Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ αρχή έγινε για την oρεινή πεζοπορία στον Ερυθροπόταμο 2022
Πεζοπορία

Η αρχή έγινε για την oρεινή πεζοπορία στον Ερυθροπόταμο 2022

Η πρώτη οργανωμένη ορεινή πεζοπορία, των 20 και 10 χιλιόμετρων είναι γεγονός, οι επισκέπτες από όλη την Θράκη συγκεντρώθηκαν στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας, στο Διδυμότειχο.

Το Σάββατο στις 29 Οκτωβρίου το πρωί, με χαμηλή θερμοκρασία και λίγη ομίχλη, συγκεντρώθηκαν επισκέπτες από όλη την Θράκη στο παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας, στο Διδυμότειχο δίπλα στο βυζαντινό κάστρο, με στόχο την εξόρμηση τους στην φύση για τις διαδρομές 20 και 10 χιλιόμετρων.

Η πρώτη οργανωμένη ορεινή πεζοπορία, μόλις 2 χλμ. από τα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας, αποτελεί πλέον ένα γεγονός στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Πολιτισμού Διδυμοτείχου ΕρυθροπόταμουRedriver.

Η μέρα εξελίχθηκε σε ένα μοναδικό adventure tour με ελεύθερη συμμετοχή. Οι συνθήκες καιρού μετά τις 10:00 ήταν άριστες. Ο υπέροχος ήλιος ξεπρόβαλλε από το λόφο του κάστρου σε όλο τον Ερυθροπόταμο έως και τη δασώδη περιοχή της Τσίγγλας μέχρι το χωριό Αμόριο, Σουφλίου. Η θετική ενέργεια όλων έγινε ο σύμμαχος των πεζοπόρων επισκεπτών του REDRIVER. Η ομορφιά της περιοχής με την παρθένα φύση, τα χαρακτηριστικά παρεκκλήσια και τα μονοπάτια  του ορεινού όγκου δεν σε απογοητεύουν ποτέ.

Σημαντικό είναι ότι όλοι σχεδόν οι συμμετέχοντες ήταν προετοιμασμένοι για την δράση.  Ειδικά στην κατηγορία 20 χλμ. πολλοί διέθεταν πεζοπορική εμπειρία ενώ σε όλες τις κατηγορίες κανένας δεν συνάντησε κάποιο απρόβλεπτο γεγονός και όλα κύλισαν με ασφάλεια. Η οδική βοήθεια και η υγειονομική κάλυψη κατά την διαδρομή ήταν άρτια.

Πίστεψε το κι εσύ, διότι συμβαίνει, η εξωστρέφεια στηρίζεται από συλλογικές  και  ιδιωτικές προσπάθειες έως σήμερα. Οι σύνθετες μορφές τουρισμού είναι η βιώσιμη ανάπτυξη που έχει πρόσφορο έδαφος στην περιοχή του βορείου Έβρου. Αυτές αναπτύσσουν τον αστικό τουρισμό μεταξύ των πόλεων με τις υπάρχουσες φυσικές υποδομές τους.

Αν και ήταν δράση μη αγωνιστικού χαρακτήρα, οι επισκέπτες καταγράφηκαν ως εξής:

  • 32 συμμετοχές στα 20χλμ., με διαδρομή 3 ώρες και 25 λεπτά ο χρόνος επιστροφής των πρώτων επισκεπτών στην κατηγορία.
  • 54 συμμετοχές στα 10χλμ., με διαδρομή 2 ώρες και 15 λεπτά ο χρόνος επιστροφής των πρώτων επισκεπτών στην κατηγορία.

Προσήλθαν από διάφορες περιοχές όπως Πεντάλοφο, Βύσσα, Πύργο, Ορεστιάδα, Σοφικό, Μεταξάδες, Διδυμότειχο, Αλεποχώρι, Σιτοχώρι, Ελαφοχώρι, Ψαθάδες, Αμόριο, Σουφλί, Φέρες, Αλεξανδρούπολη, Κίρκη, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη.  Συγχαρητήρια σε όλους, για την συνεργασία τους με την διοργάνωση και την ομαλή επιστροφή τους. Φωτογραφίες θα δείτε στο www.redriver.gr .

Η διοργάνωση του REDRIVER στηρίζεται σε συνεργασίες και ομαδική δουλειά. Όταν συνυπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την δουλειά τους τότε η επιτυχία είναι προδιαγεγραμμένη. Ακούραστα, με συνέπεια και επαγγελματισμό χωρίς την ανάγκη για κάποια δημόσια αναγνώριση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024