Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας βοηθάει στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας βοηθάει στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ θα βοηθήσει στην προστασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας από ενδεχόμενη πυρηνική απειλή, όπως επί παραδείγματι μία επίθεση με `βρώμικη βόμβα`…

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ θα βοηθήσει στην προστασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας από<...> ενδεχόμενη πυρηνική απειλή, όπως επί παραδείγματι μία επίθεση με `βρώμικη βόμβα`.

Αυτό αναφέρεται σε ντοκουμέντο απευθυνόμενο προς το συμβούλιο κυβερνητών της IAEA τιτλοφορούμενο `Πυρηνική Ασφάλεια- Μέτρα Προστασίας Έναντι Πυρηνικής Τρομοκρατίας` που έχει στην κατοχή του το πρακτορείο Ρόιτερ. Στο ντοκουμέντο αυτό αναφέρεται ότι η IAEA `θα παράσχει συμβουλές και εξοπλισμό προκειμένου να προληφθεί και να ανιχνευθεί τυχόν απαγορευμένη χρήση πυρηνικών και άλλων ραδιενεργών υλικών` στη διάρκεια της Ολυμπιάδας των Αθηνών.

Στο ίδιο ντοκουμέντο τονίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βοηθούν στην αναβάθμιση της ασφάλειας σε εγκαταστάσεις πυρηνικών ερευνών στην Ελλάδα, ενώ η Γαλλία εμπλέκεται σε επιθεωρήσεις `τρόπων αντίδρασης σε επεισόδια`. Εκπρόσωπος της IAEA αρνήθηκε να σχολιάσει το εν λόγω ντοκουμέντο, το οποίο επιπροσθέτως αναφέρει ότι η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας του ΟΗΕ συνεργάζεται με τις χώρες μέλη με στόχο την αποτροπή πιθανής δολιοφθοράς σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Δυτικές πηγές πληροφοριών δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν πως τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα έχουν πρόσβαση σε πυρηνικά όπλα, προσθέτουν όμως ότι τα μέλη παρόμοιων οργανώσεων έχουν πιθανώς τη δυνατότητα να κατασκευάσουν μία πρωτόγονη `βρώμικη βόμβα`.

Μία επίθεση με χημικά, βιολογικά ή ραδιενεργά όπλα είναι μεταξύ των ακραίων απειλών που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων τον Αύγουστο, των πρώτων θερινών Αγώνων που πραγματοποιούνται μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024