Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΚύπρος: Ο χαιρετισμός του υφυπουργού Τουρισμού στα εγκαίνια της έκθεσης Travel Expo 2023
Εκθέσεις

Κύπρος: Ο χαιρετισμός του υφυπουργού Τουρισμού στα εγκαίνια της έκθεσης Travel Expo 2023

Η τοποθέτηση του υφυπουργού Τουρισμού, Κώστα Κουμή.

Ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, Κώστας Κουμής έδωσε το παρών στα εγκαίνια της τουριστικής έκθεσης Travel Expo Cyprus 2023 και χαιρέτισε τη διαχρονική της επιτυχία.

Η τοποθέτηση του Κ. Κουμή

Χαιρετίζω την έναρξη της Travel Expo Cyprus 2023, της κορυφαίας Έκθεσης Τουρισμού της χώρας μας, της έκθεσης που μας συστήθηκε ως «ταξίδι» πριν από αρκετά χρόνια, και που ανέκαθεν αποτελούσε σημείο συνάντησης ολόκληρης θα έλεγα της τουριστικής αγοράς της χώρας μας και των ανθρώπων που την απαρτίζουν.

Η αναβάθμιση της έκθεσης με τη συμμετοχή ξένων εκθετών και η εμφανής προσπάθεια για την περαιτέρω ανάδειξη του τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων είναι για εμάς ως υφυπουργείο Τουρισμού αξιοπρόσεκτα στοιχεία και ελπιδοφόρα μηνύματα.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η περαιτέρω ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού συνάδει απόλυτα με τους στόχους που έχουμε καθορίσει, καθώς και τις συναφείς δράσεις που καλούμαστε να υλοποιήσουμε ως Υφυπουργείο.

Για την κάθε ειδική μορφή τουρισμού που παρουσιάζεται το τριήμερο της έκθεσης, εφαρμόζεται από το Υφυπουργείο εξειδικευμένο σχέδιο δράσης και κάποιες περιπτώσεις ενισχύονται από σχέδια επιχορηγήσεων, σχέδια τα οποία οι λειτουργοί του Υφυπουργείου Τουρισμού δηλώνουν ετοιμότητα να επεξηγήσουν σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Κυρίες και Κύριοι,

Ο τουρισμός αποτελεί ένα από τους πιο σημαντικούς τομείς της Κυπριακής οικονομίας και συνδέεται άμεσα με την ευημερία και την ποιότητα ζωής του συνόλου των κατοίκων της Κύπρου. Το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη περιλαμβάνει συγκεκριμένες και πολυσχιδείς δράσεις για τον βαρυσήμαντο για την χώρα μας τομέα του τουρισμού, ένδειξη ότι αντιμετωπίζεται ως πυλώνας προτεραιότητας για την Κυβέρνηση.

Πολλές από αυτές τις δράσεις άρχισαν ήδη να υλοποιούνται από το Υφυπουργείο Τουρισμού, ενώ για πολλές άλλες η δράση ξεκινά αυτές τις μέρες, καθώς έχουν ήδη καθοριστεί συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και στόχοι.

Βασική προτεραιότητα για εμάς αποτελεί η επικαιροποίηση της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού, με χρονικό ορίζοντα το 2035, λαμβάνοντας ασφαλώς υπόψιν την πορεία του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, τις νέες τάσεις της αγοράς όπως έχουν εξελιχθεί στην μετα-Covid εποχή, την αναγκαία από κάθε άποψη πορεία προς την αειφόρο ανάπτυξη και πολλά άλλα.

Στις βασικές προτεραιότητες μας συγκαταλέγεται σίγουρα η επίλυση χρονιζόντων ζητημάτων που απασχολούν τον τουριστικό τομέα της χώρας μας, όπως ο εκσυγχρονισμός της σχετικής νομοθεσίας που ρυθμίζει την αδειοδότηση και τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων και των κέντρων αναψυχής, η δημιουργία αποτελεσματικού νομοθετικού πλαισίου για περιορισμό της ηχορύπανσης, αλλά και η εισαγωγή νομοθετικών ρυθμίσεων για νεοσύστατες μορφές τουρισμού.

Στους βασικούς στόχους της Κυβέρνησης, η οποία συνδέεται και με τη βασική θεματολογία της έκθεσης Travel Expo Cyprus 2023, είναι ασφαλώς και η χρονική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε πρώτη φάση, αλλά και η σταδιακή εδραίωση της Κύπρου ως ολόχρονου προορισμού.

Στους στόχους της κυβέρνησης εντάσσεται επίσης, ασφαλώς, η περαιτέρω ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της χώρας μας, η διατήρηση καλής ακτοπλοϊκής σύνδεσης, και η προώθηση μεγάλων έργων υποδομής που αποδεδειγμένα λειτουργούν ενισχυτικά ως προς την άνοδο της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, που αποτελεί επίσης για εμάς τομέα υψίστης προτεραιότητας.

Από το βήμα αυτό θα ήθελα να μου επιτρέψετε να επαναλάβω την ανάγκη όπως όλοι οι φορείς της χώρας μας, και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, προχωρούμε με γνώμονα τον σεβασμό προς το περιβάλλον, την πολιτιστική και ασφαλώς την κοινωνική αυθεντικότητα.

Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό των συμμετεχόντων στο τουριστικό σύστημα της χώρα μας. Κάπως έτσι, ο τομέας του τουρισμού στη χώρα μας θα καταστεί πραγματικά ανθεκτικός και ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.

Κυρίες και Κύριοι,

Για την επίτευξη των κοινών μας στόχων, επειδή οι στόχοι του τουρισμού είναι και πρέπει να είναι κοινοί για όλους μας, απαιτείται η διασφάλιση της άριστης συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων που συναποτελούν το τουριστικό σύστημα της χώρας μας.

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου αποτελεί εδώ και χρόνια ένα από τους διαχρονικούς συνεργάτες του Υφυπουργείου Τουρισμού, και σίγουρα ένα από τους στυλοβάτες της συλλογικής προσπάθειας για αναβάθμιση τους τουρισμού της χώρας μας.

Η δική μας υπόσχεση είναι ότι θα είμαστε δίπλα σας και την επόμενη χρονιά, για μία πολύ πιο ισχυρή Travel Expo Cyprus 2023.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024