Τελευταία νέα
HomeΕκθέσειςΚινέζοι και Έλληνες καλλιτέχνες χτίζουν πολιτιστική γέφυρα μέσω έκθεσης στην Αθήνας
Εκθέσεις

Κινέζοι και Έλληνες καλλιτέχνες χτίζουν πολιτιστική γέφυρα μέσω έκθεσης στην Αθήνας

(220616) -- ATHENS, June 16, 2022 (Xinhua) -- A man visits the exhibition Statecraft at the National Museum of Contemporary Art Athens in Athens, Greece, on June 16, 2022. The National Museum of Contemporary Art Athens (EMST), which was closed during the COVID-19 pandemic, has now resumed full operation and is collaborating with Chinese institutions. A new program comprising seven contemporary art exhibitions began on Thursday and will run until Oct. 30. (Xinhua/Marios Lolos)

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα και την Σινο-Ελληνική Συνομοσπονδία Επενδυτών εγκαινίασε έκθεση με 34 έργα Ελλήνων και Κινέζων καλλιτεχνών.

Έκθεση 34 έργων τέχνης νέων Ελλήνων και Κινέζων καλλιτεχνών εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα, μια εκδήλωση που θα χτίσει την πολιτιστική γέφυρα μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, δήλωσαν οι διοργανωτές της, σύμφωνα με το silkroadgreek.gr.

Η έκθεση διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα και τη Σινο-Ελληνική Συνομοσπονδία Επενδυτών. Είναι μέρος των εορτασμών για την 50ή επέτειο των διπλωματικών σχέσεων Κίνας-Ελλάδας και του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας.

“Εύχομαι ξεκινώντας από αυτή την έκθεση νέοι καλλιτέχνες από τις δύο χώρες μας να συνεχίσουν να ενισχύουν τις πολιτιστικές ανταλλαγές, να μεταδώσουν τη δάδα του πολιτισμού μεταξύ Κίνας και Ελλάδας και να συμβάλουν περαιτέρω στην αμοιβαία κατανόηση και τη διμερή συνεργασία”, δήλωσε ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng.

“Σήμερα βλέπουμε τον δυναμισμό της Κίνας που αποτελεί πρότυπο για πολλές χώρες… Ελπίζω να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας”, δήλωσε ο κ. Νίκος Κούκης, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Η έκθεση θα διαρκέσει ένα μήνα, στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/07/2024
23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024