Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΒ. Κικίλιας στην AIT Expo: “Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη και στην Αθήνα”
Εκθέσεις

Β. Κικίλιας στην AIT Expo: “Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη και στην Αθήνα”

  • Η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης απέδωσε τιμητική πλακέτα στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

Η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης Athens International Tourism Expo 2022 πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 3 Νοεμβρίου το απόγευμα από τον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, με τη συμμετοχή περιφερειαρχών, δημάρχων, εκθετών και Hosted Buyers.

Στην επιτυχημένη φετινή τουριστική περίοδο, αλλά και στα επόμενα βήματα για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης Athens International Tourism Expo 2022.

“Το 2022 εξελίχθηκε σε μια καταπληκτική χρονιά για τον τουρισμό στη χώρα μας. Αναβαθμίσαμε το τουριστικό μας προϊόν, κάναμε ανοίγματα σε νέες αγορές, προσελκύσαμε ‘ποιοτικούς’ ταξιδιώτες, προβάλαμε νέους προορισμούς και φέραμε έσοδα που ενίσχυσαν την εθνική οικονομία, τις τοπικές κοινωνίες και στήριξαν τη μέση ελληνική οικογένεια” δήλωσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι “η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου έγινε πράξη και στην Αθήνα, καθώς η σεζόν ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ και ενώ έχουμε μπει στο Νοέμβριο η πρωτεύουσα εξακολουθεί να υποδέχεται ξένους επισκέπτες”.

Η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 3 Νοεμβρίου το απόγευμα από τον υπουργό Τουρισμού και τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, με τη συμμετοχή περιφερειαρχών, δημάρχων, εκθετών και Hosted Buyers.

Χαιρετισμό -εκτός από τον κ. Κικίλια- απύθηναν η κα Αναστασοπούλου, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης και άλλοι επίσημοι.

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ακόμη ότι το φετινό “success story” στον τουρισμό είχε ως αποτέλεσμα μεγάλοι διεθνείς κολοσσοί να έρθουν και να επενδύσουν στη χώρα, ανεβάζοντάς τη ακόμα πιο ψηλά στην κατάταξη με τους δημοφιλέστερους προορισμούς του κόσμου.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι στόχος του Υπουργείου Τουρισμού είναι η Ελλάδα να μη στηρίζεται αποκλειστικά στο μοντέλο “ήλιος-θάλασσα”, αλλά να αποτελεί δημοφιλή προορισμό 12μηνου τουρισμού, αξιοποιώντας το ήπιο κλίμα, τη μοναδική φύση με τους ορεινούς όγκους, τα μνημεία και τις υποδομές που αναπτύσσονται στους χειμερινούς-και όχι μόνο- προορισμούς. “Αυτό θα το πετύχουμε με συγκεκριμένη στρατηγική και σχέδιο που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στοχευμένες καμπάνιες του ΕΟΤ, συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς εκθέσεις και μέσω της ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού μέσω του προγράμματος ‘Τουρισμός για Όλους'”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Τουρισμού μίλησε επίσης για τα κρίσιμα έργα που θα υλοποιηθούν το 2023 με αξιοποίηση πόρων από όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία (RRF, ΕΣΠΑ, ΠΔΕ), με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη τουριστική αναβάθμιση με έμφαση στη βιώσιμη- πράσινη ανάπτυξη, αλλά και στον εναλλακτικό και θεματικό τουρισμό.

Η γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι “ο τουρισμός συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την αποφυγή της ερημοποίησης, ενώ στηρίζει εκτός από τις επενδύσεις και το ισοζύγιό μας. Είναι ένας τομέας ο οποίος ενισχύει διπλά την οικονομική δραστηριότητα. Εξού και πληθαίνουν οι επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους που στρέφονται επικουρικά στον τουρισμό, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία τους μέσω της ισχυρής δυναμικής που παρουσιάζει ο κλάδος. Εταιρείες άσχετες με το αντικείμενο και χωρίς καμία προηγούμενη εμπλοκή στον κλάδο προχωρούν, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα έγκριτων εφημερίδων, σε εξαγορές ξενοδοχειακών συγκροτημάτων ή και εκτάσεων προκειμένου να αναπτύξουν μονάδες φιλοξενίας”.

Επιπροσθέτως, η κα Αναστασοπούλου τόνισε: “Στην πατρίδα μας, ο τουρισμός αποτελεί ένα σημαντικό οικοσύστημα δημιουργίας εγχώριου εισοδήματος, ενώ διαθέτει μια έντονη περιφερειακή διάσταση, άμεσα μάλιστα συνδεδεμένη με τα νησιά μας. Ως εκ τούτου, οι περιφερειακοί εμπλεκόμενοι φορείς (stakeholders) πρέπει να συμμετέχουν στην διαμόρφωση της τουριστικής αναπτυξιακής στρατηγικής. Για την εξασφάλιση, λοιπόν, της αειφορίας του νησιωτικού προορισμού και τη μεγιστοποίηση των ωφελειών τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των επισκεπτών του προορισμού, ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός και η δέσμευση όλων των εμπλεκομένων είναι απαραίτητη, κι αυτό είναι ακριβώς το σημείο όπου όλοι μαζί, ιδιωτικός τομέας, κεντρική κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά”.

Τέλος, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης απέδωσε τιμητική πλακέτα στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, που σε συνεργασία με τη LEADEREXPO συμμετέχουν για μια ακόμη χρονιά ως αποκλειστικός εκπαιδευτικός χορηγός στην 9η Athens International Tourism and Culture EXPO 2022.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024