Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ καρδιά του τουρισμού χτυπά δυνατά στην ITB παρά τα χτυπήματα της τρομοκρατίας

Η καρδιά του τουρισμού χτυπά δυνατά στην ITB παρά τα χτυπήματα της τρομοκρατίας

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ITB 2004 – Aνοιξε σήμερα τις πύλες του το Διεθνές Χρηματιστήριο Τουρισμού στο Βερολίνο –ITB Berlin 2004- που θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Μαρτίου, στη σκιά χθεσινού του τραγικού τρομοκρατικού χτυπήματος στη Μαδρίτη που στοίχισε τη ζωή 190 ανθρώπων και τραυμάτισε άλλους 1200

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ITB 2004 – Aνοιξε σήμερα τις πύλες του το Διεθνές Χρηματιστήριο Τουρισμού στο Βερολίνο<...> –ITB Berlin 2004- που θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Μαρτίου, στη σκιά χθεσινού του τραγικού τρομοκρατικού χτυπήματος στη Μαδρίτη που στοίχισε τη ζωή 190 ανθρώπων και τραυμάτισε άλλους 1200.

Η συγκεκριμένη έκθεση που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι συγκεντρώνει το σύνολο των χωρών και των σημαντικότερων τουριστικών προορισμών του κόσμου, αποτελεί την καθοριστική χρονική στιγμή για την παγκόσμια τουριστική κίνηση της εκάστοτε χρονιάς, αποτελεί το σημείο που οι σημαντικότεροι tour operators της Ευρώπης ανοίγουν τα τελικά χαρτιά τους.

Από σήμερα και μέχρι την λήξη της ITB μία σειρά πολύ σημαντικών εκδηλώσεων δείχνουν τις τάσεις του παγκόσμιου τουρισμού και παρουσιάζουν τις νέες εξελίξεις. Τις πέντε αυτές μέρες η παγκόσμια τουριστική αγορά θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις στον τουρισμό της Γερμανίας τη χρονιά που μας πέρασε από τη στατιστική υπηρεσία τουρισμού της Γερμανίας, θα μάθει για τους επιτυχημένους προορισμού του 2003, τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό τουρισμό και τον τρόπο ανάκαμψης της Ασίας από την κρίση του ιού του SARS.

Μία σειρά από fora για την Καραϊβική, την Αφρική, τον Αραβικό κόσμο, και για άλλους προορισμούς θα εξετάσουν τις εξελίξεις και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης στις συγκεκριμένες περιοχές του κόσμου.

Ειδικές μορφές τουρισμού παρουσιάζονται μέσα από ειδικές ενότητες της έκθεσης και συνέδρια. Ξεχωρίζουν ο τουρισμός υγείας και τα Spa, ο οικοτουρισμός και η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη, ο τουρισμός νεότητας, ο τουρισμός τρίτης ηλικίας, ο τουρισμός κινήτρων και ο επαγγελματικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, κ.ά

Σημαντικές μελέτες θα δουν το φως της δημοσιότητας, όπως η “Travel Analysis 2004” που για 34 χρόνια εξετάζει και αναλύει τις ταξιδιωτικές συνήθειες των Γερμανών, το “IPK World Travel Monitor” που έχει γίνει θεσμός στην ΙΤΒ, κ.ά.

Ακόμη, ξεχωρίζουν το Workshop για τα συστήματα διαχείρισης των επαγγελματικών ταξιδιών, το συνέδριο “New Tourism for a New Europe” που εξετάζει αν η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεπάγεται και αύξηση του τουρισμού ή όχι, το πάντα επίκαιρο σεμινάριο για την αντιμετώπιση κρίσεων στον Τουρισμό, η ενότητα για τις τουριστικές εκδόσεις και τους ταξιδιωτικούς οδηγούς και η ενότητα για την τουριστική εκπαίδευση.

Αφήσαμε τελευταία μία ιδιαίτερα σημαντική ενότητα που έχει το δικό της ξεχωριστό εκθεσιακό χώρο και πλαισιώνεται και από ένα τετραήμερο συνέδριο. Η ενότητα της Τεχνολογίας και των εφαρμογών της στον τουρισμό αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον, ενώ το σχετικό συνέδριο θα ταράξει τα νερά αναλύοντας το internet έναντι των ταξιδιωτικών πρακτόρων, τις συνέπειες που θα έχουν στην τουριστική αγορά του μέλλοντος ο μηδενισμός των προμηθειών των τουριστικών πρακτόρων, τα ηλεκτρονικά συστήματα κρατήσεων και οι εξελίξεις τους, οι ‘ηλεκτρονικοί τουριστικοί πράκτορες’, η αγορά ολοκληρωμένων ταξιδιωτικών υπηρεσιών με ηλεκτρονικά μέσα κ.ά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024