Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΟλοκληρώθηκε η HORECA 2023 με μεγάλη εμπορική επιτυχία και χιλιάδες επισκέπτες
Εκθέσεις

Ολοκληρώθηκε η HORECA 2023 με μεγάλη εμπορική επιτυχία και χιλιάδες επισκέπτες

Η εν λόγω έκθεση υποδέχτηκε 60.735 επαγγελματίες από τα ξενοδοχεία και τη μαζική εστίαση από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η HORECA 2023 συγκέντρωσε χιλιάδες επαγγελματίες μέσα σε τέσσερις ημέρες, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί μία από τις κορυφαίες εκθέσεις στην Ελλάδα και ότι είναι σημείο αναφοράς και έμπνευσης για τους κλάδους του τουρισμού και της μαζικής εστίασης.

Παρουσία σημαντικών εκπροσώπων του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και κορυφαίων θεσμικών φορέων του Τουρισμού και της Εστίασης, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης HORECA 2023,  την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 10:30 στην συνεδριακή αίθουσα C2 του Metropolitan Expo, από τoν υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η εμπορική επιτυχία της HORECA

Η εντυπωσιακή προσέλευση χιλιάδων decision maker του κλάδου της φιλοξενίας για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, γέμισε τους 500 εκθέτες με χαμόγελα και αισιοδοξία. Η έκθεση αποτέλεσε ένα ολοζώντανο εμπορικό φόρουμ, όπου οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν παρά πολλές επαφές, τέτοιας ποιότητας και ποσότητας που ξεπερνούν κάθε άλλο τρόπο επικοινωνίας με πελάτες και δυνητικούς πελάτες τους.

Παράλληλα, στις δηλώσεις τους εξήραν τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών. Έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι τους επισκέφτηκαν ιδιοκτήτες και στελέχη μεγάλων και γνωστών ξενοδοχειακών μονάδων, αλυσίδων εστίασης και καφεστίασης αλλά και επιτυχημένων εστιατορίων και εταιριών catering και bar catering.

Eπίσης, ένα πολύ δυναμικό κοινό από το χονδρεμπόριο αλλά και τον κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής έδωσαν το «παρών» και έκλεισαν πολλές συμφωνίες. Τέλος, αυτό που έκανε θετική εντύπωση στους εκθέτες ήταν το γεγονός ότι τους επισκέφτηκαν πολλοί νέοι επιχειρηματίες που έχουν στα άμεσα σχέδια τους την δημιουργία μίας επιχείρησης του κλάδου HoReCa και ήρθαν στην έκθεση για να βρουν όλα όσα χρειάζονται για να κάνουν αυτή την αρχή. Η διάθεση για επενδύσεις, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση κυριάρχησε στις συζητήσεις τους με τους επισκέπτες και μεταφράστηκε σε σπουδαίες εμπορικές συμφωνίες.

Από την πλευρά τους, οι χιλιάδες επαγγελματίες -ιδιοκτήτες και στελέχη από ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, bars, cafes, αρτοζαχαροπλαστεία, εταιρείες catering, αρχιτεκτονικά γραφεία- που επισκέφτηκαν την φετινή διοργάνωση εντυπωσιάστηκαν από το εύρος των επιλογών που τους προσφέρθηκαν για κάθε ανάγκη της επιχείρησής τους, αλλά και για πολλά διαφορετικά budget.

Εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων που βρήκαν στα περίπτερα των 500 εκθετών και που θα τους βοηθήσουν στην αναβάθμιση και ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Παράλληλα, έμειναν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τις πρωτότυπες ιδέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις που παρουσιάστηκαν στα special events.

Mάλιστα, σύμφωνα με έρευνα αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Alco, για λογαριασμό της FORUM AE, διοργανώτρια εταιρεία της ΗΟRECA σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 500 επισκεπτών και τις 4 ημέρες της έκθεσης το 96% δήλωσαν από ικανοποιημένοι έως εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την έκθεση και το συντριπτικό ποσοστό του 97% των επισκεπτών της δήλωσαν ότι θα επισκεφτούν την έκθεση  HORECA 2024. Επίσης, πάρα πολύ σημαντική ήταν και η εμπορική αποτελεσματικότητα της έκθεσης καθώς σύμφωνα πάντα με την έρευνα το 68% των επισκεπτών δήλωσαν ότι σκοπεύουν να προβούν στο κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών με τους εκθέτες τους επόμενους έξι μήνες ενώ , ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 32% δήλωσαν ότι έκλεισαν συμφωνίες με τις εταιρίες-εκθέτες κατά την διάρκεια της έκθεσης.

Moνοπώλησαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και τα special events

Αναπόσπαστο κομμάτι και εξίσου σημαντικό με το εκθεσιακό σκέλος αποτελούν οι παράλληλες εκδηλώσεις της HORECA. Στο HORECA LAB μέσα από workshops, case studies και συζητήσεις σε πάνελ, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και για τις τάσεις στο marketing και το management. Οι πανελλήνιοι διαγωνισμοί καφέ στο Coffee Events stage και cocktail για την ανάδειξη των κορυφαίων baristas και bartenders αντίστοιχα συγκέντρωσαν ένα δυναμικό πλήθος που τους παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Παράλληλα, τα θέματα της αειφόρου γαστρονομίας και της βιωσιμότητας των πιάτων, καθώς και οι νέες τάσεις και καινοτομίες στην εστίαση αναλύθηκαν στο Gastronomy Lab από κορυφαία ονόματα της ελληνικής και παγκόσμιας γαστρονομίας. Τέλος, η έκθεση φιλοξένησε επίσης το 6th Ιnternational Hospitality Forum από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ημερίδα του Fortune Greece, το φόρουμ με τίτλο «Το ελληνικό οικοσύστημα της φιλοξενίας» από την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών και την Διημερίδα Γαστρονομίας από το Chef’s Club Greece.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

11/12/2023
08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023