Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΑναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020; Aκυρώνονται δοκιμαστικές εκδηλώσεις
Αθλητικός τουρισμός

Αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020; Aκυρώνονται δοκιμαστικές εκδηλώσεις

Προς το παρόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο προγραμματίζονται να λάβουν χώρα από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου και τόσο η Ιαπωνία όσο και η ΔΟΕ επιμένουν να αναλάβουν τη δέσμευση να πραγματοποιήσουν το υπάρχον χρονοδιάγραμμα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα μπορούσαν να αναβληθούν μέχρι τα τέλη του 2020 σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του COVID-19. Ο υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων Seiko Hashimoto δήλωσε ότι η συμφωνία της Ιαπωνίας με τη Διεθνή Ολυνμπιακή Επιτροπή τους επιτρέπει να καθυστερήσουν την πραγματοποίηση των αγώνων.

“Η σύμβαση απαιτεί να διεξαχθούν οι Αγώνες εντός του 2020. Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως δυνατότητα μιας αναβολής”, δήλωσε ο Seiko Hashimoto σε απάντηση ερώτησης στο ιαπωνικό κοινοβούλιο.

Προς το παρόν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο προγραμματίζονται να λάβουν χώρα από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου και τόσο η Ιαπωνία όσο και η ΔΟΕ επιμένουν να αναλάβουν τη δέσμευση να πραγματοποιήσουν το υπάρχον χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με τη Συμφωνία Φιλοξενίας, το δικαίωμα ακύρωσης των Αγώνων ανήκει στη ΔΟΕ.

“Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι Αγώνες θα προχωρήσουν όπως είχε προγραμματιστεί”, δήλωσε ο Hashimoto στο κοινοβούλιο.

Οποιαδήποτε διακοπή των Ολυμπιακών Αγώνων θα ήταν δαπανηρή. Ο τελευταίος προϋπολογισμός είναι 1,35 δισ. γιεν (9,8 δισ. λίρες στερλίνες), ενώ η κυβέρνηση της Ιαπωνίας χορήγησε 120 δισ. γιεν (870 εκατ. στερλίνες) για την κατασκευή του Ολυμπιακού Σταδίου και 30 δισ. γιεν  (217 εκατ. στερλίνες) για τους Παραολυμπιακούς του 2020.

Οι δοκιμαστικές εκδηλώσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ακυρώθηκαν εν μέσω του ξεσπάσματος της επιδημίας στην Ιαπωνία και ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Dick Pound, πρότεινε οι Αγώνες να ακυρωθούν αν ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει τον ερχόμενο Μάιο.

Προς το παρόν πάντως, η επιδημία δεν παρουσιάζει σημάδια υποβάθμισης. Η εθνική ραδιοτηλεοπτική οργάνωση της Ιαπωνίας, NHK, δήλωσε την περασμένη Τρίτη ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 980, συμπεριλαμβανομένων των 706 ατόμων στο κρουαζιερόπλοιο “Diamond Prince”.

Υπήρξαν επίσης αναφορές για μια γυναίκα στην Ιαπωνία που μολύνθηκε με τον ιό για δεύτερη φορά, κάτι που πιστεύεται ότι είναι το πρώτο περιστατικό μιας τέτοιας περίπτωσης.

Έχουν ήδη υποβληθεί προτάσεις για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς την παρουσία φιλάθλων, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, αλλά διαδηλωτές στην Ιαπωνία ζήτησαν την ολοκληρωτική ακύρωση τους λόγω της επιδημίας.

Η διάδοση του κορονοϊού έχει ήδη επηρεάσει μια σειρά αθλητικών εκδηλώσεων. Το Six Nations της Ιρλανδίας εναντίον της Ιταλίας (ράγκμπυ) ακυρώθηκε το Σαββατοκύριακο, ενώ στις ΗΠΑ το NBA έχει συμβουλεύσει τους παίκτες να μην υπογράφουν αυτόγραφα για τους οπαδούς.

Το Euro 2020, που πραγματοποιείται σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις αυτό το καλοκαίρι, θα μπορούσε επίσης να τεθεί υπό αμφισβήτηση. Το αρχικό παιχνίδι του τουρνουά είναι προγραμματισμένο για τις 12 Ιουνίου στη Ρώμη, μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας. Η Ιταλία έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία στην Ευρώπη με 1.835 περιπτώσεις στη χώρα από τη Δευτέρα και 52 θανάτους.

Στη φωτογραφία, το νέο, Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024