Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία η BOOT 2023 – Πάνω από 115.000 επισκέπτες
Εκθέσεις Τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η BOOT 2023 – Πάνω από 115.000 επισκέπτες

Η κεντρική είσοδος της Έκθεσης ΒΟΟΤ

Πολύ εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση μεγάλων yachts και σκαφών νέου τεχνολογικού σχεδιασμού και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η έκθεση θαλάσσιου τουρισμού και σπορ «ΒΟΟΤ» πραγματοποιήθηκε στο Dusseldorf, Γερμανίας, μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω πανδημίας, προσελκύοντας περισσότερους από 115.000 επισκέπτες, μέχρι τα μέσα της εβδομάδας (Τετάρτη 25 Ιανουαρίου), ενώ πιθανότατα έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας μέχρι το κλείσιμό της.

Πολύ εντυπωσιακή ήταν η παρουσίαση μεγάλων yachts και σκαφών νέου τεχνολογικού σχεδιασμού και χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, νέου αθλητικού εξοπλισμού για την απόλαυση των λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και φυσικά ήταν πολλές οι συναντήσεις και παρουσιάσεις επαγγελματιών σε όλες τις δραστηριότητες του θαλάσσιου τουρισμού.

Το Ελληνικό Περίπτερο

Ο Boot Director Πέτρος Μιχελιδάκης δηλώνει «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τη μεγάλη προσέλευση διεθνών καλεσμένων. Μέχρι στιγμής, λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και ειδικοί από 93 χώρες έχουν βρεθεί στο Ντίσελντορφ. Υπάρχει μια υπέροχη ατμόσφαιρα στις αίθουσες».

Άποψη από την αίθουσα με τα windsurf – ένα από τα πιο δημοφιλή θαλάσσια σπορ

Μέχρι την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, περισσότερα από 115.000 άτομα, επαγγελματίες και κοινό, επισκέφτηκαν τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση θαλάσσιων σπορ στον κόσμο. Πολύ εντυπωσιακές ήταν οι παρουσιάσεις των yacht, των μικρότερων σκαφών αναψυχής και του εξοπλισμού, από περισσότερους από 1.500 κατασκευαστές μεγάλων θαλαμηγών, σκαφών, σανίδων, αξεσουάρ, κατάδυσης. Επιπλέον, πολλοί ταξιδιωτικοί προορισμοί και επαγγελματικοί σύλλογοι και οργανώσεις, συμμετείχαν στην έκθεση.

Για καθεμία από τις εννέα ημέρες της έκθεσης, οι στόχοι και οι εξελίξεις από τη διεθνή κοινότητα θαλάσσιων σπορ και την ευρωπαϊκή πολιτική, συζητήθηκαν με κορυφαίους ομιλητές, στην εκδήλωση BLUE INNOVATION DOCK, η οποία διοργανώθηκε με συνεργάτη περιεχομένου την European Boating Industry – EBI. Την εκδήλωση συντόνισαν από κοινού η EBI με το γαλλικό ναυπηγείο Group Beneteau ως Performance Partner, τον ιταλικό κατασκευαστή πολυτελών γιοτ San Lorenzo ως Project Partner και άλλους υποστηρικτές μεταξύ των οποίων οι Azimut, Bavaria, Brunswick, DMarin, ePropulsion, Fabiani Yachts, Greenline, Princess, Sunreef und Torqeedo.

Ωστόσο, η BOOT Dusseldorf δεν είναι μόνο η πιο εξειδικευμένη συνάντηση θαλάσσιου εξοπλισμού και τουρισμού της χρονιάς, αλλά συγκεντρώνει επίσης ολόκληρη την κοινότητα των θαλάσσιων σπορ. Ένας εντυπωσιακός κατάλογος παράλληλων και συνοδευτικών εκδηλώσεων, καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, που σχετίζονται με τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τις προσπάθειες αντιμετώπισης ζητημάτων βιωσιμότητας στο θαλάσσιο περιβάλλον. Η έκθεση είναι και μια μεγάλη οικογενειακή συνάντηση των θαλάσσιων δραστηριοτήτων και προσφέρεται για προσωπικές συνομιλίες και ζωντανές συναντήσεις.

Ηλεκτροκινούμενο φουσκωτό νέας τεχνολογίας

Σύμφωνα με τις παραδόσεις των προηγούμενων ετών, πραγματοποιήθηκε λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου, όταν το Hall 6 φιλοξένησε το βραβείο «ocean tribute» που κέρδισε η Innovation Yachts. Το ναυπηγείο Innovation Yachts κατασκεύασε και κατασκεύασε το πρώτο πλήρως ανακυκλώσιμο και βιώσιμο καταμαράν στον κόσμο από σύνθετα υλικά για σειρά παραγωγής. Το IY LBV35 είναι το πρώτο μοντέλο μιας νέας σειράς βιώσιμων και πλήρως ανακυκλώσιμων σκαφών και προωθείται ηλεκτρικά με ηλιακή ενέργεια και υδρογονωτή (hydrogenator). Ως ειδικό χαρακτηριστικό, αυτό το multi hull σκάφος, είναι εξοπλισμένο με ένα «σύστημα καθαρισμού θάλασσας», που σημαίνει ότι μπορεί να κατεβάσει το trampoline του ενώ ταξιδεύει, για τη συλλογή θαλάσσιων απορριμμάτων.

Ο συντάκτης Χρήστος Πετρέας μπροστά στην «φάλαινα» για την προστασία των θαλασσών

Με αυτό το βραβείο, το Ίδρυμα Πρίγκιπας Αλβέρτος ΙΙ του Μονακό, το Boot Düsseldorf και το German Ocean Foundation υποστηρίζουν ανθρώπους, ιδρύματα, ενώσεις, ερευνητικά ιδρύματα και έργα, στη δέσμευσή τους για την προστασία της θάλασσας. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο αξίας 20.000 ευρώ και παρουσιάζεται κάθε χρόνο στο boot Düsseldorf, από το 2018.

Special Features Editor - TravelDailyNews Media Network | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Ο Χρήστος Πετρέας είναι συνεργάτης Σύνταξης – Special Features Editor του Travel Daily News Media Network. Ως επιστημονικός / επιχειρησιακός / τουριστικός / στρατηγικός / εκπαιδευτικός / σύμβουλος σε υπουργεία, φορείς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επιχειρήσεις, επαγγελματικά ασχολείται με θέματα στρατηγικής επιχειρηματικής, τουριστικής και περιφερειακής ανάπτυξης και μάρκετινγκ προορισμών καθώς και ειδικών – εναλλακτικών μορφών, με υπέρ 25ετή εμπειρία στην Ελλάδα και σε ξένες χώρες (Βαλκάνια, Ευρώπη, ΗΠΑ, Αφρική, Μεσόγειο). Έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ και έχει εκτεταμένο επιστημονικό, συγγραφικό και αρθρογραφικό έργο, από το 1988 (>200 συγγραφές – εργασίες – δημοσιεύσεις), στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024