Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςITS Athens 2006: Καλή η προσπάθεια αλλά όχι η αναμενόμενη
Εντυπώσεις εκθετών

ITS Athens 2006: Καλή η προσπάθεια αλλά όχι η αναμενόμενη

Με την συμμετοχή πολλών ελληνικών φορέων και αρκετών προορισμών τόσο από Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες η 1η Διεθνής Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού ITS Athens 2006 στο εκθεσιακό χώρο του ΟΛΠ. Αλλά όπως κάθε νέο εγχείρημα, έτσι και η συγκεκριμένη έκθεση, παρόλη την υποστήριξη δημοσίων και ιδιωτικών φορέων που είχε…

Με την συμμετοχή πολλών ελληνικών φορέων και αρκετών προορισμών τόσο από Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες η 1η Διεθνής Διεθνούς Έκθεσης<...>Τουρισμού ITS Athens 2006 στο εκθεσιακό χώρο του ΟΛΠ. Αλλά όπως κάθε νέο εγχείρημα, έτσι και η συγκεκριμένη έκθεση, παρόλη την υποστήριξη δημοσίων και ιδιωτικών φορέων που είχε, εμφάνισε, κατά την άποψη των εκθετών, ορισμένα προβλήματα, πρακτικής και αισθητικής άποψης, τα οποία όπως δήλωσαν ελπίζουν με τη πάροδο του χρόνου να ξεπεραστούν, προκειμένου η Αθήνα να αποκτήσει επιτέλους τη δική της επαγγελματική έκθεση.

Οι περισσότεροι εκθέτες με την είσοδο τους στο εκθεσιακό του ΟΛΠ δήλωναν έκπληκτοι με την εικόνα που αντίκριζαν, αφού δεν ανταποκρινόταν στις υποσχέσεις των διοργανωτών, που έκαναν λόγο για μεγάλη συμμετοχή εκθετών και μάλιστα από πολλά μέρη του κόσμου. Αντ` αυτού διαπίστωναν απογοητευμένοι ότι ο χώρος της έκθεσης έμοιαζε άδειος, ίσως εξαιτίας και της μεγάλης έκτασης του, ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα και πολλών περιπτέρων. Τα περίπτερα δε των διεθνών προορισμών, πολλά από τα οποία ήταν μικρής έκτασης, ήταν επίσης πολύ λιγότερα από τα αναμενόμενα, ενώ αναποτελεσματικός απεδείχθη και ο συντονισμός των Ελλήνων εκθετών με τους hosted buyers για την πραγματοποίηση επιχειρηματικών συναντήσεων, αφού οι εκθέτες έλαβαν τη λίστα των buyers από τη διοργανώτρια εταιρία λίγες μέρες πριν την έναρξη της έκθεσης.

Στο σημείο αυτό χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του κ. Δημοκρίτου Γεώργιου, από το Club Hotel Loutraki, ότι ναι μεν υπήρξε παρουσία hosted buyers, αλλά οι αγορές που εκπροσωπούσαν δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, αφού προορισμοί, όπως η Νιγηρία, το Λάος και το Περού φαντάζουν πολύ μακρινοί για τα ελληνικά δεδομένα. Όσον αφορά δε στην παρουσία εκθετών από την ελληνική αγορά, ο κ. Δημοκρίτου τόνισε την απουσία μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων της Αθήνας, γεγονός που υποβάθμισε κατά κάποια έννοια την `ποιοτική` εικόνα της έκθεσης. Αιτία των παραπάνω, σύμφωνα πάντα με τον κ. Δημοκρίτου, η ελλιπής διαφήμιση και προβολή της έκθεσης, αφού πολλοί ήταν οι εν δυνάμει εκθέτες από την ελληνική αγορά που δεν πείσθηκαν να συμμετάσχουν στο πρώτο εγχείρημα και περίμεναν τα αποτελέσματα της πρώτης διοργάνωσης για την πιθανή μελλοντική συμμετοχή τους.

Από την Best Western, η κ. Carol Marriott δήλωσε ότι ο χώρος του ΟΛΠ είναι ακατάλληλος για εκθέσεις και ότι στην ITS υπήρχαν προβλήματα ασφάλειας. «Πιστεύω ότι κανείς πρέπει να φροντίζει την πρώτη του παρουσία που πρέπει να είναι δυναμική», είπε τελειώνοντας.

Το θέμα της διαφήμισης έθιξε σε δηλώσεις της και η κυρία Λύντια Μαστρονικολή, εκπρόσωπος του HAPCO, καθώς όπως υποστήριξε η έκθεση θα μπορούσε να είχε προσελκύσει περισσότερους επαγγελματίες – διεθνείς και μη- και από τον χώρο των συνεδρίων. Αν και όπως συνέχισε, αυτό και πάλι θα ήταν δύσκολο στις συγκεκριμένες ημερομηνίες διεξαγωγής της έκθεσης, αφού πολλοί επαγγελματίες του χώρου συμμετείχαν στην EIBTM και για πολλούς από αυτούς, ειδικά για τους international, ήταν δύσκολη η συμμετοχή τους και στην ITS Athens, τη στιγμή μάλιστα που λίγες μέρες πριν είχε λάβει χώρα και η Philoxenia. Σχολιάζοντας δε τις εκτιμήσεις διοργανωτών για μεγάλη διεθνή παρουσία, η κ. Μαστρονικολή υπογράμμισε πως είναι “καλύτερα να θέτονται μικροί στόχοι και να επιτυγχάνονται ικανοποιώντας στο μέγιστο τους συμμετέχοντες μιας εκδήλωσης, παρά οι στόχοι να είναι μεγάλοι και με τη μη πραγματοποίηση της οι συμμετέχοντες να απογοητεύονται”.

Απογοητευμένοι, επίσης, από τη σηματοδότηση του εκθεσιακού κέντρου, που είχε ως αποτέλεσμα τη μη καλή ροή των επισκεπτών δήλωναν αρκετοί εκθέτες, αφού όπως υπογράμμισε ο κ. Χάμπας Σπύρος από το Travel Way, η ενημέρωση του κοινού ότι `η έκθεση συνεχίζεται` που πρόβαλλε σε πολλά σημεία του χώρου θα μπορούσε να γίνει με πιο αισθητικό και πρακτικό τρόπο. Μάλιστα, ο κ. Χάμπας, εκτίμησε ότι ίσως θα ήταν καλύτερα η έκθεση τις επόμενες χρονιές να πραγματοποιηθεί στο νέο εκθεσιακό ExpoAthens, αφού για να χαρακτηρισθεί και πάλι ο χώρος του ΟΛΠ εκθεσιακός χρειάζονται πολλές και σημαντικές προσπάθειες. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι τα σημάδια επισκευής του χώρου ήταν εμφανή σε όλη την έκταση του εκθεσιακού, αφού πάνω από τα περίπτερα πρόβαλλαν τα υποστυλώματα του κτιρίου, γεγονός που σε πολλούς επισκέπτες της έκθεσης γεννούσε το αίσθημα ανασφάλειας. Χαρακτηριστικό ήταν ακόμα και ένα μεγάλο δοκάρι που ήταν σπασμένο εγκάρσια.

Συγχαρητήρια αξίζουν τέλος στην καλή υποδοχή της έκθεσης, την οποία επιμελήθηκαν σπουδαστές της σχολής Glion Greece, γεγονός που συνέβαλλε κατά την κ. Μαστρονικολή σε μια αξιοπρεπή παρουσία της έκθεσης, αφού δόθηκε όλη η απαραίτητη προσοχή στη λεπτομέρεια, τουλάχιστον από πλευράς εξυπηρέτησης και ανθρώπινου δυναμικού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024