Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΑλεξανδρούπολη: “Πράσινες” δωρεάν μετακινήσεις με ηλεκτρικά ποδήλατα
Ποδηλατικός τουρισμός

Αλεξανδρούπολη: “Πράσινες” δωρεάν μετακινήσεις με ηλεκτρικά ποδήλατα

alexandroupoli

Η Αλεξανδρούπολη εγκαινιάζει δίκτυο κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, προάγοντας την αειφόρο κινητικότητα και τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή ενός νέου δικτύου 45 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Αλεξανδρούπολη που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και θα συμβάλλει στην αλλαγή του τρόπου μετακίνησης των πολιτών στην πόλη.

Πρόκειται για μια πράσινη ενέργεια, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση:

  • 45 ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, ειδικής κατασκευής για δημόσια χρήση,
  • 7 αυτοματοποιημένων σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων,
  • 48 ηλεκτρονικών θέσεων ασφάλισης ποδηλάτων και τέλος το απαραίτητο λογισμικό ελέγχου και τιμολόγησης της χρήσης του συστήματος.

Τα ποδήλατα έχουν τοποθετηθεί στους ακόλουθους σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους:

  • Λεωφόρος Δημοκρατίας 288,
  • Δημοτικό πάρκινγκ, πλησίον γηπέδου “Φώτης Κοσμάς”
  • ΚΕΠ Αλεξανδρούπολης, Εθνικής Αντιστάσεως 106
  • Δημοτικό κολυμβητήριο
  • Ηροδότου με Θ. Γεωργιάδη (στρατόπεδο Ζήση)
  • Ν. Χηλή (απέναντι από το γήπεδο)
  • Μαΐστρο (κεντρική πλατεία),

οι οποίοι περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Το σύστημα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να κλείσει ηλεκτρονικά τη μίσθωση του ποδηλάτου, αφού κατεβάσει στο κινητό του την εφαρμογή Bike Alexandroupoli- Apps. Μπορεί να το παραλαμβάνει και να το επιστρέφει μόνο από και προς τους εφτά σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης, οι οποίοι περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης.

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προσφέρει στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρικά ποδήλατα με στόχο τη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, τη διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς, τον περιορισμό του κυκλοφοριακού φόρτου στην πόλη και τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του θορύβου.

Παράλληλα, το ποδήλατο θα αποτελέσει ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης των τουριστών και της γνωριμίας τους με την πόλη και τα τοπικά αξιοθέατα.

Σημειώνεται πως η Αλεξανδρούπολη έχει βραβευθεί από την NATTOUR AMKE ως “Bike Friendly Destination” για τις υπηρεσίες που παρέχει στους ποδηλάτες τουρίστες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024