Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΛαμπερά εγκαίνια της HORECA 2023, σε κλίμα αισιοδοξίας
Εκθέσεις

Λαμπερά εγκαίνια της HORECA 2023, σε κλίμα αισιοδοξίας

  • Αριστερά: Petter Ottmann (CEO NurnbergMesse Group). Δεξιά: Θανάσης Παναγούλιας (CEO FORUM SA), Onur Katmerci (DCM στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα), Petter Ottmann (CEO NurnbergMesse Group)
  • Αριστερά:Άδωνις Γεωργιάδης (Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων). Δεξιά: Βασίλης Κικίλιας (Υπουργός Τουρισμού)
  • Αριστερά: Αλέξανδρος Βασιλικός (Πρόεδρος ΞΕΕ). Δεξιά: Άντζελα Γκερέκου (Πρόεδρος ΕΟΤ)
  • Αριστερά: Onur Katmerci (DCM στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα). Δεξιά: Κατερίνα Νοτοπούλου (Τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ)
  • Αριστερά: Γιάννος Μπενόπουλος (Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Καφέ). Δεξιά: Γιώργος Καββαθάς (Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ)
  • Αριστερά: Μαρία Νικόλτσιου (Παρουσιάστρια της εκδήλωσης). Δεξιά: Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας, Άντζελα Γκερέκου, Peter Ottmann, Θάνος Παναγούλιας

Παρουσία σημαντικών εκπροσώπων του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και κορυφαίων θεσμικών φορέων του Τουρισμού και της Εστίασης, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης HORECA 2023.

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης HORECA την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 10:30 στην συνεδριακή αίθουσα C2 του Metropolitan Expo, από τoν Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίον υποδέχθηκαν οι κ. Θανάσης Παναγούλιας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FORUM ΑΕ και Peter Ottmann, CEO του εκθεσιακού ομίλου της Nurnbergmesse του οποίου είναι μέλος η FORUM SΑ.

O Peter Ottmann δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι «η ουσία της HORECA είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι της, οι ιδέες, τα όνειρα, η συνεισφορά, η αφοσίωσή τους και κυρίως η εμπιστοσύνη τους στο να μοιράζονται αυτές τις αξίες. Με αυτόν τον τρόπο σχηματίζεται μια ισχυρή βιομηχανία από εταιρείες-εκθέτες στην Ελλάδα που διαμορφώνουν το μέλλον της HORECA. Αναφέρθηκε στη περσινή διοργάνωση και τόνισε ότι η HORECA ήταν η 1η που διεξήχθη το 2022, τηρώντας μάλιστα απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας. Εν συνεχεία, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και δήλωσε ότι η FORUM SΑ, ανταποκρινόμενη στη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε ο σεισμός στη γείτονα χώρα, προχωράει σε δωρεά 1 ευρώ για κάθε ένα τετραγωνικό μέτρο που πουλήθηκε στην HORECA, με τη δωρεά να αγγίζει το ποσό των 26.000 ευρώ».

Ο Onur Katmerci, DCM στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα ευχαρίστησε με τη σειρά του την ελληνική κυβέρνηση και τη FORUM SA για τη στήριξή και την έμπρακτη συνδρομή τους προς την Τουρκία.

Ο κ. Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι βρίσκεται πάντα δίπλα στην έκθεση HORECA και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διεξαγωγή της. Στο βήμα της εκδήλωσης ανέβηκε και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, ο οποίος αφού ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη μεγάλη διοργάνωση της HORECA, δήλωσε ότι «η ελληνική φιλοξενία αποδεικνύεται ένα ισχυρό αναπτυξιακό χαρτί ακόμη και μέσα στις παγκόσμιες προκλήσεις που βιώνουμε σήμερα, αρκεί να περπατήσει κανείς ανάμεσα στους 500 εκθέτες στα halls της HORECA και να δει πόσους κλάδους βοηθάει η ελληνική φιλοξενία μέσα από την ανάπτυξή της».

Η κα Άντζελα Γκερέκου, πρόεδρος του ΕΟΤ, σημείωσε ότι «η συνεργασία, ο συντονισμός και η συνέπεια μεταξύ όλων των φορέων μάς έδωσε το αποτέλεσμα που είχαμε φέτος στον τουρισμό». Αναφέρθηκε ακόμη στον αειφόρο βιώσιμο τουρισμό και σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει το παγκόσμιο κέντρο ευζωίας και ευφορίας και αειφόρου πολιτιστικού τουρισμού. Ο κ. Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, τόνισε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ότι «συμμετέχουμε από το 2006 στη HORECA, το μεγαλύτερο εκθεσιακό event που έχει η χώρα και αυτό είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ετών με όλους τους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης».

Εν συνεχεία, ο κ. Γιάννος Μπενόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ δήλωσε ότι «η οικονομική ευρωστία του κλάδου HO.RE.CA. επηρεάζει άμεσα την οικονομική ευρωστία των επιχειρήσεων επεξεργασίας και εμπορίας καφέ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι φέτος η έκθεση θα κάνει ρεκόρ επισκεψιμότητας και θα αποτελέσει τον προάγγελο της ανάπτυξης της καφεστίασης το 2023».

Η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κα Κατερίνα Νοτοπούλου, σημείωσε κατά την ομιλία της ότι «η HORECA αποδεικνύει ακόμη μια φορά τη δυναμική που έχει, καθώς πρόκειται για μια πολύ σπουδαία διοργάνωση που επιβεβαιώνεται τόσο από την πληθώρα των εκθετών της, όσο από τη μεγάλη της επισκεψιμότητα».

«Κάναμε πέρυσι τα εγκαίνια της έκθεσης για πρώτη φορά μετά την πανδημία και ήμασταν κάπως διστακτικοί. Τελικά η HORECA πήγε εξαιρετικά καλά», δήλωσε με τη σειρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  κ. Άδωνις Γεωργιάδης, εκτιμώντας παράλληλα πως «φέτος θα πάει ακόμη καλύτερα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «φέτος θα έχουμε τις περισσότερες συμμετοχές, θα κλειστούν οι περισσότερες συμφωνίες και τα περισσότερα συμβόλαια όλων των εποχών, τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό των εκθέσεων στις δύσκολες στιγμές».

Σημειώνεται ότι όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν με τη σειρά τους την συμπαράστασή τους στον τουρκικό λαό.

Παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν η κα Μαίρη Κονταρίδη, υπεύθυνη Επικοινωνίας ΕΣΥΔ, ο κ. Χρηστος Κούρταλης, διευθύνων σύμβουλος ΕΣΥΔ, ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, o κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, γενικός γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, η κα Νίκη Κωνσταντίνου, προεδρος Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων & Καταναλωτών Εστίασης & Διασκέδασης, ο Mahammed Sbihi, πρέσβης Μαρόκου, ο Hamid Tatcı, εμπορικός σύμβουλος στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα, ο κ. Ιωάννης Μάνος, γενικός γραμματέας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο κ. Ηλίας Τσίρμπας, μέλος Δ.Ε. Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο κ. Τάσος Ζησόπουλος αντιπρόεδρος Chef’s Club, η κα Έλσα Νίκα, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Chef’s Club, η κα Φωτεινή Πατρικίου, Communication & Marketing Manager Worldline Greece, ο κ. Ιωάννης Κιτιξής, CEO Worldline Greece, ο κ. Βασίλειος Δουμάς, Product Manager Worldline Greece, ο κ. Κωνσταντίνος Αλεξίου, Sales Department Worldline Greece, η κα.Έλενα Διαμαντή, Communication & Marketing Director Worldline Greece, ο κ. Φάνης Σπανός, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος Aldemar Hotels & Spa, ο κ. Θοδωρής Βώκος, διευθύνων σύμβουλος και προέδρος Ποσειδώνια ΑΕ, ο κ. Αλέξης Λαγουδάκης, Managing Director ROTA ΑΕ, ο κ. Πάνος Μωραΐτης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου επιχειρήσεων εξοπλισμού μαζικής εστίασης.

Την εκδήλωση των εγκαινίων συντόνισε η δημοσιογράφος κα Μαρία Νικόλτσιου. Με τη λήξη της τελετής, άπαντες βρέθηκαν στην είσοδο ώστε να τηρήσουν το εθιμοτυπικό κόψιμο της κορδέλας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024