Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςXenia 2022: Trendsetting, έμπνευση και smart hotels επικράτησαν στη φετινή έκθεση
Στην ετήσια έκθεση Xenia

Xenia 2022: Trendsetting, έμπνευση και smart hotels επικράτησαν στη φετινή έκθεση

H έκθεση Xenia ανέδειξε όλες τις καινοτόμες και επίκαιρες λύσεις για την κατασκευή, ανακαίνιση, τον εξοπλισμό, την τροφοδοσία και την ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχείων, καθώς και μία τεράστια γκάμα σύγχρονων προϊόντων, εξειδικευμένων υπηρεσιών και digital εργαλείων

Η ετήσια έκθεση Xenia ολοκληρώθηκε για φέτος και ανέδειξε την προσπάθεια του ελληνικού τουρισμού να σταθεί ανταγωνιστικός, καινοτόμος και αποτελεσματικός προσφέροντας όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» στους ξενοδόχους για να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους.

H Xenia 2022, για τρεις ημέρες με 500 κορυφαίους εκθέτες, ανανεωμένες και στοχευμένες παράλληλες εκδηλώσεις και έναν πλήρη κατασκευαστικό τομέα αποτέλεσε μία κομβική εμπορική συνάντηση για τον κλάδο της φιλοξενίας στην χώρα μας. Το γεγονός ότι 26.500 decision makers της τουριστικής βιομηχανίας επισκέφτηκαν την έκθεση Xenia και πραγματοποιήσαν σημαντικά εμπορικά deals με τους εκθέτες επιβεβαιώνει το θετικό κλίμα που επικρατεί στον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας και τη διάθεση για επενδύσεις από τους ξενοδόχους και τα στελέχη της.

Στο επίκεντρο οι πρακτικές sustainability

Μέσα από τον πλούσιο των προϊόντων και υπηρεσιών των εκθετών, ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων, αρχιτέκτονες, διακοσμητές αλλά και εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιριών μπόρεσαν να βρουν -ανάμεσα σε πολλά άλλα- υλικά και πρακτικές για sustainable και eco- friendly ξενοδοχειακές μονάδες, έξυπνες τεχνολογίες, προηγμένη οπτικοακουστική τεχνολογία καθώς και αυτόματα συστήματα που διαμορφώνουν ένα smart hotel, ψηφιακές λύσεις που θα βελτιώσουν και θα εξατομικεύσουν την εμπειρία των επισκεπτών αλλά και προτάσεις για να εντάξουν το κομμάτι του wellness στο ξενοδοχείο τους.

Με την επίσκεψή τους στην Xenia οι επαγγελματίες του χώρου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με τους εκθέτες για τις νέες αυτές ανάγκες της επιχείρησής τους και επιλέξουν μαζί τις custom λύσεις που τους ταιριάζουν. Επίσης, με ένα εύρος συμμετοχών που εκπροσωπούν όλους τους στρατηγικής σημασίας κλάδους που απευθύνονται στο ελληνικό ξενοδοχείο, ανακάλυψαν από κοντά καινοτόμα προϊόντα και σύγχρονες υπηρεσίες που έχουν ως στόχο να κάνουν τις ξενοδοχειακές τους μονάδες λειτουργικές, μοντέρνες, βιώσιμες, eco-friendly.

Επίσης, βρήκανε λύσεις που θα τους βοηθήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των τουριστικών καταλυμάτων τους με στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και κόστους, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι το νούμερο ένα ζητούμενο για αυτούς.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης – ετήσια Γενική Συνέλευση Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Digi Hotel, Architect Lab Lectures, Ξενοδοχειακές Ημέρες Καριέρας- αποτέλεσαν για τρείς ολόκληρες ημέρες έναν τόπο ανταλλαγής απόψεων και γνώσης, ένα κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα σε διακεκριμένους εισηγητές και στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και μία ευκαιρία έμπνευσης και διάδοσης καινοτόμων ιδεών και προτάσεων.

Η Xenia ανανεώνει το ραντεβού της για τις 25-27 Νοεμβρίου 2023.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024