Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑπό τα Μουσεία του Βατικανού στο Μουσείο Ακρόπολης
Μουσεία

Από τα Μουσεία του Βατικανού στο Μουσείο Ακρόπολης

Ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Καθ. Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης, συνομιλώντας με τα παρθενώνεια γλυπτά του Βατικανού, λίγο πριν την υπογραφή συμφωνίας για την επιστροφή τους στο Μουσείο Ακρόπολης.

Υπεγράφη συμφωνία για την οριστική επιστροφή των τριών θραυσμάτων από τις μετόπες, τη ζωφόρο και τα αετώματα του Παρθενώνα.

Την Τρίτη 7 Μαρτίου υπεγράφη συμφωνία μεταξύ του εκπροσώπου του Πάπα Φραγκίσκου, Καρδιναλίου Fernando Vérgez Alzaga και του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β΄, Πατρός Εμμανουήλ Παπαμικρούλη, στο Βατικανό, στις αίθουσες των Musei Vaticani, για την οριστική επιστροφή των τριών θραυσμάτων από τις μετόπες, τη ζωφόρο και τα αετώματα του Παρθενώνα. Το κείμενο συνυπέγραψαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα. Λίνα Μενδώνη και η διευθύντρια των Musei Vaticani, κα. Barbara Jatta.

Στη συνέχεια, μέσω της υπογραφείσης συμφωνίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β΄ και τον γενικό διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητή Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη, τα τρία θραύσματα αποδίδονται πάραυτα στο Μουσείο Ακρόπολης, ώστε αυτά να επανενωθούν για πάντα στο μνημείο στο οποίο ανήκουν, τον Παρθενώνα.

Ως εκ των ανωτέρω, υπεγράφη και το Πρωτόκολλο Παράδοσης και Παραλαβής των τριών αρχαιοτήτων μεταξύ του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πρωτοπρεσβύτερου Εμμανουήλ Παπαμικρούλη και του γενικού διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης, Καθηγητή Νικολάου Χρ. Σταμπολίδη, ώστε αυτά να επιστρέψουν απευθείας στο Μουσείο Ακρόπολης μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταφοράς.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024