Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΟ Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum
Εκθέσεις

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης υποστηρίζει το 7ο Posidonia Sea Tourism Forum

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, παρουσία της Προέδρου του κ. Βούλας Πατουλίδου, υποδέχθηκε και παρέθεσε γεύμα στους επίσημους ομιλητές του PSTF.

Το Posidonia Sea Tourism Forum (PSTF) πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη 25 και 26 Απριλίου 2023, συγκεντρώνοντας τις μεγαλύτερες εταιρείες κρουαζιέρας από Ευρώπη και Αμερική.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνέχεια της αγαστής συνεργασίας με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, στήριξε τον θεσμό του συνεδρίου, στην προσπάθεια του να αναδειχθεί το λιμάνι σε σημαντικό κόμβο.

Τη Δευτέρα 24 Απριλίου ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, παρουσία της Προέδρου του κ. Βούλας Πατουλίδου, υποδέχθηκε και παρέθεσε γεύμα στους επίσημους ομιλητές του PSTF.

Παρευρέθηκαν η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Αλέξανδρος Θάνος, η αντιδήμαρχος Τουρισμού και αναπληρώτρια πρόεδρος του ΟΤΘ κ. Μαρία Καραγιάννη, ο πρόεδρος Δ.Σ. & διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Θάνος Λιάγκος και η γενική εμπορική διευθύντρια της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Θεοδώρα Ρήγα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες του χώρου της Κρουαζιέρας όπως ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Cruise Lines (CLIA) κ. Pierfrancesco Vago, η πρόεδρος της MedCruise κ. Figen Ayan, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς κ. Yu Zenggang και πολλά υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου της κρουαζιέρας.

Η κ. Πατουλίδου απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη του Συνεδρίου την Τρίτη 25 Απριλίου επισημαίνοντας πως το Posidonia Sea Tourism Forum δυναμώνει τον προορισμό Θεσσαλονίκη.

«Η Θεσσαλονίκη ως προορισμός κρουαζιέρας, προσφέρει οφέλη στο ίδιο το Λιμάνι, την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και σε κοντινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα οφέλη αφορούν έσοδα, απασχόληση και θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες, αλλά και την διεθνή προβολή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, στο τουριστικό στερέωμα. H συνεργασία όλων μας έχει κοινή κατεύθυνση. Να γίνει ο προορισμός ελκυστικότερος για εταιρείες και επιβάτες κρουαζιέρας. Αυτή η συνεργασία θα μετατρέψει το διαμάντι σε θησαυρό», δήλωσε.

H αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης τόνισε πως η πόλη μπήκε στον Παγκόσμιο Χάρτη της Κρουαζιέρας και είναι αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας όλων των φορέων της πόλης. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμος Θεσσαλονίκης, Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Σημαντική στιγμή του συνεδρίου αποτελεί η παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων της έρευνας που υλοποιούν ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Οι τρεις φορείς συνεργάστηκαν στενά προκειμένου να εκτιμηθεί το κοινωνικό-οικονομικό αντίκτυπο της Κρουαζιέρας της Θεσσαλονίκης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024