Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΜεγάλη συμμετοχή στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών

Μεγάλη συμμετοχή στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών

Με μεγάλη προσέλευση κοινού, ολοκληρώθηκε το φετινό 32ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo. Το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι διοργανώθηκε από την εταιρία οργάνωσης εκθέσεων Expo One με […]

Με μεγάλη προσέλευση κοινού, ολοκληρώθηκε το φετινό 32ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo. Το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι διοργανώθηκε<...> από την εταιρία οργάνωσης εκθέσεων Expo One με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ). «Προσιτές αποδράσεις για όλους» ήταν το μότο και της φετινής έκθεσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το 32ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών στέφθηκε με εμπορική επιτυχία, αφού, σύμφωνα με δηλώσεις εκθετών, η μαζική προσέλευση του κοινού οδήγησε σε αυξημένο ενδιαφέρον και σε πωλήσεις τόσο σκαφών όσο και παρελκομένων, εξαρτημάτων, και αξεσουάρ. Καταλυτικό ρόλο στο ενδιαφέρον για πωλήσεις σκαφών έπαιξαν και τα καλά νέα, όσον αφορά τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα τεκμήρια και τους φόρους πολυτελείας. Ειδικότερα, δεν επιβάλλεται φόρος πολυτελείας (10%) στους κατόχους σκαφών αναψυχής με μήκος μέχρι 7,5 μέτρα.

Επιπλέον, το τεκμήριο διαβίωσης θα υπολογίζεται με βάση τους μήνες χρήσης του σκάφους (δωδέκατα). Τέλος, η μείωση του τεκμηρίου, λόγω παλαιότητας, κατά 15%, μετά την παρέλευση 5ετίας ή 30% μετά την παρέλευση 10ετίας από πρώτη φορά εγγραφή στο νηολόγιο ή στο βιβλίο εγγραφής Μικρών Σκαφών, ανάλογα με το ολικό μήκος του σκάφους, αποτέλεσε ένα ακόμη καλό νέο για όσους ενδιαφέρθηκαν ή ενδιαφέρονται να προβούν στην αγορά σκάφους.

Τα εγκαίνια του 32ου Διεθνούς Ναυτικού Σαλονιού Αθηνών πραγματοποίησε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κ. Γιάννης Διαμαντίδης, ο οποίος περιηγήθηκε στην έκθεση και συνομίλησε με εκθέτες και επισκέπτες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024