Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsITB China 2024: Ενδιαφέρον από 50+ πρακτορεία για την Ελλάδα
Εκθέσεις

ITB China 2024: Ενδιαφέρον από 50+ πρακτορεία για την Ελλάδα

ITB China

Η Ελλάδα εντυπωσίασε, μέσω του ΕΟΤ, στην κορυφαία διεθνή τουριστική έκθεση Β2Β ITB China 2024, ενισχύοντας την παρουσία της στην κινεζική αγορά.

Στην “καρδιά” της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Κίνας βρέθηκε η Ελλάδα μέσω του ΕΟΤ με εντυπωσιακό περίπτερο και ενισχυμένη συμμετοχή στην κορυφαία διεθνή τουριστική έκθεση Β2Β, ITB China 2024 (Σαγκάη 27-29/05/24) που επικεντρώνεται στην ταξιδιωτική αγορά της Κίνας, που σηματοδότησε το έτος 2024 ως χρονιά ανάκαμψης και αισιοδοξίας για την κινεζική ταξιδιωτική βιομηχανία.

ITB China

Συναντήσεις του ΕΟΤ στο χώρο του περιπτέρου. Διακρίνονται στο κέντρο ο κ. Παύλος Μούρμας, προϊστάμενος Υπηρεσίας ΕΟΤ Κίνας και αριστερά η κα Αθηνά Σπακουρή, διευθύντρια Διοικητικού-Κ.Υ. ΕΟΤ.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην ITB China με περίπτερο 90 τ.μ. και συν-εκθέτες την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, τον Elitour (Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας), τον Οργανισμό This is Athens, τον HATTA με αντιπροσώπους από επτά Τ.Α., καθώς και τα τουριστικά γραφεία Kalamaki Travel, My Odyssey, TourGreece και τα ξενοδοχεία Chandris Hotels, οι οποίοι πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό προκαθορισμένων και μη συναντήσεων.

Περισσότεροι από 15.000 συμμετέχοντες, πάνω από 1.000 επιλεγμένοι αγοραστές (buyers) και περίπου 250 εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης συμμετείχαν στην έκθεση, ενώ πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με τους διοργανωτές 27.500+ επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ επαγγελματιών και 600 εκθετών από περισσότερες από 80 χώρες.

Κατά τη διάρκεια της στην ITB China, τα στελέχη του ΕΟΤ πραγματοποίησαν περισσότερες από 50 συναντήσεις στο χώρο του περιπτέρου, με τουριστικά πρακτορεία αλλά και ΜΜΕ, συζητώντας τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των ήδη δημοφιλών αλλά και νέων προορισμών στην Ελλάδα, δεδομένων των απ’ευθείας πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Juneyao από την Σαγκάη στην Αθήνα και της δημιουργίας κοινού κωδικού (interline) για πτήσεις εσωτερικού στην Ελλάδα.

Επιπλέον, από το προφίλ των πρακτορείων που ήταν καταχωρημένα στην πλατφόρμα της έκθεσης διαπιστώθηκε ότι πλέον των 50 επιπλέον πρακτορείων είχαν μεταξύ άλλων και ενδιαφέρον για την Ελλάδα και τη δημιουργία σχετικών προγραμμάτων (Senior travel, Weddings, Luxury travel, Wellness, Golf Holidays, Medical travel, Luxury shopping, Family holidays κ.ά.) για διάφορους προορισμούς.

ITB China

Παρουσίαση του ΕΟΤ στο Hellas House.

Τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης (28 Μαΐου), πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του ΕΟΤ σε τουριστικά πρακτορεία και ΜΜΕ, στον χώρο του Hellas House στην Σαγκάη, όπου ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κίνας κ. Παύλος Μούρμας, αναφέρθηκε στο πολυποίκιλο του ελληνικού τουριστικού προϊόντος -πέραν του “Ήλιου & Θάλασσας”- και τη δυνατότητα δημιουργίας τουριστικών πακέτων ή tailor made διακοπών για τους Κινέζους επισκέπτες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επίσης έγινε αναφορά και στην προοπτική συνεργασίας του ΕΟΤ με τουριστικά πρακτορεία και τις αεροπορικές εταιρείες όπως και τουριστικά μέσα, μέσω του προγράμματος συν-διαφήμισης, διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων, με στόχο την άνοδο του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν εκτός των άλλων, ο αντιδήμαρχος της επαρχίας Zhangjiajie City Long Tie jun και ο Gheng Xi, General Manager, Commercial Department της Juneyao Airlines, οι οποίοι είχαν επί μέρους σχετικές συνομιλίες με τον κ. Μούρμα.

ITB China

Δεξίωση στο Hellas House.

Μετά την παρουσίαση του ΕΟΤ ακολούθησε δεξίωση στους παρευρισκόμενους στον εξωτερικό χώρο του Hellas House και επί μέρους συνομιλίες και συναντήσεις με Τ.Α. και ΜΜΕ.

Το περίπτερο, καθώς και την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο γενικός πρόξενος στην Σαγκάη κ. Γεώργιος Παρθενίου και ο εμπορικός ακόλουθος κ. Σπυρίδων Λιόντος και πλήθος επαγγελματιών του κλάδου, καθώς και ΜΜΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024