Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςFITUR 2023: Συμβάλλει στην ενίσχυση μιας νέας εξειδικευμένης τουριστικής αγοράς με το FITUR Sports
Διεθνής Έκθεση Τουρισμού

FITUR 2023: Συμβάλλει στην ενίσχυση μιας νέας εξειδικευμένης τουριστικής αγοράς με το FITUR Sports

Αθλητικός τουρισμός

Στόχος της ενότητας FITUR Sports είναι να δείξει πώς οι αθλητικές εκδηλώσεις και ο τουρισμός αθλητικής και φυσικής δραστηριότητας μπορούν να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες προκλήσεις των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η FITUR, η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, που διοργανώνεται από την IFEMA MADRID, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 18 – 22 Ιανουαρίου 2023, εγκαινιάζει τη νέα μονογραφική ενότητα FITUR Sports. Η εν λόγω ενότητα έγκειται γύρω από το ένα εκ των ταχύτερων αναπτυσσόμενων τουριστικών προϊόντων παγκοσμίως: τον αθλητικό τουρισμό.

Ο νέος χώρος, που οργανώθηκε σε συνεργασία με την ισπανική ένωση αθλητικής βιομηχανίας Afydad, ανταποκρίνεται στη συνεχή μέριμνα της FITUR να παρέχει συνεχώς νέα εργαλεία και πλατφόρμες που συμβάλλουν στην περαιτέρω τόνωση και ανάπτυξης της τουριστικής βιομηχανίας.

Στόχος της ενότητας FITUR Sports είναι να αναδείξει πως ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης για τη βιομηχανία, ενώ παράλληλα θα συζητηθούν εκτενώς οι προκλήσεις του, οι γνώσεις περί του εναλλακτικού τουρισμού και η δυνατότητα ανάπτυξης περαιτέρω επιχειρηματικών ευκαιριών.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος του στόχου της FITUR να συνεχίσει να εμβαθύνει τον ρόλο της ως σημείο αναφοράς και προώθησης της τουριστικής βιομηχανίας, εμβαθύνοντας τη γνώση και τη διάδοση των κύριων εξειδικευμένων αγορών και επιχειρηματικών τμημάτων με το λαμπρότερο μέλλον στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

Το FITUR Sports θα συμπληρώσει τις άλλες 9 μονογραφικές ενότητες που υπάρχουν ήδη στο FITUR, που συνδέονται με είδη τουρισμού, τμήματα αγοράς και τη διάδοση της γνώσης.

Οι πτυχές του αθλητικού τουρισμού

Το FITUR Sports, θα ασχοληθεί με τον αθλητικό τουρισμό σε όλες τις πτυχές του: αθλητικές εκδηλώσεις, προπονητικές κατασκηνώσεις, αθλητικές διακοπές κλπ. Η νέα ενότητα, η οποία θα περιλαμβάνει ημερίδες και χώρου δικτύωσης, θα αναλύσει σε πρώτο στάδιο τις αθλητικές εκδηλώσεις υψηλής συμμετοχής (μαραθώνιοι, αγώνες μονοπατιού, τρίαθλο, ποδηλατικές πορείες, ερασιτεχνικά τουρνουά…), καθώς και τις εθνικές και τις τοπικές εκδηλώσεις.

Θα επικεντρωθεί επίσης σε προπονητικές κατασκηνώσεις (προπονητικές παραμονές για επαγγελματικές και ερασιτεχνικές ομάδες) και αθλητικές διακοπές (αθλητικά ταξίδια χωρίς ανταγωνιστικές φιλοδοξίες που σχετίζονται με γκολφ, σκι, ποδηλατικό τουρισμό, τένις, ενεργό τουρισμό…).

Διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις με μεγάλο κοινό (F1, Champions League, LaLiga, Τένις, Μπάσκετ…) θα είναι το επίκεντρο της δεύτερης διοργάνωσης.

Η πρώτη εστιάζει κυρίως στον ενεργό αθλητικό τουρισμό. Μεταξύ των περιεχομένων που θα συζητηθούν στο FITUR Sports θα είναι:

  • ο αθλητικός τουρισμός ως μοχλός εδαφικής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης
  • αθλητικός τουρισμός και βιωσιμότητα
  • αθλητικός τουρισμός
  • καινοτομία
  • τεχνολογία
  • μάρκετινγκ και εμπορευματοποίηση του αθλητικού τουρισμού
  • συνέργειες και ευκαιρίες μεταξύ της τουριστικής και αθλητικής βιομηχανίας.

Επιπλέον, θα δείξει πώς οι αθλητικές εκδηλώσεις και ο τουρισμός αθλητικής και φυσικής δραστηριότητας μπορούν να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες προκλήσεις των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια, ο αθλητικός τουρισμός σημειώνει σημαντική πρόοδο, διότι ενισχύει την «τουριστική εκμετάλλευση» σε μη τουριστικά και μη αστικά περιβάλλοντα, ενώ παράλληλα οι επισκέπτες ξοδεύουν κατά μέσο όρο περισσότερα από ότι στις πιο συμβατικές μορφές τουρισμού.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024