Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑρχίζουν οι εργασίες αποκατάστασης στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκάδα
Θρησκευτικός τουρισμός

Αρχίζουν οι εργασίες αποκατάστασης στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκάδα

  • Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα
  • Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της κας Λίνας Μενδώνη στη Λευκάδα.
  • Το εσωτερικό του ναού.
  • Το εσωτερικό του ναού.

Το έργο, προϋπολογισμού 910.000 ευρώ συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αφορά στην αποκατάσταση ενός από τα πλέον αξιόλογα και σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της Λευκάδας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης στον Ι. Ναό Αγ. Σπυρίδωνα στην πόλη της Λευκάδας, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, σύμφωνα με την από 08-07-2022 υπογραφείσα σύμβαση κατασκευής του έργου, μετά την παράδοση αντιγράφου των κλειδιών του ναού από τον κ. Σπυρίδωνα Τσαρλαμπά.

Η πράξη «Αποκατάσταση Ι. Ναού Αγ. Σπυρίδωνα στην Λευκάδα», προϋπολογισμού 910.000 ευρώ (με ΦΠΑ) συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αφορά στην αποκατάσταση ενός από τα πλέον αξιόλογα και σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της Λευκάδας, προκειμένου να αποδοθεί στο κοινό αρχιτεκτονικά και μορφολογικά αποκατεστημένο, ασφαλές και στατικά επαρκές σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες.

Ευοδώθηκαν πλέον οι άοκνες πολυετείς προσπάθειες για τη διάσωση του μνημείου, καθώς μετά την επίσκεψη της κας υπουργού Πολιτισμού, κας Λίνας Μενδώνη στο νησί, το 2020, δρομολογήθηκε η ένταξη του έργου αποκατάστασης του ναού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Στις νομικές διαδικασίες σημαντική υπήρξε η συνδρομή της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδας, της Κτηματικής Υπηρεσίας, του γραφείου Αγρινίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ενώ αμείωτο ήταν το ενδιαφέρον των κατοίκων της Λευκάδας. Η αγαστή συνεργασία όλων των φορέων συνέδραμε στο έργο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο θα ολοκληρώσει την αποκατάσταση και ανάδειξη ενός εμβληματικού μνημείου για την Λευκάδα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024