Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςITB Berlin 2023: Άνω του 70% των εκθεσιακών χώρων ήδη “κλεισμένο”
Εκθέσεις

ITB Berlin 2023: Άνω του 70% των εκθεσιακών χώρων ήδη “κλεισμένο”

Η έκθεση θα εστιάσει στους B2B επισκέπτες, με την ταξιδιωτική τεχνολογία, τις κρουαζιέρες και τους προορισμούς στις αραβικές χώρες να επιστρέφουν δυναμικά.

Για άλλη μια φορά, το Βερολίνο καλωσορίζει τον κόσμο του διεθνούς τουρισμού. Έχοντας ως σύνθημά της “Open for Change“, η ITB Berlin είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ζωαντανά εκδήλωση με φυσική παρουσία τον επόμενο χρόνο. Από την Τρίτη 7 έως την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023, μετά από τρία χρόνια περιορισμών στις εμπορικές εκθέσεις που σχετίζονται με την πανδημία, η κορυφαία διεθνής εμπορική έκθεση τουρισμού ανοίγει τις πόρτες της στην ταξιδιωτική κοινότητα με μια νέα ιδέα και με φυσική παρουσία στους χώρους της. Στο μέλλον, η εμπορική έκθεση θα επικεντρωθεί στα δυνατά της σημεία και θα δώσει έμφαση στους εμπορικούς επισκέπτες και τα Μέσα Ενημέρωσης. Το Berlin Travel Festival, η μέχρι τώρα καταναλωτική εκδήλωση για για τους συνεργάτες της ITB, θα γίνει μέρος της έκθεσης αναψυχής “BOAT & FUN Berlin” τον Νοέμβριο φέτος και η είδηση έχει ήδη γίνει θετικά δεκτή. Πέντε μήνες πριν από την έναρξή της, οι διοργανωτές της ITB αναφέρουν υψηλά επίπεδα κρατήσεων, με πάνω από το 70% των χώρων προβολής να έχει ήδη κλειστεί.

Πολυάριθμοι οργανισμοί και εταιρείες επιστρέφουν με πλήρη ισχύ για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Έτσι, κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τη μεγάλη γκάμα προϊόντων από προορισμούς σε αραβικές χώρες και την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η Τουρκία, το Μαρόκο και η διοργανώτρια χώρα Γεωργία εκπροσωπούνται σε μεγαλύτερα περίπτερα. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι αραβικές χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για την ITB Berlin, με την Αίγυπτο, το Κατάρ, το Ομάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και τη Σαουδική Αραβία να καταλαμβάνουν μια ολόκληρη αίθουσα.

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί προσελκύουν ακόμη περισσότερο την προσοχή από ό,τι συνήθως, σε μεγάλο χώρο προβολής. Δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί διακοπών και περιοχές, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Μάλτα, το Μαυροβούνιο και το Αζερμπαϊτζάν, θα δείξουν τι επιφυλάσσουν για την επόμενη χρονιά. Η Γερμανία προβάλλεται έντονα και τα 16 ομοσπονδιακά της κρατίδια εκπροσωπούνται είτε με δικό τους περίπτερο είτε ως συνεκθέτες με το Γερμανικό Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού (Deutsche Zentrale für Tourismus).

Η ITB Berlin καταγράφει επίσης υψηλή ζήτηση από την Ασία, ειδικά από τις νοτιοανατολικές και βόρειες περιοχές. Ιδιαίτερα οι Μαλδίβες εκπροσωπούνται έντονα, ενώ η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία, η Νότια Κορέα, οι Φιλιππίνες και η Ιαπωνία επιστρέφουν ξανά δυναμικά. Αλυσίδες ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων των Dusit και Centara, που είναι κυρίως παρούσες στην Ασία, συμμετέχουν επίσης. Η Ινδία επιστρέφει και αυτή, καθώς και η Αυστραλία το επόμενο έτος.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι ΗΠΑ, καθώς και πολλά νησιά της Καραϊβικής, όπως η Αρούμπα, οι Μπαχάμες, τα Μπαρμπάντος, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Τζαμάικα και η Κούβα αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην ITB Berlin.

Από τον Ισημερινό έως τη νότια Αφρική, ο Μαυρίκιος και οι Σεϋχέλλες είναι μεταξύ εκείνων που επιστρέφουν στην ITB Berlin. Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Κένυα, Τανζανία, Ουγκάντα, Μαλάουι, Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη), Ζανζιβάρη και Γκάνα θα εκπροσωπηθούν επίσης έντονα, όπως και η Αφρικανική Ένωση Ταξιδιών και Τουρισμού (ATTA), η Southern Africa on Show και πολλοί ιδιωτικοί φορείς εκμετάλλευσης, ξενοδοχεία και τουριστικοί πράκτορες.

Όσον αφορά στα επιμέρους εμπορικά τουριστικά τμήματα (Travel Technology, Adventure, Responsible Tourism, LGBTQI+, Medical Tourism, Luxury Tourism και Technology and Tours & Activities), οι διοργανωτές της ITB Berlin είναι επίσης χαρούμενοι που οι εκθέτες επέστρεψαν. Ειδικότερα, ο τομέας Travel Tech εκπροσωπείται ξανά έντονα, λόγω των νέων λύσεων λογισμικού ξενοδοχείων και υπηρεσιών πληρωμών. Στο τμήμα eTravel, η ITB Berlin 2023 επιδεικνύει και πάλι την ηγετική της θέση στις τάσεις και τις καινοτομίες, αναδεικνύοντας τις βέλτιστες πρακτικές και τις caste studies σε μοντέρνα θέματα, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και η ρομποτική, η Εικονική Πραγματικότητα (VR) , τα deep data, το διαδίκτυο και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Υπάρχει ήδη μεγάλη ζήτηση από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες κρουαζιέρας, ενώ αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η Lufthansa, αναφέρουν επίσης υψηλά επίπεδα κρατήσεων. Εκθέτες για πρώτη φορά στην ITB, όπως η Hard Rock International, είναι μεταξύ εκείνων που αποδεικνύουν ότι οι εμπορικές εκθέσεις επιστρέφουν στη ζωή μετά την πανδημία.

ITB Berlin Convention 2023
Παράλληλα με την ITB Berlin 2023, το διεθνούς φήμης ITB Berlin Convention πραγματοποιείται ξανά. Οι μεμονωμένες συνεδρίες θα μεταδίδονται σε ροή στην πλατφόρμα ITBxplore. Στο ρόλο του ως thinktank, το κορυφαίο διεθνές συνέδριο της ταξιδιωτικής βιομηχανίας περιλαμβάνει σημαντικές ομιλίες, συζητήσεις σε πάνελ, παρουσιάσεις βραβείων και συνεντεύξεις με ειδικούς σε θέματα που αφορούν στο μέλλον. Οι θεματικές επικεφαλίδες περιλαμβάνουν Ταξιδιωτική Τεχνολογία, Μάρκετινγκ & Διανομή, Μελλοντικά Ταξίδια, MICE, Αειφορία και Κοινωνική Ευθύνη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024