Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησης1ος αγώνας τριάθλου ”The Castle Challenge” στη Μονεμβασία με την υποστήριξη του Quattro Suites
Αθλητικός τουρισμός

1ος αγώνας τριάθλου ”The Castle Challenge” στη Μονεμβασία με την υποστήριξη του Quattro Suites

The-Castle-Challenge

Ο 1ος αγώνας τριάθλου “The Castle Challenge” πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Μονεμβασία στις 15 και 16 Ιουνίου 2024, αναδεικνύοντας την περιοχή ως κορυφαίο τουριστικό και αθλητικό προορισμό.

Με επιτυχία στέφτηκε ο 1ος αγώνας τριάθλου ‘‘The Castle Challenge” στη Μονεμβασία που διεξήχθει στις 15 και 16 Ιουνίου 2024.  Μέσα από αυτήν τη διοργάνωση, η Μονεμβασιά αναδεικνύεται όχι μόνο ως ένας εξαιρετικός τουριστικός προορισμός, αλλά και ως σημείο αναφοράς στον αθλητικό χάρτη μεγάλων διοργανώσεων.

Εμπνεύστρια του αγώνα ήταν η κα Γιώτα Λιμναίου, γενική διευθύντρια του “Quattro Suites” με την  υποστήριξη του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, κ. Στέφανου  Βασιλάκου.

Quattro-Suites

Quattro Suites

Σημειώνεται ότι το Quattro Suites έχει διακριθεί με το Σήμα Bike Friendly Hotel για τις φιλικές προς τους ποδηλάτες υπηρεσίες που παρέχει.

Την ιδέα “αγκάλιασε” ο Δήμος Μονεμβασίας και έτσι ανέλαβε τη διοργάνωση του ”The Castle Challenge” η εταιρεία Whynot που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους αγώνες.  Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, του ΕΟΤ και της ΤΟΕ.

Ο κ. Βασιλάκος δήλωσε: “Νιώθουμε μεγάλη χαρά και τιμή που συμβάλαμε ως Χρυσοί Χορηγοί στο The Castle Challenge 2024. Η υποστήριξή μας σε αυτήν τη μοναδική διοργάνωση αντανακλά τη δέσμευσή μας για την προώθηση του αθλητισμού και της τοπικής κοινότητας. Ελπίζουμε ότι αυτό το γεγονός θα εμπνεύσει πολλούς να υιοθετήσουν έναν πιο ενεργό και υγιεινό τρόπο ζωής, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την ομορφιά και την ιστορία της περιοχής μας”.

Εκτός του Quattro Suites  που ήταν ο Χρυσός Χορηγός, αρκετοί ήταν οι υπόλοιποι χορηγοί που πλαισίωσαν το ”The Castle Challenge” όπως η Βίκος, Dole, Turbo, τοπικοί επιχειρηματίες & φυσικά ο Δήμος Μονεμβασιάς.

The-Castle-Challenge

Η κα Γιώτα Λιμναίου, γενική διευθύντρια του Quattro Suites δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που στηρίξαμε το ‘The Castle Challenge’ και συμβάλαμε στην προβολή της Μονεμβασίας ως έναν ιδανικό προορισμό για αθλητικές διοργανώσεις. Η επιτυχία της εκδήλωσης δείχνει τις μεγάλες δυνατότητες της περιοχής μας”.

Η εκδήλωση περιλάμβανε δύο sub-sports events που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή της Μονεμβασίας. Το Σάββατο 15 Ιουνίου διεξήχθησαν κολυμβητικοί αγώνες, ενταγμένοι στη WSL OpenWater league, με αποστάσεις 1500m και 3000m, καθώς και το Swim kids 300m για ηλικίες 8-14 ετών. Την Κυριακή 16 Ιουνίου ακολούθησαν αγώνες τριάθλου και aquathlon, με τα τριαθλητικά αγωνίσματα Standard και Sprint να είναι ενταγμένα στην WTL – Triathlon league.

Η διοργάνωση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών, οι οποίοι με το πάθος και την αφοσίωσή τους εξασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Περισσότεροι από 300 αθλητές από διάφορες ηλικιακές κατηγορίες και χώρες συμμετείχαν, επιβεβαιώνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον και την αποδοχή της εκδήλωσης.

The-Castle-Challenge

Η κα Παναγιώτα Αλειφέρη, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Περιβάλοντος Μονεμβασίας δήλωσε: “O Δήμος  Mονεμβασίας  επενδύει σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ο αθλητικός τουρισμός είναι μια εξ αυτών! Mε μεγάλη χαρά λοιπόν, αγκαλιάσαμε την ιδέα της διευθύντριας του ξενοδοχείου Quattro Suites της κας Λιμναίου και γίναμε διοργανωτές αυτού του μεγάλου αθλητικού γεγονότος!  Θέλω, η κα Αλειφέρη συνέχισε, να ευχαριστήσω τους ανθρώπους και τους φορείς που στήριξαν την προσπάθεια αυτή! Τους χορηγούς, τους εθελοντές μας που έδωσαν την ψυχή τους για να γίνουν όλα τέλεια. Την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, το ΕΚΑΒ Mολάων και φυσικά όλους τους κατοίκους της Μονεμβασίας και τους επισκέπτες, για την κατανόηση που έδειξαν όταν χρειάστηκε να κλείσουν οι δρόμοι προς Κεραμωτή και Κάστρο για κάποιες ώρες!”

Το “The Castle Challenge” απέδειξε ότι η Μονεμβασία μπορεί να δημιουργήσει και να οργανώσει πολλά υποσχόμενους αγώνες, προσφέροντας μοναδικές αθλητικές εμπειρίες σε ένα εντυπωσιακό φυσικό και ιστορικό περιβάλλον.

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024