Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςITB: Στρατηγική της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού

ITB: Στρατηγική της κυβέρνησης για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Βερολίνο στα πλαίσια της έκθεσης τουρισμού ITB, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης παρουσίασε τη στρατηγική για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και […]

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Βερολίνο στα πλαίσια της έκθεσης τουρισμού ITB<.>, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης παρουσίασε τη στρατηγική για την αναβάθμιση<…> του ελληνικού τουρισμού και την προσαρμογή του στις νέες απαιτήσεις.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση στοχεύει ‘σε μία δυναμικότερη τουριστική ανάπτυξη που θα συμπεριλαμβάνει ολόκληρη τη χώρα, που θα σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά και το περιβάλλον και που θα υποστηρίζει, και υπό το πρίσμα της αισθητικής, την αναπτυξιακή πορεία της χώρας’.

Το υπουργείο Ανάπτυξης ‘βλέπει’ την η τετραετία μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ως ‘χρυσή ευκαιρία’, για την αξιοποίηση των πολιτικών και οικονομικών μέσων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αναβάθμισης του ελληνικού τουρισμού. Βασικές προϋποθέσεις για αυτό η απαγκίστρωση από τις καθιερωμένες αντιλήψεις και ο εκσυγχρονισμός του κλάδου.

Το κύριο ενδιαφέρον, ωστόσο, των τουριστικών πρακτόρων και των ειδικών δημοσιογράφων του κλάδου που παρευρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου εστιάστηκε σε δύο θέματα: αφενός στη λειτουργία του νέου αεροδρομίου των Σπάτων και αφετέρου στο ζήτημα της ασφάλειας στη μετακίνηση των τουριστών από και προς τα νησιά του Αιγαίου.
Ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει στις 28 Μαρτίου και απέδωσε τα ‘όποια προβλήματα’ σημειώθηκαν στην κατασκευή των δρόμων προσπέλασης στο γεγονός ότι πραγματοποιούνται ταυτόχρονα πολλά έργα. Αναφερόμενος στην ασφάλεια των οχηματαγωγών πλοίων, τόνισε ότι το τραγικό ναυάγιο του ‘Εξπρές Σάμινα’ δεν αναιρεί ότι το ελληνικό σύστημα ασφάλειας είναι ‘το αυστηρότερο στον κόσμο’, και διαβεβαίωσε ότι ‘όλοι οι συντελεστές εργάζονται προκειμένου οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα να αισθάνονται ασφαλείς’.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024