Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ Θεσσαλία στοχεύει στη Σέρβικη αγορά για την επέκταση της τουριστικής περιόδου
Εκθέσεις

Η Θεσσαλία στοχεύει στη Σέρβικη αγορά για την επέκταση της τουριστικής περιόδου

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού κ. Γιάννης Μπουτίνας αναφέρθηκε στην ευκαιρία ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού, με έμφαση τις περιόδους της Άνοιξης και του Φθινοπώρου.

Παρουσίαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού-Πολιτισμού κ. Γιάννη Μπουτίνα, με την ευκαιρία της έκθεσης Belgrade Travel Fair.

Ο κ. Μπουτίνας ενημέρωσε εκπροσώπους τουριστικών γραφείων της Σερβίας και Δημοσιογράφους για τους τουριστικούς προορισμούς της Περιφέρειας, τα σημεία ενδιαφέροντος αλλά και για εξειδικευμένες εμπειρίες που ενδιαφέρουν τους Σέρβους τουρίστες.

Ο κ. Μπουτίνας αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προορισμών όπως τα Μετέωρα, το Πήλιο, ο Βόλος, η Λίμνη Πλαστήρα, τα νησιά των Σποράδων, το παραλιακό μέτωπο του Νομού Λαρίσης, που δίνουν την ευκαιρία για ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού όπως ορεινός, περιπατητικός, ποδηλατικός, θρησκευτικός, γαστρονομικός, με έμφαση τις περιόδους της Άνοιξης και του Φθινοπώρου.

Στην ενημερωτική εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βελιγράδι, και του Συλλόγου Ελλήνων στη Σερβία, καθώς επίσης και αρκετοί επαγγελματίες τουριστικών επιχειρήσεων από τη Θεσσαλία οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους των τουριστικών γραφείων της Σερβίας. Συμμετείχε επίσης και εκπρόσωπος του Δήμου Μετεώρων αλλά και εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Τρικάλων.

Ο κ. Μπουτίνας τόνισε ότι «στα πλαίσια του προγράμματος της τουριστικής προβολής της Θεσσαλίας υπάρχει στόχευση στην αγορά της Σερβίας για θρησκευτικό τουρισμό, για διακοπές ήλιο κα θάλασσα, αλλά και για άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Μέσα από έρευνα που έχουμε κάνει είδαμε ότι αρκετοί Σέρβοι ειδικά της ηλικίας από 35-50 ετών ενδιαφέρονται να επισκεφθούν νέους προορισμούς που διαθέτουν διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν και έτσι τους προσφέρουμε την Λίμνη Πλαστήρα, τον Όλυμπο, τα παράλια της Λάρισας, το Πήλιο, και τα Μετέωρα που πέρα από τον θρησκευτικό τουρισμό μπορούν να κάνουν διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού όπως βόλτες με ποδήλατα, γαστρονομικό τουρισμό, που ουσιαστικά αποτελούν δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν σε όλη την Θεσσαλία και μάλιστα και την Άνοιξη και το Φθινόπωρο. Ιδιαίτερα θα ήθελα να πω ότι το Πάσχα στη Θεσσαλία είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό και καλώ τους Σέρβους ορθοδόξους να το γνωρίσουν.»

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024