Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Δυναμική συμμετοχή στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “ITB China 2024
Εκθέσεις

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Δυναμική συμμετοχή στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “ITB China 2024

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προώθησε τον πολιτισμό και την ιστορία της στην κινεζική αγορά μέσω της συμμετοχής της στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “ITB China 2024” στη Σανγκάη.

Με τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής να αναδεικνύονται στα ισχυρότερα πλεονεκτήματά της, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιχείρησε άνοιγμα στην κινεζική αγορά μέσα από τη δυναμική συμμετοχή της στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “ITB China 2024”, που πραγματοποιήθηκε στη Σανγκάη.

Στο πλαίσιο της έκθεσης τα στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν σειρά προγραμματισμένων συναντήσεων με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, στους οποίους παρουσιάστηκε το συνολικό τουριστικό προϊόν της περιοχής. Το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, οι ποικίλες δραστηριότητες που προσφέρει η περιοχή και ο γαστρονομικός πλούτος της Κεντρικής Μακεδονίας ήταν ορισμένα από τα στοιχεία που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του τουρισμού, ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις που ανοίγουν τον δρόμο για νέες επαγγελματικές συνεργασίες.

Τα μηνύματα που προέκυψαν από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, στη Σανγκάη, ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Άλλωστε, οι κινέζοι τουρίστες ταξιδεύουν συνήθως με όλη την οικογένεια και επιθυμούν να επισκέπτονται προορισμούς που συνδυάζουν πολιτιστικά αξιοθέατα, φιλόξενα αστικά κέντρα, γαστρονομία, δραστηριότητες φύσης και τοποθεσίες ειδυλλιακές για φωτογράφιση.

«Συμμετείχαμε στην έκθεση ITB China, στη Σανγκάη, γιατί η Κίνα αποτελεί μία από τις αγορές-στόχους για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Καθώς το ενδιαφέρον της κινεζικής αγοράς επικεντρώνεται ως επί το πλείστον στον ελληνικό πολιτισμό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν εκεί παρούσα, ακριβώς για να προβάλει το πολύ πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα που έχει. Η ανταπόκριση που συναντήσαμε από τους επαγγελματίες μάς κάνει να πιστεύουμε ότι η Κεντρική Μακεδονία μπορεί να αποτελέσει τον εν δυνάμει βασικό θεματικό προορισμό για τους κινέζους τουρίστες», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό, συνδυάζοντας πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, ιστορικά μνημεία και φυσική ομορφιά. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ποικίλες δραστηριότητες, όπως περιηγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, πολιτιστικές εκδηλώσεις, και γαστρονομικές εμπειρίες. Η περιοχή διαθέτει φιλόξενα αστικά κέντρα και ειδυλλιακά τοπία που είναι ιδανικά για φωτογράφιση. Η Κεντρική Μακεδονία, με τις αυθεντικές της εμπειρίες, προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024