Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΗμερίδα για την επαγγελματική κατάρτιση στον αγροτουρισμό
Στα πλαίσια της Summer Holidays Expo

Ημερίδα για την επαγγελματική κατάρτιση στον αγροτουρισμό

Την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 και ώρα 17:00, στα πλαίσια της έκθεσης “Summer Holidays Expo” στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνεται συνάντηση – συζήτηση με θέμα “Η επαγγελματική Κατάρτιση στον Αγροτουρισμό”. Η πρόβλεψη καθορισμού του…

Την Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 και ώρα 17:00, στα πλαίσια της έκθεσης “Summer Holidays Expo” στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνεται συνάντηση – συζήτηση με θέμα<...> “Η επαγγελματική Κατάρτιση στον Αγροτουρισμό”. Η πρόβλεψη καθορισμού του Αγροτουρισμού, ως μια μορφή επιχείρησης ειδικής τουριστικής υποδομής στο Σχέδιο Νόμου Ποιοτική αναβάθμιση, ασφάλεια και διεύρυνση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος”, διαφοροποιεί επιτέλους την αγροτουριστική επιχείρηση από τις επιχειρήσεις τουρισμού υπαίθρου, τις επιχειρήσεις θαλάσσιου τουρισμού, τις επιχειρήσεις τουρισμού ορεινών περιοχών, τις επιχειρήσεις τουρισμού φύσης, τις επιχειρήσεις πολιτισμικού τουρισμού, τα θεματικά πάρκα, τα κέντρα τουρισμού υγείας, τα ορειβατικά καταφύγια κ.λπ., ενώ στις επιχειρήσεις ειδικής τουριστικής υποδομής μπορούν να εντάσσονται με αποφάσεις του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και άλλες μορφές επιχειρήσεων ειδικής τουριστικής υποδομής.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάρα πολλά σεμινάρια και διάφορες μελέτες και έρευνες για την επαγγελματική κατάρτιση στον Αγροτουρισμό, αλλά οι επιχειρηματίες αγροτουρισμού αντιμετωπίζουν δυσεπίλυτα προβλήματα εντοπισμού καταρτισμένων στελεχών, ή ακόμα και συστήματα αυτοεκπαίδευσης ή και επαγγελματικής κατάρτισης των ιδίων των επιχειρηματιών.

Η παρούσα είναι μια ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους, που εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει όλο το ενεργό δυναμικό των απασχολουμένων στις αγροτουριστικές επιχειρήσεις, και θα δημιουργήσει μια ομάδα προβληματισμού και προώθησης της επαγγελματικής κατάρτισης στον αγροτουρισμό, ταυτόχρονα περίπου με την οριοθέτηση του όρου «αγροτουριστική επιχείρηση», λίγο πριν ενεργοποιηθούν τα προγράμματα μορφής LEADER, που ήδη εγκρίθηκαν.

Το περιστασιακό εκθεσιακό αγροτικό χωριό ΑγρΟραμα, με την υποστήριξη του οποίου πραγματοποιείται η συζήτηση μετείχε μέχρι σήμερα σε 40 περίπου ειδικές εκθέσεις, διοργάνωσε 12 συνέδρια και πάρα πολλές συναντήσεις επιχειρηματιών του αγροτουρισμού σε όλη την Ελλάδα. Το ΑγρΟραμα δημιούργησε ένα νέο «στέκι» στην Θεσσαλονίκη για όλους όσους ενδιαφέρονται για την αγροτική ανάπτυξη (Π. Π. Γερμανού 44, 1ος όροφος, διαγωνίως απέναντι από την Καμάρα στην Εγνατία οδό, 546 22 Θεσσαλονίκη), ως ένα πολυχώρο συνάντησης-ανταλλαγής εμπειριών-υποστήριξης-συνεργασιών και ανάληψης δράσης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024