Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΞεκινά η 36η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού xenia

Ξεκινά η 36η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού xenia

“Ο ελληνικός τουρισμός ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο με στόχο να καλύψει το χαμένο έδαφος και να αναδείξει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα στις διεθνείς αγορές. Μέσα στο πλαίσιο αυτό οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει…

“Ο ελληνικός τουρισμός ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο με στόχο να καλύψει το χαμένο έδαφος και να αναδείξει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα<...> στις διεθνείς αγορές. Μέσα στο πλαίσιο αυτό οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η xenia είναι ιδιαίτερα σημαντικές καθώς συνάδουν με την νέα πολιτική και τους στόχους του ελληνικού τουρισμού”.

Αυτό επισήμανε προχθές, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δ. Αβραμόπουλος, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό κατά την διάρκεια των τιμητικών διακρίσεων που απένειμε η xenia, σε τρεις φιλέλληνες που έχουν πρωταγωνιστήσει στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Οι τρεις φιλέλληνες Βρετανοί, που τιμήθηκαν για τις προσπάθειές τους στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, η κ. Ελένη Gubitt, ο καθηγητής κ. Antony Snodgrass, και ο Βουλευτής κ. Richard Allan ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους, για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ενώ όλο και περισσότερος κόσμος τάσσεται πλέον με την ιδέα αυτή.

Ο πρόεδρος της xenia κ. Τάσος Κούμανης, εκ μέρους της οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης, επισήμανε ότι οι πρωτοβουλίες και οι δραστηριότητες της έκθεσης ξεφεύγουν από τα στενά όρια μιας εμπορικής εκδήλωσης και στοχεύουν σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο χώρο του τουρισμού του πολιτισμού και της οικονομίας. Μέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η καθιέρωση των τιμητικών διακρίσεων σε προσωπικότητες που με τις ενέργειές τους έχουν ξεχωρίσει στους τομείς που δραστηριοποιούνται.

Στην νέα αυτή περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό είπε ο πρόεδρος της xenia, οι προσπάθειες της Κυβέρνησης θα πρέπει να ενισχυθούν με πρωτοβουλίες του επιχειρηματικού κόσμου, που σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιούνται, όποιον κλάδο και να εκπροσωπούν, θα πρέπει να είναι δυναμικές καινοτόμες και να έχουν συνέχεια. Μόνο έτσι μπορεί κανείς να ευελπιστεί στη σημαντική αξιοποίηση του μεταολυμπιακού τοπίου. Αυτή την πρόκληση, υπογράμμισε ο κ. Τ. Κούμανης, η έκθεση xenia την αντιμετωπίζει από την πρώτη διοργάνωσή της μέχρι σήμερα, με στόχο να αποτελέσει ένα σύγχρονο επιχειρηματικό φορέα στους “κόλπους” του ελληνικού τουρισμού.

Στην προχθεσινή εκδήλωση περεβρέθησαν επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, ο Υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Τ. Λιάσκος, οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ.κ. Γ. Φωτεινόπουλος και Β. Ριζάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Α. Καλογερόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Χ. Κοκκώσης, ο Πρέσβης κ. Ν. Κοβέλας γενικός διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, οι Βουλευτές και πρώην Υπουργοί κα Β. Παπανδρέου και κ. Δ. Γεωργακόπουλος, ο Αρχηγός και οι Υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος, ο Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Γερ. Φωκάς, ο Πρόεδρος της Ε.Ξ.Α. κ. Γ. Τσακίρης, ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ κ. Γ. Ευαγγέλου, εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών και της επιχειρηματικής αγοράς.

Η έκθεση xenia εγκαινιάζεται την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου. Την πρώτη ημέρα η xenia παράλληλα με τα εγκαίνια θα παρουσιάσει και τα αποτελέσματα της μελέτης “Τουριστικές Επιχειρήσεις Προμηθευτές εξοπλισμών” στην οποία καταγράφονται τα νέα δεδομένα του επιχειρηματικού χάρτη του τουρισμού. Ενώ κατά την τελευταία ημέρα της έκθεσης, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η ημερίδα για τα προβλήματα και τις προοπτικές της τουριστικής εκπαίδευσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ με την συμμετοχή εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τουριστικής αγοράς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024