιλέ. Στη συνέντευξη Τύπου έγινε η επίσημη παρουσίαση της Ελλάδας ως τιμώμενη χώρα από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας – Ουγγαρίας και εν συνεχεία ακολούθησαν συνομιλίες με τους δημοσιογράφους. Στα πλαίσια της συνέντευξης έγινε και η παρουσίαση του περιοδικού Utazas, το οποίο σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ κυκλοφορεί με ελληνικό εξώφυλλο και φιλοξενεί άρθρα για την Ελλάδα (γενικά), τη Χαλκιδική και την Πιερία.

Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται η επίσημη έναρξη της έκθεσης παρουσία του Ούγγρου υπουργού Αυτοδιοίκησης και αρμόδιου για θέματα τουρισμού κ. Gyenesei, του ειδ. γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αλεξανδράκη, του Έλληνα Πρέσβη και άλλων επίσημων αξιωματούχων. Πλήθος εκδηλώσεων θα πλαισιώσουν την ελληνική συμμετοχή στην Utazas, όπως επίσημη δεξίωση (Gala) με παραδοσιακό ελληνικό φαγητό, που επιμελείται ο chef του Porto Carras, εμφανίσεις του συγκροτήματος «Γιώτα Νέγκα» από Αθήνα, καθημερινή παρουσία μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων (Κεφαλλονιά, Αυτοδιοίκηση Ελλήνων Ουγγαρίας), μαθήματα μαγειρικής (από τον chef του Porto Carras), καθημερινές κληρώσεις δώρων από Πιερία και Χαλκιδική στο ελληνικό περίπτερο κ.ά.). Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται όχι μόνο στο ελληνικό εθνικό περίπτερο, αλλά και στο ελληνικό χωριό, το οποίο πλαισιώνει τη σκηνή. Στα stands του ελληνικού χωριού, παρουσιάζονται ελληνικά προϊόντα, ελληνική κουζίνα κ.ά.

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στα πλαίσια ημερίδας για το νομοθετικό πλαίσιο τουριστικής ανάπτυξης, μετά από συντονισμό του Γραφείου θα γίνει εκτενής παρουσίαση της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, σε κοινό 100 προσκεκλημένων Tour Operators, δημοσιογράφων και Ούγγρων αξιωματούχων.

Εκτός από το περιοδικό Utazas, η τουριστική Ελλάδα θα προβάλλεται σε τράμ και city lights της πόλης. Τέλος, με τη στήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουγγαρία και το Γραφείο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων, πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας του ΕΟΤ στην κεντρική πλατεία του Δημαρχείου της Βουδαπέστης για διάστημα ενός μηνός.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι ο πλέον δημοφιλής προορισμός των Ούγγρων και ο ΕΟΤ ευελπιστεί οτι η επιτυχής συμμετοχή της ως τιμώμενη χώρα στη φετινή Utazas θα τονώσει την τουριστική κίνηση προς ελληνικούς προορισμούς.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024