Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Αθλητικό Τουρισμό

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Αθλητικό Τουρισμό

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες οι εργασίες του πρώτου διεθνούς Συνεδρίου `Sport Tourism Forum`,που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κύπρου. Να σημειωθεί ότι διοργανώτρια εταιρία […]

Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες οι εργασίες του πρώτου διεθνούς Συνεδρίου `Sport Tourism Forum`,<...>που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κύπρου. Να σημειωθεί ότι διοργανώτρια εταιρία του Συνεδρίου ήταν η ΑΘΩΣ ΕΠΕ, ενώ το Travel Daily News ήταν χορηγός επικοινωνίας.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γεώργιος Λιλλήκας, ο οποίος μάλιστα σε δηλώσεις του είχε διακηρύξει ότι “το 2005 είναι Έτος Αθλητικού Τουρισμού. Στόχος του συνεδρίου ήταν η καθιέρωση ενός ετήσιου θεσμού, ο οποίος θα προσφέρει πεδίο για τους επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς του Αθλητικού Τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο να ανταλλάξουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και να συνάψουν καινούργιες επαγγελματικές επαφές στον ευρύτερο τομέα του Τουρισμού.

Ειδικότερα, ο Αθλητικός Τουρισμός έχει αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή στην εξέλιξη και ευημερία πόλεων και χωρών, οι οποίες φιλοξενούν μεγάλα αθλητικά γεγονότα, καθώς ενισχύει το κύρος της διοργανώτριας πόλης / χώρας, ενδυναμώνει την αναπτυξιακή πολιτική και πορεία της και προωθεί την πολιτισμική πρόοδο, με σκοπό τη φιλοξενία τουριστών, οι οποίοι συνδυάζουν διακοπές και αθλητικές δραστηριότητες, αθλητικών εκδρομών και κατασκηνώσεων για σχολεία και νέους, επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών για προπονήσεις, καθώς και μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Να τονιστεί ότι οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Συνεδρίου (27 και 28 Σεπτεμβρίου) δεν είναι τυχαίο ότι συνέπεσαν με την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου), καθώς ο αθλητικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια ακολουθεί ανιούσα πορεία, όσον αφορά στην ανάπτυξη του, γεγονός που προδιαγράφει εν μέρει και το μέλλον του. `Αλλωστε, η εμπειρία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 ανέδειξε περισσότερο από ποτέ τον ισχυρό δεσμό μεταξύ Αθλητισμού και Τουρισμού.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν με χαιρετιστήριο ομιλία οι κ.κ. Peter Shackleford, Director of Administration του World Tourism Organization, Ρένος Σολωμίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων και Νίκος Μαρκουλλίδης, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Κατά την πρώτη θεματική ενότητα, υπό τον τίτλο `Sports Tourism Development` μίλησαν η κ. Μόνικα Λιατήρη, Tourist Officer του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, η κ. Μαρία Μάρκου, Τμήμα Πωλήσεων της Cyprus Airways, ο κ. Κώστας Σολωμού, Sport Tourism Manager του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και ο κ. Roland Hilfiker, Αντιπρόεδρος του International World Games Association.

Τη δεύτερη θεματική ενότητα με τίτλο `The Impact of Sport Tourism` ανέπτυξαν οι κ.κ. Peter Abraam, Victorian Major Events Company της Μελβούρνης και Tania Sultana, Υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Μάλτα.

Στη δεύτερη μέρα του συνεδρίου, η πρώτη ενότητα ήταν αφιερωμένη στο θέμα `Preparing and Realizing Sports Events`, με ομιλητές τους κ.κ. Richard Simmons, British Olympic Association και Roberto Pasarello, Marketing Director of Eurosport.

Στη συνέχεια οι κ.κ. Ευάγγελος Διαμαντίδης, MTB World-Cup, Marathon-Cyprus, Χρήστος Χριστοδούλου, Action Global Communications, Μιχάλης Χατζηιωάννου, Bikin` Cyprus Int. MTB Team και Douglas Michele Turco, DeSales University μίλησαν με θέμα `Sport Events and Tourism`.

Τέλος, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τη θεματική ενότητα `Sports and Entertainment`, με ομιλητές τον κ. Νίκο Καρτακούλλη, Cyprus Intercollege και τον κ. Ζαχαρία Καπλανίδη, ZITA Group of Companies/EFAPCO.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι Εθνικών Οργανισμών Τουρισμού, Εκπρόσωποι Διεθνών Αθλητικών Οργανισμών και Αθλητικών Ομοσπονδιών, Διοικητές και Στελέχη Μεγάλων Ξενοδοχειακών Αλυσίδων, Υπεύθυνοι Διαχείρισης Αθλητικών Εγκαταστάσεων, Εκπρόσωποι Διεθνών Εκθέσεων Τουρισμού και Αθλητισμού κ.ά..

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024