Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ αποστολή της Εθνικής Ομάδας Κύπρου για τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας
Εναλλακτικός Τουρισμός

Η αποστολή της Εθνικής Ομάδας Κύπρου για τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

  • ΔΕΗ International Tour of Hellas - Stage 1, Heraklion - Chania (179.0 km), 27/4/2022. Photo: Nassos Triantafyllou
  • ΔΕΗ International Tour of Hellas - Stage 1, Heraklion - Chania (179.0 km), 27/4/2022. Photo: Nassos Triantafyllou

Αναλυτικά οι αθλητές που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα της Κύπρου.

Ανακοινώθηκε η τελική εξάδα της Εθνικής ομάδας Κύπρου, που θα λάβει μέρος στον ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρο Ελλάδας από τις 2 έως τις 6 Μαΐου.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ανέστης Κουρμπέτης, κατέληξε στους ποδηλάτες που πιστεύει ότι έχουν τον μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας και μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Εκτός από τον προπονητή, την αποστολή θα συνοδεύσει ο Έφορος Εθνικών Ομάδων, Σταύρος Γεωργίου.

Την αποστολή απαρτίζουν οι αθλητές:

  • Ανδρέας Μιλτιάδης
  • Ανδρέας Κασάπης
  • Γιώργος Κούζης
  • Αλέξανδρος Ματσάνγκος
  • Κωνσταντίνος Παυλίδης
  • Χρήστος Φιλοκύπρου

Μέχρι στιγμής, στη φετινή σεζόν, η Εθνική Κύπρου συμμετείχε σε δύο διεθνείς αγώνες, επί ελληνικού εδάφους, στη Ρόδο. Στο Γκραν Πρι Ρόδου (1.2 κατ.), ο Ανδρέας Μιλτιάδης είχε το καλύτερο πλασάρισμα, καταλαμβάνοντας την 20η θέση στο μαζικό σπριντ, ενώ 36ος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Αγρότης.

Στον Διεθνή Γύρο Ρόδου που ακολούθησε, ο 26χρονος ποδηλάτης της Kiwi Atlántico – Cabo de Peñas ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Με εξαιρετική παρουσία στο σύνολο των διαδρομών και τη νίκη στο 3ο ετάπ στα Μαριτσά, που ήρθε με επίθεση λίγο πριν από την γραμμή του τερματισμού, ο Μιλτιάδης κατέλαβε τη 2η θέση της γενικής κατάταξης, χάνοντας την κορυφή για μόλις ένα δευτερόλεπτο!

Ο αγωνιστικός απολογισμός του Γύρου Ελλάδας 2022

Κάτι παραπάνω από θετική κρίνεται η παρουσία της Εθνικής Κύπρου στην περσινή διοργάνωση. Στη γενική κατάταξη, ο Ανδρέας Μιλτιάδης πήρε την 9η θέση έπειτα από μία εξαιρετική προσπάθεια. Κάποια μηχανικά απρόοπτα και μερικές άτυχες στιγμές, του στέρησαν ένα ακόμα καλύτερο πλασάρισμα.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο νεαρός Κωνσταντίνος Παυλίδης, καταλαμβάνοντας την 16η θέση στην κατάταξη για τον καλύτερο νέο αθλητή (U23).

Το καλύτερο επιμέρους πλασάρισμα ήρθε στην Καρδίτσα (3ο ετάπ), με τον Μιλτιάδη να παίρνει την 9η θέση στο σπριντ που έγινε στον τερματισμό. Ο Κύπριος πρωταθλητής ολοκλήρωσε και τις πέντε ημέρες μέσα στο πελοτόν, ενώ ήταν στο “ξεκόλλημα” του 1ου ετάπ, με εκκίνηση στο Ηράκλειο και τερματισμό στα Χανιά.

Το προφίλ του Ομοσπονδιακού Προπονητή

Ο Ανέστης Κουρμπέτης βρίσκεται στο πόστο του ομοσπονδιακού προπονητή από το 2021. Είναι κάτοχος Πτυχίου της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και Μεταπτυχιακού από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Πρόγραμμα «Άσκηση και Υγεία» (με μεταπτυχιακή διατριβή στη συσχέτιση του πρωτοκόλλου λειτουργικού κατωφλίου ισχύος – FTP – με εργαστηριακές μετρήσεις αερόβιας ικανότητας σε ποδηλάτες).

Είναι επίσης κάτοχος του διπλώματος UCI Coach Development Program CDP Level 3 από το UCI World Cycling Centre (WCC). Ο Ανέστης Κουρμπέτης υπήρξε ποδηλάτης με πολυετή παρουσία σε συλλόγους της χώρας. Ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 από τον Ολυμπιακό Χαϊδαρίου Περιστερίου (1998-2008), πριν μετακινηθεί στον Κρόνο Νίκαιας, όπου συνέχισε την καριέρα του.

Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος της Εθνικής ομάδας δρόμου και MTB, ενώ υπήρξε αθλητής της «SP TABLEWARE», της σημαντικότερης ελληνικής επαγγελματικής ομάδας ποδηλασίας, σημειώνοντας αρκετές διακρίσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

11/12/2023
08/12/2023
07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023