Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΙκανοποιημένος από τα μέτρα για την ασφάλεια ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Ικανοποιημένος από τα μέτρα για την ασφάλεια ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Τη βεβαιότητα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα είναι πολύ καλά οργανωμένοι εξέφρασε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σε κεντρικό ξενοδοχείο […]

Τη βεβαιότητα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας θα είναι πολύ καλά οργανωμένοι εξέφρασε ο πρόεδρος της<...> Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

“Η ΔΟΕ είναι ικανοποιημένη. Οι υποσχέσεις από τους διοργανωτές έχουν τηρηθεί. Πιστεύαμε ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για την προετοιμασία, παρόλα αυτά η Οργανωτική Επιτροπή κινήθηκε με πολύ ταχείς ρυθμούς και απέδειξε ότι πρόκειται για μία πολύ ικανή οργανωτική ομάδα, οπότε νιώθουμε ικανοποίηση. Αυτοί οι Αγώνες θα είναι πολύ καλά οργανωμένοι” είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

Κληθείς να σχολιάσει την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και τα κονδύλια που δαπανήθηκαν γι` αυτή, ο κ. Ρογκ τόνισε μεταξύ άλλων: “Το θέμα της ασφάλειας δεν είναι ένα τωρινό ζήτημα. Πάντα η ΔΟΕ το είχε σε πρώτη προτεραιότητα, ιδιαίτερα από το 1972, από την Ολυμπιάδα του Μονάχου. Σήμερα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία, λόγω των συγκυριών. Ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ μετά την 11η Σεπτεμβρίου και η ασφάλεια αποτελεί μείζον ζήτημα για όλο τον κόσμο. Σχετικά τώρα με τον προϋπολογισμό, είναι γεγονός ότι δαπανήθηκαν αρκετά χρήματα για την ασφάλεια. Πρέπει όμως να διακρίνουμε, ανάμεσα στα χρήματα που δαπανήθηκαν για την υποδομή ασφάλειας μιας χώρας και στα έξτρα χρήματα που απαιτούνται για την ασφάλεια των Αγώνων. Για παράδειγμα μεγάλο μέρος των χρημάτων στην Αθήνα δόθηκαν για ένα ασφαλέστερο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο το οποίο η Ελλάδα χρειαζόταν έτσι και αλλιώς, καθώς το παλαιότερο σύστημα δεν ήταν λειτουργικό. Αυτό το σύστημα δεν θα εξαφανιστεί μετά τους Αγώνες. Θα υπάρχει και για τις επόμενες γενιές. Είναι μία γενικότερη επένδυση για τη χώρα”.

Σε ερώτηση για τη διάθεση των εισιτηρίων αλλά και για την προσέλευση τουριστών στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ καθησύχασε τις ανησυχίες περί μικρής προσέλευσης θεατών στα στάδια, λέγοντας ότι στην Ελλάδα είναι παράδοση τα εισιτήρια να αγοράζονται τελευταία στιγμή. “Περιμένουμε ότι τα στάδια θα είναι γεμάτα” είπε.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024