Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΛειψοί: Καταδύσεις και εθελοντικός καθαρισμός του βυθού
Θαλάσσια Σπορ

Λειψοί: Καταδύσεις και εθελοντικός καθαρισμός του βυθού

Η πρώτη σχολή καταδύσεων στο νησί της Καλυψούς ειναι γεγονός.

Το τουριστικό τους «προϊόν» θα εμπλουτίσουν οι Λειψοί με την προσθήκη των οργανωμένων καταδύσεων στη λίστα των τουριστικών υπηρεσιών που θα παρέχουν στους ταξιδιώτες από το επόμενο έτος.

Ενόψει της νέας σεζόν ανοίγει η πρώτη σχολή καταδύσεων στο μυθικό νησί της Καλυψούς, η οποία και έκανε την «επίσημη πρώτη βουτιά» με στόχο να ενισχύσει το οικολογικό κάλεσμα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Λειψών κ.  Φώτης Μάγγος σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη της σχολής και εκπαιδευτή καταδύσεων Νικήτα Χήρα πραγματοποίησαν την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, εθελοντικό καθαρισμό του βυθού του λιμένα των Λειψών που οδήγησε στην συλλογή και ανάσυρση μεγάλου όγκου καλωδίων, καθώς και άλλων υποθαλάσσιων απορριμμάτων. “Το τερπνόν μετά του ωφελίμου για το νησί μας. Εκτός από την πολύτιμη συνεισφορά του καθαρισμού και τη μοναδική εμπειρία κατάδυσης, η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη διαδικασία εκπαίδευσης μου για τη λήψη διπλώματος αυτοδύτη με την προοπτική διεξαγωγής ξεχωριστών υποβρύχιων τελετών στους Λειψούς ως δημάρχου, στο άμεσο μέλλον”, εξηγεί ο κ. Μάγγος αναφορικά με μελλοντικές πρωτότυπες τουριστικές δράσεις του Δήμου.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024