Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΤουριστικό Πανόραμα 2001: Σε νέο χώρο με νέες προοπτικές

Τουριστικό Πανόραμα 2001: Σε νέο χώρο με νέες προοπτικές

Με αύξηση κατά περίπου 20% του αριθμού συμμετοχών, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2000 και με αυξημένο επίσης ενδιαφέρον συμμετοχών ξένων χωρών, η 6η διοργάνωση της έκθεσης τουρισμού […]

Με αύξηση κατά περίπου 20% του αριθμού συμμετοχών, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2000 και με αυξημένο επίσης ενδιαφέρον συμμετοχών ξένων χωρών<...>, η 6η διοργάνωση της έκθεσης τουρισμού και διακοπών "Τουριστικό Πανόραμα 2001<.>", περνά στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της.

Το "Τουριστικό Πανόραμα 2001", που διοργανώνεται από τον Oμιλο Καλοφωλιά, θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως και τις 29 Aπριλίου του 2001 και έχει καθιερωθεί πλέον ως η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη έκθεση τουρισμού και διακοπών της χώρας.
Εντονότατο είναι μάλιστα το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για συμμετοχή στο "Τουριστικό Πανόραμα 2001" από τις μεγαλύτερες και περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της Ξενοδοχίας, της Ακτοπλοΐας και των Αερομεταφορών Eξωτερικού και Εσωτερικού, ενώ εντονότερο ενδιαφέρον επιδεικνύουν φέτος και πολλές επιχειρήσεις από τον κλάδο των ταξιδιωτικών γραφείων. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως εφέτος για πρώτη φορά συμμετέχουν στην Έκθεση η British Airways, οι Κυπριακές Αερογραμμές, η Αmadeus Hellas κ.α. Η δε παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Έκθεση θα είναι μεγάλη και εντυπωσιακή, όπως και τις προηγούμενες χρονιές.

Αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των συμμετοχών ξένων χωρών, όπως αυτές της Ουγγαρίας, της Αλβανίας και της Τουρκίας, που έχουν εξασφαλίσει ήδη την παρουσία τους στην έκθεση.

Πέραν των σημαντικά μεγαλύτερων επιλογών που θα προσφέρει φέτος σε εκθέτες και κοινό, το "Τουριστικό Πανόραμα 2001", θα χαρακτηρίζεται από μία σημαντική διαφορά: διοργανώνεται σε έναν νέο, αναβαθμισμένο και σύγχρονο Εκθεσιακό χώρο, στο Εκθεσιακό Κέντρο Αττικής της Helexpo στο Μαρούσι, που προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερες δυνατότητες για την καλύτερη εξυπηρέτηση και των εκθετών και του κοινού.

Ο Εσωτερικός τουρισμός παραμένει ο βασικός άξονας της έκθεσης, η οποία όμως θα επεκταθεί και φέτος και σε άλλους σημαντικούς τομείς της αγοράς, όπως ο Εξερχόμενος τουρισμός, ο Κοινωνικός Τουρισμός κ.α.

Στο πλαίσιο της προώθησης της έκθεσης στη διεθνή αγορά, ανετέθη αυτό το έργο στη βρετανική εταιρία "Overseas Trade Show Agencies Ltd", έναν ειδικευμένο οργανισμό προώθησης εκθέσεων και μέλος του Ομίλου "Andry Montgomery Ltd", που πραγματοποιεί δεκάδες διεθνών εκθέσεων σε όλο τον κόσμο. Η μακροχρόνια (38 έτη δραστηριότητας) εμπειρία και τεχνογνωσία της "OTSA", ειδικά στις εκθέσεις τουρισμού είναι σημαντική και περιλαμβάνει και την διοργάνωση της βρετανικής παρουσίας στη διεθνή ετήσια έκθεση τουρισμού του Βερολίνου, την ΙΤΒ. Η εταιρία εκπροσωπεί επίσημα στις αγορές της Μ. Βρετανίας και της Ιρλανδίας, 15 από τους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς διοργάνωσης εκθέσεων.

Όσον αφορά στις επιμέρους οργανωτικές καινοτομίες της έκθεσης και τα μέχρι σήμερα σχέδια των διοργανωτών, στο "Τουριστικό Πανόραμα 2001", μεταξύ άλλων:
Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση του θεματικού τουρισμού και των ειδικών μορφών του. Επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού αλλά και από συγγενείς επιχειρηματικούς χώρους, θα προσκληθούν με ειδικό direct mail, για να επισκεφθούν την Έκθεση.
Θα προσκληθούν προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής, των τεχνών και του αθλητισμού, με ειδικό πρόγραμμα επισκέψεων,
Θα οργανωθούν εκδηλώσεις, ημερίδες και παρουσιάσεις γενικού και τοπικού χαρακτήρα.
Το "Τουριστικό Πανόραμα" θα συνεχίσει την πρωτοβουλία που εγκαινίασε στην περυσινή διοργάνωση, με την βράβευση προσωπικοτήτων από τους χώρους του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Οικονομίας γενικότερα.
Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και κατά την λειτουργία της Έκθεσης, θα λειτουργήσει οργανωμένο Γραφείο Τύπου για να καλύψει τις ανάγκες των Εκθετών και των Μ.Μ.Ε.
Τιμώμενη περιοχή για φέτος θα είναι η Νομαρχία Πειραιά και Νήσων, ενώ η όλη διοργάνωση θα υποστηριχθεί από μία δυναμική διαφημιστική εκστρατεία υψηλού προϋπολογισμού, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024