Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησης«Ένεση» για την οικονομία, οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics 2011
Στην Αθήνα οι Special Olympics 2011

«Ένεση» για την οικονομία, οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics 2011

Στο ζοφερό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες στην πατρίδα μας, απαιτείται ένα ουράνιο τόξο που θα χαράξει μια νέα αφετηρία. Και αυτό το δημιουργούν οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011 (25 Ιουνίου- 4 Ιουλίου)…

Στο ζοφερό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες στην πατρίδα μας, απαιτείται ένα ουράνιο τόξο που θα χαράξει μια νέα αφετηρία. Και αυτό το δημιουργούν<...> οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011 (25 Ιουνίου- 4 Ιουλίου ). Μια διοργάνωση, που εκτός των άλλων, θα αποτελέσει τονωτική ένεση για την οικονομία της χώρας.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο HILTON ATHENS, ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια όλο το φάσμα της διοργάνωσης. H συνέντευξη έγινε στο περιθώριο της ημερίδας με αφορμή την ολοκλήρωση του χορηγικού προγράμματος, 150 ημέρες πριν την έναρξη των Παγκόσμιων Αγώνων.

Όπως ανέφερε η κα.Δεσποτοπούλου, είναι η πρώτη αθλητική ή κοινωνική διοργάνωση που γίνεται στην Ελλάδα και ο προϋπολογισμός της είναι ισοσκελισμένος. Οι Παγκόσμιοι Αγώνες «Αθήνα 2011» έχουν αντλήσει μόνο το 35% του προϋπολογισμού τους από την Πολιτεία και το υπόλοιπο 65% έχει εξευρεθεί από χορηγούς και υποστηρικτές, κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας μας. Πριν ακόμα ξεσπάσει η οικονομική κρίση, η Οργανωτική Επιτροπή προχώρησε σε δραστική μείωση του προϋπολογισμού της, που έπεσε στα 73.000.000 ευρώ. Όλα αυτά όμως, χωρίς να επηρεάζεται στο ελάχιστο η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Επίτευγμα μεγάλο καθώς από το 2008 μέχρι σήμερα, σχεδόν κανένας φορέας δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει χορηγίες. Η βοήθεια της Πολιτείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ασφαλώς η ευαισθησία συνανθρώπων μας, έφεραν θαυμαστά αποτελέσματα. Πολλές χορηγίες είναι σε είδος, κάτι απαραίτητο για τη διοργάνωση των Αγώνων:«επιδιώκουμε τη χορηγία σε είδος περισσότερο από τα μετρητά γιατί έτσι αποφεύγουμε τους διαγωνισμούς που αυξάνουν το κόστος» είπε χαρακτηριστικά η κα Δεσποτοπούλου.

Τα οικονομικά οφέλη από τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011, είναι πολλαπλά. Οι θεατές, συγγενείς και φίλοι των αθλητών, αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40.000 πραγματοποιώντας πολλαπλάσιες διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της Αθήνας και άλλων πόλεων αναζωογονώντας ταυτόχρονα εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια χώρους διασκέδασης. Και όλα αυτά σε μια χρονική περίοδο που συνήθως είναι περιορισμένη η τουριστική κίνηση.

Η εφαρμογή του προγράμματος «Πόλις – Αμφιτρύων» σε 60 πόλεις και νησιά, όπου τα παιδιά θα φιλοξενηθούν για πέντε ημέρες πριν από την έναρξη των Αγώνων και μαζί με τις οικογένειες τους , θα αποφέρει πολλαπλάσια οφέλη στις τοπικές κοινωνίες. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί χάρη στη βοήθεια των ξενοδόχων που σε δύσκολη εποχή προσέφεραν 40.000 διανυκτερεύσεις με πλήρες πακέτο.

Οι Αγώνες, θα προσελκύσουν στην Ελλάδα λαμπερές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Αρχηγοί κρατών, άνθρωποι του αθλητισμού, της πολιτικής και του θεάματος, με την παρουσία τους θα διαφημίσουν την Αθήνα αλλά και την χώρα μας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Χωρίς ίχνος υπερβολής, για σχεδόν 15 ημέρες η προσοχή όλου του πλανήτη θα είναι στραμμένη στην Ελλάδα. Η χώρα θα διαφημιστεί στα πέρατα της οικουμένης. Θα λάβει χώρα σύνοδος με τις προσωπικότητες που θα κάνουν την δική τους διακήρυξη και θα την υποβάλουν στον ΟΗΕ.

Η επιτυχημένη διοργάνωση των Αγώνων θα επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα, παρά τα οικονομικά της προβλήματα, είναι μια σύγχρονη χώρα, με σεβασμό στον άνθρωπο και με βλέμμα στο μέλλον. Παράλληλα θα στείλει και μήνυμα αισιοδοξίας ότι η χώρα μας μπορεί να βγει από την κρίση και να αντιστρέψει στο εξωτερικό την άδικη εικόνα που έχει δημιουργηθεί για όλους τους Ελληνες.

Και από κοινωνικής πλευράς θα υπάρξουν μόνο κέρδη: οι αγώνες θα επικοινωνήσουν σε όλους τους Ελληνες και στην Πολιτεία το σεβασμό στη διαφορετικότητα των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία, τις ξεχωριστές ανάγκες τους και την πεποίθηση ότι αποτελούν χρήσιμα και ισότιμα μέλη αυτής της κοινωνίας. Παράλληλα θα προβάλλουν και στο εξωτερικό το κοινωνικό πρόσωπο της Ελλάδας

Στις 6 Απριλίου σε όλη τη χώρα, μαθητές σχολείων θα συνυπάρξουν με μαθητές ειδικών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Special Olympics και θα πραγματοποιήσουν κοινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες: «Θέλουμε να εκπαιδεύουμε την νεολαία μας με νέες ιδέες και σεβασμό στη διαφορετικότητα του καθενός» πρόσθεσε η Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής.

Αμέριστη είναι η βοήθεια της Πολιτείας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Κάρολος Παπούλιας, αποτέλεσε τον πρώτο από τους 19.000 εθελοντές της διοργάνωσης. Ο Πρωθυπουργός κος Γεώργιος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κος Αντώνης Σαμαράς, αποτελούν ιδρυτικά μέλη των Special Olympics Hellas. Aψογη είναι και η συνεργασία της Οργανωτικής Επιτροπής με τα διάφορα Υπουργεία και Οργανισμούς. Η προσπάθεια είναι συλλογική, πανελλήνια:«Οι Αγώνες μας θα είναι επικερδείς. Και ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά την Κυβέρνηση, τα Υπουργεία, τους Δημόσιους Φορείς και όλους τους χορηγούς που στηρίζουν την προσπάθεια» έκλεισε την παρουσίαση της η κα Δεσποτοπούλου

Τα Special Olympics είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1968, δίνοντας μορφή στο όραμα της ιδρύτριάς του Eunice Kennedy Shriver αδελφής του Προέδρου των Η.Π.Α John F. Kennedy. Από τότε μέχρι σήμερα, τα Special Olympics έχουν εξελιχθεί σΆ ένα Παγκόσμιο Κίνημα που δίνει την ευκαιρία σε 3,1 εκατομμύρια ανθρώπους με διανοητικές δυσκολίες από 185 χώρες του κόσμου, κυρίως μέσω του αθλητισμού, να ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους, να ανακαλύπτουν τις ξεχωριστές τους ικανότητες και με τους τρόπους αυτούς να αποτελούν ενεργά και χρήσιμα μέλη της κοινοτήτων τους.

Στην Ελλάδα ιδρύθηκαν το 1987 ως ένα μη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωματείο με σκοπό την ένταξη των Ελλήνων με διανοητική αναπηρία στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics.

Στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011, η Ελλάδα θα υποδεχτεί 7.500 αθλητές και 2.500 προπονητές από 185 χώρες, που θα αγωνισθούν σε 22 Ολυμπιακά Αθλήματα. Η χώρα μας θα έχει την μεγαλύτερη ομάδα με 486 μέλη. Τους Αγώνες θα καλύψουν 3.000 εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. Στις 9 Ιουνίου 2011, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας στον Ιερό Λόφο της Πνύκας. Η Λαμπαδηδρομία θα διεξαχθεί 9-24 Ιουνίου 2011, από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, στην Πάφο και σε 60 πόλεις και νησιά της χώρας μας. Οι τελετές έναρξης και λήξης θα πραγματοποιηθούν στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Τη Καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο κος Φωκάς Ευαγγελινός
Στη συνέντευξη, παρευρέθησαν επίσης η κα Μέρι Ντέιβις, διευθύνουσα σύμβουλος Special Olympics Ευρώπης/Ευρασίας, ο κος Λι Τοντ, αντιπρόεδρος Special Olympics International, ο εκτελεστικός διευθυντής των Αγώνων κος Βασίλειος Βασιλειάδης, κλπ.

Στους παρευρισκόμενους, δόθηκε το CD με το τραγούδι που έγραψαν οι ONIRAMA ειδικά για τους αθλητές των Special Olympics Ελλάς, και συμπεριλαμβάνεται στο τελευταίο τους άλμπουμ. Ο τίτλος του είναι «Εκεί Για Σένα Εγώ!»

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024