Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτη διεθνή έκθεση BIT το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
Εκθέσεις

Στη διεθνή έκθεση BIT το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Από αριστερά Παναγιώτης Μητκίδης – Operation & Planning Department HERODOTUS TOURS, Βίκυ Καρατζάβελου - Δημοσιογράφος Travel Daily News, Γιώργος Παλησίδης- Μέλος Δ.Σ. Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αθηνά Μασμανίδου - SUNFLIGHT Media Manager, Marco Della Puppa-Γ.Γραμματέας Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μαρία Σούλη-Ιδιοκτήτρια SUNFLIGHT, Felice Casucci - Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της περιοχής Campania, Μπέττυ Μακρή-Υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Σοφία Αποστολίδου-Marketing & Communication Manager MAZI TRAVEL & EVENTS, Πασχάλης Γερεμπακάνης-CEO GRECOS.gr TRAVEL, Αιμίλιος-Σπυρίδων Μπιαγκής- Product Manager στην Αθήνα DION TOURS & RED ELEPHANT και Μαρία Αλιφραγκή-Ιδιοκτήτρια SIGNATURE TRAVEL

Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε Το Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης στην BIT.

Στην τουριστική διεθνή έκθεση της Ιταλίας, στην BIT του Μιλάνου που πραγματοποιήθηκε στις 12-14 Φεβρουαρίου, βρέθηκε η επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε το Ελληνο-ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι η φετινή έκθεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον περίπου 70.000 επισκεπτών, 2.000 εκθετών και 500 buyers.

Σταδιακή επιστροφή στους αριθμούς πριν από την Covid

Σύμφωνα με υπολογισμούς που έγιναν από το Παρατηρητήριο Bit με βάση το ENIT, το ISTAT, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού UNWTO και την Τράπεζα της Ιταλίας, για το 2022 η Ιταλία κατέχει την τέταρτη θέση στον κόσμο για ροές από τον διεθνή τουρισμό με έσοδα 21,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 22,7% σε σχέση με το 2020.

Τα αποτελέσματα του φθινοπώρου επιβεβαιώνουν την επιστροφή του τουρισμού στην προπανδημίας εποχή. Συγκεκριμένα, η Ιταλία, τους τελευταίους μήνες του 2022, κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό full booked μέσω των OTAs, μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών (37 %), ενώ ο κορεσμός εκτός ξενοδοχείων υπολογίζεται στο 39%. Παράλληλα σημείωσε την υψηλότερη αύξηση στις διεθνείς αεροπορικές κρατήσεις προς τη χώρα, με ποσοστό +65% σε σχέση με το 2021.

Σύμφωνα με έρευνα της Bel Paese για τις ταξιδιωτικές προθέσεις των επόμενων μηνών, η Ιταλία βρίσκεται στη δεύτερη θέση, καθώς το 9% των ταξιδιωτών αναμένεται να ταξιδέψει σε αυτή, ενώ την πρώτη θέση μοιράζονται Γαλλία και Ισπανία με 11%.

Το 62% των ερωτηθέντων σχεδιάζει ενδοευρωπαϊκά ταξίδια τη χειμερινή περίοδο και το 70% σχεδιάζει ένα ταξίδι τους επόμενους έξι μήνες (+4% από την ίδια περίοδο πέρυσι).

Όσον αφορά στα διεθνή ταξίδια, ο UNWTO παρατηρεί σημαντική ανάκαμψη της βιομηχανίας, η οποία αγγίζει το 65% των προπανδημικών επιπέδων. Οι μηνιαίες συγκρίσεις δείχνουν αναλυτικά την ανοδική τάση: ενώ τον Ιανουάριο οι διεθνείς αφίξεις ήταν 64% χαμηλότερες από το 2019, μέχρι τον Σεπτέμβριο η διαφορά είχε μειωθεί στο 27%.

Η Ευρώπη συνεχίζει να ηγείται της ανάκαμψης. Μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, υποδέχθηκε 477 εκατ. διεθνείς αφίξεις, αγγίζοντας το 81% των επιπέδων πριν από την πανδημία. Αυτό είναι υπερδιπλάσιο από το ποσοστό του 2021 (+126 %), τροφοδοτούμενο κυρίως από την έντονη ζήτηση από άλλες περιοχές του κόσμου και, ειδικότερα, από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι επιδόσεις του τρίτου τριμήνου ήταν ιδιαίτερα ισχυρές, με τις αφίξεις να αντιστοιχούν στο 90% της αντίστοιχης περιόδου το 2019.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024