Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΗ Ελλάδα δε θα διοργανώσει τελικά τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013
Η απόφαση της ΔΕΜΑ ήταν στην ουσία προειλημμένη

Η Ελλάδα δε θα διοργανώσει τελικά τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013

Η Ελλάδα δε θα διοργανώσει, τελικά, τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που επρόκειτο να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα, όπως αποφάσισε η Διεθνής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) κατά τη σημερινή συνεδρίασή της στο Παρίσι. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η χώρα μας είχε καθυστερήσει στην κατασκευή των αναγκαίων έργων…

Η Ελλάδα δε θα διοργανώσει, τελικά, τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που επρόκειτο να διεξαχθούν στον Βόλο και τη Λάρισα, όπως αποφάσισε<...> η Διεθνής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) κατά τη σημερινή συνεδρίασή της στο Παρίσι. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η χώρα μας είχε καθυστερήσει στην κατασκευή των αναγκαίων έργων.

Το Υπουργείο Τουρισμού & Πολιτισμού, σχολιάζοντας την απόφαση δήλωσε: “Η σημερινή απόφαση της ΔΕΜΑ ήταν στην ουσία προειλημμένη και δεν είναι τυχαίο ότι ανακοινώνεται μόλις λίγες μέρες μετά τη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τη διεθνή επιτροπή. Μια πρόταση υπεύθυνη, με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, η οποία εξορθολόγιζε τις υπέρογκες δαπάνες που προέβλεπε το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και περιόριζε το συνολικό κόστος των Μεσογειακών Αγώνων από 358.000.000 ευρώ σε 126.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας και το κόστος της φιλοξενίας.

Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε αποσαφηνίσει ότι θα εγγυηθεί την άριστη διεξαγωγή των αγώνων με σημαντικά μειωμένο κόστος και με ταυτόχρονη επένδυση στη δημιουργία υποδομών, στην τουριστική ανάπτυξη και στην προβολή της Θεσσαλίας, διευκρινίζοντας ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για `φιέστες`”.

Ο βουλευτής Μαγνησίας κ. Θανάσης Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη σημερινή (σ.σ. 28/1) απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) για την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από την πόλη του Βόλου και της Λάρισας: “Η δραματική εξέλιξη της αφαίρεσης της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από το Βόλο και τη Λάρισα, είναι το αποτέλεσμα των παλινωδιών και της παντελούς έλλειψης σχεδίου και οργάνωσης από την πλευρά της κυβέρνησης. Στις συνεχείς και αγωνιώδεις ερωτήσεις και επερωτήσεις μας στη Βουλή για το θέμα, όλο το προηγούμενο διάστημα, οι αρμόδιοι υφυπουργοί, αρχικώς η κα Γκερέκου και στη συνέχεια ο κ. Νικητιάδης, επαναλάμβαναν την προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ότι θα κάνουμε τους καλύτερους Μεσογειακούς αγώνες και μας διαβεβαίωναν ότι όλα έβαιναν καλώς σε σχέση με την προετοιμασία της διοργάνωσης. Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο προϊστάμενός τους υπουργός κ. Γερουλάνος εξέπεμπε διαφορετικά μηνύματα. Αυτή η αλλοπρόσαλλη κυβερνητική πολιτική έρχεται τώρα να στερήσει από την περιοχή μας μία σπουδαία αναπτυξιακή ευκαιρία, αλλά και να εκθέσει τη χώρα μας διεθνώς, στα μάτια της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας. Η κυβέρνηση γνώριζε που θα οδηγούνταν τα πράγματα, ωστόσο αντί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει τις ευθύνες της με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, επέλεξε να παίξει προεκλογικά με το θέμα για να αποφύγει το πολιτικό κόστος στους Νομούς Μαγνησίας και Λάρισας -και όχι μόνο-, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα σε μία ταπεινωτική απόφαση, η οποία είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται για την ήδη επιβαρυμένη διεθνή εικόνα της Ελλάδας. Θα βρεθεί, άραγε, κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για αυτό το φιάσκο;”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024