Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΜε επιτυχία στέφθηκε για ακόμη μία χρονιά το 20ό Olympus Marathon
Αθλητικός τουρισμός

Με επιτυχία στέφθηκε για ακόμη μία χρονιά το 20ό Olympus Marathon

Olympus Marathon

Το Olympus Marathon, γιορτάζοντας τα 20 του χρόνια, ολοκληρώθηκε επιτυχώς στον Όλυμπο, με παγκόσμια συμμετοχή και αναγνώριση.

Ακόμα ένα Olympus Marathon ολοκληρώθηκε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου και όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος στέφθηκε με επιτυχία. Ο Μαραθώνιος στο μυθικό μας βουνό
ήταν επετειακός, καθώς φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πρώτη διοργάνωσή του. Για ακόμη μία χρονιά, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συμμετείχε ως συνδιοργανώτρια στο κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός, το οποίο δεν προάγει μόνο τα αθλητικό ιδεώδες, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο, που έρχονται στην Πιερία για να επισκεφθούν τον Όλυμπο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Olympus Marathon

Σε δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου ανέφερε: “Το Olympus Marathon μετά από 20 χρόνια άψογης διοργάνωσης ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο πρόεδρος, κ. Αριστείδης Νίκας και το Δ.Σ. του Olympus Marathon είναι άξιοι συγχαρητηρίων, όπως και όλοι οι συνδιοργανωτές αυτού του σημαντικού αθλητικού γεγονότος, το οποίο πλέον έχει παγκόσμια δυναμική συγκεντρώνοντας επισκέπτες, αθλητές και αθλήτριες από όλη την υφήλιο που καταφθάνουν για να διαγωνιστούν στις καταπράσινες πλαγιές του.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ως συνδιοργανώτρια βρίσκεται πάντοτε κοντά στο Olympus Marathon, αλλά και σε όλες τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Ολύμπου, αλλά και ολόκληρης της Πιερίας. Για ακόμη μία χρονιά αποδεικνύουμε πως η Πιερία είναι έτοιμη για την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων”.

Ο Olympus Marathon είναι ένας μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος. Η διαδρομή του ακολουθεί μια ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον υπέρτατο θεό τους, το Δία. Σήμερα ο Olympus Marathon μετουσιώνει αυτή την πορεία σε υπέρτατο αθλητικό γεγονός, με τους δρομείς να ακολουθούν τα ίχνη της ιστορίας στο θρυλικό “βουνό των θεών”.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024