Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΑτελείωτες χρυσές ακτές στο 3ο εταπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας
Εναλλακτικός Τουρισμός

Ατελείωτες χρυσές ακτές στο 3ο εταπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Οι 120 ποδηλάτες θα πραγματοποιήσουν ένα αριστερόστροφο ημικύκλιο στον Νομό Μεσσηνίας και θα περάσουν έξω από την Αρχαία Μεσσήνη και τον Μελιγαλά, για να φτάσουν στο 2ο σπριντ ανάβασης στο Κοπανάκι.

Το 3ο ετάπ του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας θα ξεκινήσει από την περιοχή Navarino Dunes της Costa Navarino, που βρίσκεται στη Μεσσηνία, σε ένα από τα πιο μαγευτικά παραθαλάσσια τοπία της Μεσογείου.

→ΔΕΗ – Ποδηλατικός γύρος Ελλάδας: Από τον μύθο των Μυκηνών στην ιστορική Καλαμάτα

Η Γιάλοβα με το Παλαιόκαστρο και τη μαγευτική παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, η Πύλος με την αρχαία, μεσαιωνική και σύγχρονη ιστορία της και ο κόλπος του Ναυαρίνου με τη νήσο Σφακτηρία, θα μεταφέρουν εικόνες μοναδικού κάλλους σε κάθε γωνιά της Γης μέσα από την τηλεοπτική μετάδοση.

Το πελοτόν θα κατευθυνθεί προς τη Μεθώνη με το κάστρο και το Μπούρτζι της, την πόλη που ο Αγαμέμνονας πρόσφερε στον Αχιλλέα για να κατευνάσει την οργή του και αμέσως μετά οι αθλητές θα περάσουν από το 1ο ενδιάμεσο σπριντ της ημέρας, στη Φοινικούντα (χλμ 28).

Το 1ο σπριντ ανάβασης (1ης κατηγορίας) βρίσκεται στη θέση Πόρος, 37χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση και ακολουθεί η Κορώνη, φημισμένη για το Βενετσιάνικο κάστρο της. Η διαδρομή θα συνεχιστεί παραλιακά προς την κωμόπολη Πεταλίδι, για να φτάσει στο 2ο ενδιάμεσο σπριντ, τοποθετημένο έξω από τον Διεθνή Αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” της Καλαμάτας (χλμ 88,4).

Οι 120 ποδηλάτες θα πραγματοποιήσουν ένα αριστερόστροφο ημικύκλιο στον Νομό Μεσσηνίας και θα περάσουν έξω από την Αρχαία Μεσσήνη και τον Μελιγαλά, για να φτάσουν στο 2ο σπριντ ανάβασης στο Κοπανάκι (χλμ 133,2). Λίγο μετά, κατηφορίζοντας για το Καλό Νερό, θα αντικρύσουν το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου Πελάγους και μια αριστερή στροφή θα τους φέρει στην τελική ευθεία για τον τερματισμό στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, με τη νίκη να κρίνεται πιθανότατα σε ένα μαζικό σπριντ.

Η ταυτότητα του 3ου ετάπ

Costa Navarino – Κυπαρισσία 153 km

Σημεία ενδιαφέροντος
  • χλμ 0: Εκκίνηση / Navarino Dunes – Costa Navarino
  • χλμ 28: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Φοινικούντα
  • χλμ 37,0: Σπριντ ανάβασης 1 – Κατ.1 / Πόρος
  • χλμ 88,4: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Αεροδρόμιο Καλαμάτας
  • χλμ 133,2: Σπριντ ανάβασης 2 – Κατ.2 / Κοπανάκι
  • χλμ 153: Τερματισμός / Κυπαρισσία
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024