Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠοδηλατικός Γύρος: Κατέκτησε για ακόμα μια χρονιά την γαλάζια φανέλα ο Aaron Gate
Αθλητικός Τουρισμός

Ποδηλατικός Γύρος: Κατέκτησε για ακόμα μια χρονιά την γαλάζια φανέλα ο Aaron Gate

Στην Bolton Equities Black Spoke και τον 21χρονο Λόγκαν Κάρι, κατέληξε και η λευκή φανέλα, του καλύτερου αθλητή κάτω των 23 ετών.

Η Bolton Equities Black Spoke κυριάρχησε πλήρως στον Πρόλογο του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, με τους ποδηλάτες της να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Ένα εκπληκτικό ξεκίνημα για την ομάδα από τη Νέα Ζηλανδία, αλλά και τον περσινό νικητή του Γύρου, Άαρον Γκέιτ, ο οποίος έκανε δική του την μπλε φανέλα του πρωτοπόρου της γενικής κατάταξης με το… καλημέρα και έδειξε άμεσα τις διαθέσεις του για την υπεράσπιση του τίτλου του.

Στην Bolton Equities Black Spoke και τον 21χρονο Λόγκαν Κάρι, κατέληξε και η λευκή φανέλα, του καλύτερου αθλητή κάτω των 23 ετών.

Η κόκκινη φανέλα, την οποία φορά ο πρώτος στους πόντους και η πορτοκαλί για τον κορυφαίο στις αναβάσεις, θα απονεμηθούν μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ετάπ την Τετάρτη.

Εκπληκτική ήταν η εμφάνιση του Κύπριου Ανδρέα Μιλτιάδη, που βρέθηκε στην τέταρτη θέση, ενώ ψηλά τερμάτισαν και δύο μέλη της Εθνικής Ελλάδας, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης και ο Μίλτος Γιαννούτσος.

Συναρπαστικό φινάλε και 1-2-3 για την

Bolton Equities Black Spoke

Η εκκίνηση και ο τερματισμός του Προλόγου έγιναν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο του Ηρακλείου. Εκατοντάδες φίλοι του ποδηλάτου, μικροί και μεγάλοι, ενθάρρυναν και τους 114 ποδηλάτες των 19 ομάδων που μετέχουν στο γύρο, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

O Τζέφερσον Σεπέδα της Caja Rural ήταν ο πρώτος που πήρε εκκίνηση και κράτησε για λίγη ώρα το προβάδισμα, μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε ο Γιάκουμπ Οτρούμπα της ATT Investments.

H πρωτοπορία του Τσέχου ποδηλάτη έφτασε στο τέλος της, όταν ο πρωταθλητής Ιρλανδίας στον δρόμο, Ρόρι Τάουνσεντ της Bolton Equities Black Spoke, βελτίωσε κατά 5 δευτερόλεπτα και 82/100 εκατοστά τον χρόνο του Οτρούμπα.

Το ελληνικό κοινό ξεσηκώθηκε βλέποντας τον Ανδρέα Μιλτιάδη να πετυχαίνει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, 5” πίσω από τον Τάουνσεντ. Ο Κύπριος πρωταθλητής διατηρήθηκε στην πρώτη τριάδα, όμως το χρονόμετρο δεν είχε ξεκινήσει ακόμα για τον Λόγκαν Κάρι και τον Άαρον Γκέιτ της Bolton Equities Black Spoke.

Ήταν γνωστό ότι η ομάδα από τη Νέα Ζηλανδία είχε ικανότατους δρομείς στην ατομική χρονομέτρηση, γεγονός που έδωσε συναρπαστικό τόνο στο φινάλε του Προλόγου.

Η προσπάθεια του Κάρι ήταν αρκετή για να τον φέρει στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Τάουνσεντ, κι ενώ εκκρεμούσε η εκκίνηση του Γκέιτ, που αγωνίστηκε τελευταίος ως ο περσινός νικητής.

Ο πρωταθλητής της Νέας Ζηλανδίας πίεσε από την αρχή και όταν τερμάτισε, το χρονόμετρο έδειξε 7:30.37, την καλύτερη επίδοση της ημέρας. Ένα ονειρικό φινάλε για την Bolton Equities Black Spoke που είδε τους ποδηλάτες της να κατακτούν τις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Από την ελληνική ομάδα, κορυφαίος όλων ήταν ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, που κατέλαβε την 24η θέση και πολύ κοντά του ο Μίλτος Γιαννούτσος, που ήταν 33ος.

Ζωντάνεψαν το Karteros Beach Sports Center εκατοντάδες παιδιά συμμετέχοντας στις Παράλληλες εκδηλώσεις

Μετά το τέλος του Προλόγου πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους νικητές του αγώνα ατομικής χρονομέτρησης και η επίσημη Παρουσίαση των ομάδων του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ήταν ενθουσιασμένος από την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου και ειδικά με την παρουσία χιλιάδων παιδιών από σχολεία του Ηρακλείου, που κατέκλυσαν το Karteros Beach Sports Center, παρακολούθησαν τον Αγώνα, συμμετείχαν στις Παράλληλες Εκδηλώσεις που ετοίμασαν οι διοργανωτές χειροκρότησαν τους ποδηλάτες και έφτιαξαν ένα μοναδικό σκηνικό στους χώρους της Εθνικής Εγκατάστασης Παράκτιων Αθλημάτων.

«Είναι ό,τι πιο όμορφο, πιο ζωντανό, πιο χαρούμενο έχω ζήσει τα 4 χρόνια που βρίσκομαι στο τιμόνι του Υφυπουργείου Αθλητισμού! Η παρουσία της νέας γενιάς, των παιδιών που ευελπιστούμε να έρθουν πιο κοντά στο ποδήλατο, μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για εμπέδωση της ποδηλατικής συνείδησης στην Ελλάδα» επισήμανε συγκινημένος ο υφυπουργός Αθλητισμού και υπογράμμισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την άψογη οργάνωση στην πρώτη μέρα του Γύρου, τους εθελοντές μας, τον Ερυθρό Σταυρό, τα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τους εκπαιδευτικούς που συνόδευσαν τα παιδιά, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, τη διοίκηση του ΕΑΚΗ, την Οργανωτική των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων για τις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλαν για να είναι όλα άψογα».

Ο κ. Αυγενάκης κατέληξε τονίζοντας: «Οι ομάδες και οι ποδηλάτες φιλοδοξούμε να φύγουν από το Ηράκλειο, από την Κρήτη, από την Πελοπόννησο, ως «πρεσβευτές» της Ελλάδας μας στις χώρες τους! Και μαζί με την τεράστια προβολή από την τηλεοπτική μετάδοση, αφού η εικόνα πηγαίνει σε εκατομμύρια νοικοκυριά στον πλανήτη, να ενισχυθούν περαιτέρω, ως τουριστικοί προορισμοί με άμεσα οικονομικά οφέλη, οι τοπικές κοινωνίες και ολόκληρη η χώρα μας».

Ο πρόεδρος της Cycling Geece, Γιώργος Λεβεντάκης δήλωσε: «Αυτό που κάνουμε ως Οργανωτική Επιτροπή του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας οφείλεται εν πολλοίς στην αμέριστη υποστήριξη του Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά γι’ αυτό.

Το ποδήλατο είναι ένα «εργαλείο», όχι μόνο για άθληση και μετακίνηση αλλά και για προβολή και δημιουργία εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ξεκινήσαμε με τον καλύτερο τρόπο και προχωράμε για τις επόμενες μέρες του Γύρου»!

Εκ μέρους της μεγάλης χορηγού του αγώνα, ΔΕΗ, η Διευθύντρια Κλάδου Προβολής και Διαφήμισης, Κατερίνα Χρυσοπούλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη διοργάνωση αναφέροντας: «Στηρίζουμε τον Γύρο καθώς είναι μία δράση απόλυτα ταυτισμένη με την φιλοσοφία μας για βιώσιμη κινητικότητα».

Στην Παρουσίαση των ομάδων απεύθυναν χαιρετισμό οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Ηρακλείου:

  • ο Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργος Πιτσούλης και
  • ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024