Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΚαθοριστική η ALTM για την βιομηχανία πολυτελών ταξιδίων στην Ασία

Καθοριστική η ALTM για την βιομηχανία πολυτελών ταξιδίων στην Ασία

Η Asia Luxury Travel Market έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην εξέλιξη της βιομηχανίας των πολυτελών ταξιδιών στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας, η οποία διακατέχεται την τρέχουσα περίοδο […]

Η Asia Luxury Travel Market έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην εξέλιξη της βιομηχανίας των πολυτελών ταξιδιών στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας, η οποία διακατέχεται την τρέχουσα περίοδο από μια αξιοσημείωτη ανάπτυξη. «Δεν υπάρχει άλλη<...> περιοχή στον κόσμο με τόσο εξαιρετική δυναμική ανάπτυξης για τα πολυτελή ταξίδια όπως η περιοχή της Ασίας Ειρηνικού», δήλωσε ο ένας εκ των δύο ιδρυτών της ALTM κ. Serge Dive.

Αν και η Παγκόσμια Τράπεζα εκφράζει την πεποίθηση ότι η οικονομική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί καθώς οι τριγμοί στις πιστώσεις θα πλήξουν τα πλουσιότερα κράτη, πιστεύει ότι η ελαστικότητα πολλών αναπτυσσόμενων χωρών, όπως αυτές στην Ασία και τον Ειρηνικό, θα μετριάσει την επιβράνδυση αυτή αλλά και τον αριθμό των στρωμάτων με υψηλά εισοδήματα καθώς η επιθυμία και η ικανότητα των στρωμάτων αυτών να ταξιδεύουν θα συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

«Η έκρηξη του αριθμού των πολυτελών ξενοδοχείων στην περιοχή της Ασίας Ειρηνικού είναι πρωτόγνωρη σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς κύριοι ξενοδοχειακοί όμιλοι αναγνωρίζουν την περιοχή ως μια ασφαλή επένδυση με μια ολοένα αυξανόμενη δεξαμενή πλούσιων πελατών», σχολίασε ο συνιδρυτής της ALTM κ. David Hammond.

«Εταιρείες και brands που ξεκίνησαν από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ ή τη Μέση Ανατολή όπως η St. Regis και η Jumeriah, τώρα στρέφονται στην Ασία με την αναπτυσσόμενη οικονομία και τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό πλούσιων κατοίκων της, ως το μέρος για την διαφοροποίηση και την επέκταση των brands τους», είπε ο Διευθυντής της ALTM κ. Jay Martens.

«Η ALTM παρέχει τον καλύτερο χώρο για τις εταιρείες που επιζητούν να κερδίσουν μια εις βάθος γνώση για την περιοχή και να συναντηθούν με αγοραστές οι οποίοι μπορούν να εξασφαλίσουν ότι έρχονται σε επαφή με τους σωστούς πελάτες. Η ικανότητα προσέγγισης αυτών των πελατών θα καθορίσει εντέλει την επιτυχία ή την αποτυχία και η ALTM παρέχει τις ευκαιρίες αυτές υπό μία στέγη», πρόσθεσε.

Ο εξερχόμενος τουρισμός της Ασίας θα αυξάνεται κατά 7% έως το 2010 όπως έχει προβλεφθεί και οι αναχωρήσεις επισκεπτών αναμένεται να φτάσουν τα 43 εκατομμύρια το 2008 μόνο στην Κίνα φτάνοντας τα 100 εκατομμύρια μέχρι το 2020 στη χώρα αυτή σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Στην αγορά της Ασίας και του Ειρηνικού υπάρχουν τώρα 2,3 εκατομμύρια άτομα με υψηλά εισοδήματα φτάνοντας σε αριθμούς τις ΗΠΑ και η αγορά αυτή κατέχει πάνω από το 50% της παγκόσμιας κατανάλωσης πολυτελών αγαθών και υπηρεσιών.

Η Κίνα είναι ήδη η τέταρτη οικονομία παγκοσμίως και αναπτύσσεται σε πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς από ότι η Κορέα και η Ιαπωνία στην εποχή της μεγάλης ανάπτυξης τους.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι νέες αγορές στην περιοχή που είναι σπουδαίας σημασίας. Η διαφορά του πλούτου σε πολλές Ασιατικές οικονομίες δημιουργεί επίσης τους σούπερ πλούσιους που έχουν τα μέσα και την επιθυμία να ταξιδεύσουν μόνο στα πιο πολυτελή μέρη της αγοράς.

«Η Ασία έχει κράτη με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς στον κόσμο και τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες οικονομίες. Η βιομηχανία πολυτελών ταξιδιών στην περιοχή είναι ήδη σημαντική αλλά η δυναμική για περαιτέρω αύξηση στα χρόνια που έρχονται είναι τεράστια, και εξαιτίας αυτού του γεγονότος οδηγηθήκαμε στην δημιουργία μια πλατφόρμας για την βιομηχανία αυτή», είπε ο κ. Jay Martens.

Η πλειονότητα των κορυφαίων αγοραστών στην βιομηχανία πολυτελών ταξιδιών παγκοσμίως έχουν ήδη εγγραφεί για την ALTM 2008 και έχει γίνει αύξηση του εκθεσιακού χώρου κατά 1.000 τετραγωνικά μέτρα λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024