Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΑπό το Ηράκλειο το μεγαλοπρεπές ξεκίνημα του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας
Εναλλακτικός Τουρισμός

Από το Ηράκλειο το μεγαλοπρεπές ξεκίνημα του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

«Με σκληρή δουλειά αλλάζουμε τον ελληνικό αθλητισμό και στοχεύουμε ακόμα ψηλότερα», δηλώνει ο κ. Αυγενάκης.

Από το Ηράκλειο και το Karteros Beach Sports Center θα ξεκινήσει ο ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος 2023, που στην περσινή αναβίωσή του μετά από 10 χρόνια, συγκέντρωσε διθυραμβικά σχόλια για την άρτια διοργάνωσή του.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο παρουσιάστηκαν όλες οι πληροφορίες σχετικά με την φετινή διοργάνωση που εκκινεί στις 2 Μαΐου από το Karteros Beach Sports Center και θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, ύστερα από έναν Πρόλογο και 4 Ετάπ μοναδικής ομορφιάς σε Κρήτη και Πελοπόννησο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που στήριξε από την πρώτη στιγμή την ιδέα της αναβαθμισμένης αναβίωσης του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας μίλησε, μεταξύ άλλων, για την τεράστια συμβολή του στην ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας στην χώρα, αλλά και στην ταυτόχρονή εμπέδωση ποδηλατικής συνείδησης, εν μέσω μίας εποχής που συναντά προκλήσεις όπως αυτές της κλιματικής και της ενεργειακής κρίσης.

«Παραλάβαμε, έναν αθλητισμό σε παρακμή, σε διοικητική άβυσσο, σε οικονομικό τέλμα και την χώρα μας σε ένδεια διεθνών αθλητικών διοργανώσεων. Φροντίσαμε όλα αυτά να αλλάξουν! Με σκληρή δουλειά!

Η αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας έπειτα από 10 χρόνια ήταν μία άμεση απόφαση. Αφουγκραστήκαμε ένα πάγιο αίτημα. Η Ελλάδα, η χώρα των αντιθέσεων, των χρωμάτων, των συνδυασμών και των ανεξίτηλων ιστορικών στιγμών έχει πλέον τον δικό της μεγάλο Γύρο. Εργαζόμαστε όλοι σκληρά γι’ αυτό και στοχεύουμε να τον πάμε ακόμα ψηλότερα, και να τον κάνουμε ακόμα πιο δυνατό. Και το Ηράκλειο έχει διασφαλίσει τη θέση του σε αυτό τον μεγάλο Γύρο».

Παράλληλα, τόνισε την παγκόσμια προβολή της χώρας ακόμα και για άγνωστους προορισμούς, καθώς μέσα από τον Γύρο δημιουργείται αθλητικός τουρισμός, καθώς και εναλλακτικός τουρισμός. Επεκτείνεται η τουριστική περίοδος και κινηματοδοτούνται οι περιοχές, που εμπλέκονται με τον Αγώνα, προς μία ολιστική αναβάθμισή τους, τόσο σε υποδομές όσο και σε επενδυτικές ευκαιρίες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στα πρωτόγνωρα αποτελέσματα της πρόσφατης Έρευνας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τον αντίκτυπο του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου το 2022.

Συγκεκριμένα:

  • Η διοργάνωση κόστισε 2,2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 44% καλύφθηκε από χορηγίες, ιδιωτικούς φορείς και διαφημίσεις.
  • Η συνολική υπεραξία της μιντιακής προβολής εκτιμήθηκε στα 8,2 εκατ. ευρώ.
  • Το 95% του κοινού δήλωσε ότι o αγώνας στάθηκε αφορμή να γνωρίσουν καλύτερα το ποδήλατο και να ασχοληθούν περισσότερο με αυτό.
  • Το 94% του κοινού δήλωσε ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει ενεργά τον επόμενο αγώνα το 2023.
  • Το 98% του κοινού ανέφερε ότι o αγώνας βελτίωσε σημαντικά την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και μας αναβάθμισε στον παγκόσμιο ποδηλατικό χάρτη,
  • Το 72,4% του κοινού πρόσθεσε ότι o αγώνας τόνωσε οικονομικά τις περιοχές από τις οποίες πέρασε και βοήθησε τις τοπικές οικονομίες,
  • Το 95% του κοινού υποστήριξε ότι ο αγώνας έστειλε ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία και ότι βοήθησε να αναδειχθούν θετικά πρότυπα, αρχές και αξίες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών
  • Το 93,7% του κοινού δήλωσε ότι ο αγώνας ενίσχυσε σημαντικά την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών».
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024