Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣτο χώρο των ταξιδιών πολυτελείας διεισδύει η Reed Travel Exhibitions

Στο χώρο των ταξιδιών πολυτελείας διεισδύει η Reed Travel Exhibitions

Η Reed Travel Exhibitions (RTE) φαίνεται ότι κατάφερε τελικά να διεισδύσει και στο χώρο των ταξιδιών πολυτελείας, καθώς σε ανακοίνωση της την Τετάρτη, γνωστοποίησε την εξολοκλήρου αγορά της διεθνούς Έκθεσης Ταξιδιών Πολυτελείας, International Luxury Travel Market (ILTM)…

Η Reed Travel Exhibitions (RTE) φαίνεται ότι κατάφερε τελικά να διεισδύσει και στο χώρο των ταξιδιών πολυτελείας, καθώς σε<...> ανακοίνωση της την Τετάρτη, γνωστοποίησε την εξολοκλήρου αγορά της διεθνούς Έκθεσης Ταξιδιών Πολυτελείας, International Luxury Travel Market (ILTM).

Όσον αφορά τη νέα αγορά της Reed Travel Exhibitions αξίζει να τονιστεί ότι η ILTM είναι μία μοναδική έκθεση στο χώρο των ταξιδιών πολυτελείας, που πραγματοποιείται κάθε Δεκέμβριο στις Κάνες της Γαλλίας, με τη συμμετοχή πολλών εκθετών και αγοραστών από όλο τον κόσμο.

Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι με την ανάληψη της διοργάνωσης της ILTM, τώρα η Reed Travel Exhibitions είναι υπεύθυνη εταιρία για τη διεξαγωγή συνολικά 13 διεθνών και παγκοσμίων εκθέσεων τουρισμού, ταξιδιών και συνεδρίων.

“Τα ταξίδια πολυτελείας αποτελούν ένα ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της τουριστικής βιομηχανίας, που λειτουργεί με τους δικούς του ξεχωριστούς κανόνες” επισημαίνει χαρακτηριστικά ο εντεταλμένος πρόεδρος της RTE, κ. Tom Nutley.

«Αν και το 20% των ετήσιων ταξιδιωτικών εξόδων πραγματοποιείται από το 3% των ταξιδιωτών δεν έχει αναγνωριστεί στο βαθμό που θα έπρεπε η σημασία αυτής της μορφής τουρισμού και της συμβολής της τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο σε παγκόσμια κλίμακα» συμπλήρωσε ο κ. Nutley.

“Ένα από τα μυστικά της φανταστικής επιτυχίας της εκθέσεως ILTM, στα 3 αυτά χρόνια πραγματοποίησης της, είναι τα αυστηρά κριτήρια συμμετοχής, που θέτει τόσο στους εκθέτες, όσο και στους αγοραστές, που επιθυμούν κάθε χρόνο να λάβουν μέρος” προσθέτει ο κ. Tom Nutley, τονίζοντας παράλληλα ότι “η ILTM παρέχει τη μοναδική δυνατότητα στις εξέχουσες εμπλεκόμενες με το χώρο των ταξιδιών πολυτελείας μορφές να συναντηθούν και να συζητήσουν από κοντά σε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο παγκόσμιο συνέδριο”.

Εξάλλου, όπως εξηγεί ο κ. Tom Nutley σήμερα υπάρχουν τόσοι πολλοί δισεκατομμυριούχοι σε όλο τον κόσμο, των οποίων παρεμπιπτόντως ο αριθμός χρόνο με το χρόνο αυξάνει ραγδαίως, που κάνουν επιτακτική πλέον την ανάγκη παροχής υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, καθώς πολλοί από αυτούς επιθυμούν πράγματα, τόσο μοναδικά, που ελάχιστοι έχουν τη δυνατότητα να τα απολαύσουν και για τα οποία είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακόμη και εξωφρενικά ποσά, προκειμένου να ικανοποιηθούν”.

Τη διεύθυνση της έκθεσης αναλαμβάνει πλέον η Debbie Jackson η οποία ήταν διευθύντρια της EIBTM που γίνεται κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη και είχε γενικότερα την ευθύνη για την ανάπτυξη του κλάδου των εκθέσεων συνεδριακού τουρισμού.

Να σημειώσουμε ότι η ILTM ξεκινώντας το 2002 με την υποστήριξη του Tom Nutley από τρία πρώην στελέχη της RTE, τους Serge Dive, David Hammond και Ronan McCarthy κάλυπτε 1.656 τ.μ. εκθεσιακού χώρου με 320 εκθέτες και 352 προσκεκλημένους αγοραστές για να φτάσει το 2004 να καλύπτει 4.811 τ.μ. εκθεσιακού χώρου με περίπου 1.000 εκθέτες και 825 προσκεκλημένους αγοραστές.

Όσον αφορά στην ελληνική συμμετοχή που οργανώνει η αντιπρόσωπος της έκθεσης στην Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια Travel Media Applications, παρουσιάζει αυξητική πορεία κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα, το 2002, την πρώτη χρονιά της έκθεσης, συμμετείχαν 17 εταιρίες με 160τ.μ. και 5 hosted buyers, το 2003 συμμετείχαν 20 εταιρίες με 220τ.μ. και 10 hosted buyers, ενώ το 2004 συμμετείχαν 26 εταιρίες με 274τ.μ. και 17 hosted buyers.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024