Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣυνεργασία Κύπρου και Βρετανίας στο τομέα του αθλητικού τουρισμού

Συνεργασία Κύπρου και Βρετανίας στο τομέα του αθλητικού τουρισμού

Η συνεργασία Κύπρου και Βρετανίας στο τομέα του αθλητικού τουρισμού συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, σε συνάντηση του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γ. Λιλλήκα με τον ύπατο αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο Lyn Parker

Η συνεργασία Κύπρου και Βρετανίας στο τομέα του αθλητικού τουρισμού συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, σε συνάντηση του υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γ. Λιλλήκα με τον ύπατο αρμοστή της Βρετανίας στην Κύπρο Lyn Parker<...>.

Ο κ. Parker, όπως δήλωσε ο κ. Λιλλήκας μετά το πέρας της συνάντησης, έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτού του είδους τουρισμού, εξέφρασε την επιθυμία των Βρετανών να πραγματοποιήσουν έργα υποδομής με έξοδα δικά τους και ζήτησε κάποιες διευκολύνσεις εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Όπως γνωρίζετε, έχει ληφθεί απόφαση για προπόνηση της Ολυμπιακής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας στην Κύπρο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Η Ολυμπιακή ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας θα βρίσκεται στην Κύπρο την ερχόμενη βδομάδα με πάρα πολλούς πρωταθλητές της και θα συνοδεύεται και από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αλλά, υπάρχουν και κάποιες σκέψεις από την εδώ Ύπατη Αρμοστεία για την ανάπτυξη κάποιας υποδομής στον τομέα του αθλητικού τουρισμού με τη συνεργασία της Κυπριακής Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα επιθυμούν να πραγματοποιήσουν έργα υποδομής με έξοδα δικά τους, αλλά, χρειάζεται η δική μας βοήθεια. Όλα αυτά θα μελετηθούν» ανέφερε ο υπουργός.

Παράλληλα, συζητήθηκε η πιθανότητα συνεργασίας και σε άλλους τομείς που αφορούν ευρύτερα τον τουρισμό, κυρίως τον προερχόμενο από την Βρετανία προς την Κύπρο. Οι Βρετανοί έχουν δώσει, ακόμα μια άδεια για επιπλέον κανονική πτήση από το αεροδρόμιο του Gatwick προς Πάφο και αναμένουν κάποιες τεχνικές διευκολύνσεις από την Κύπρο, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η πτήση. Η απόφαση, υπογράμμισε ο κ. Λιλλήκας, θα τεθεί σε εφαρμογή από το ερχόμενο φθινόπωρο και θα αφορά τις Βρετανικές Αερογραμμές.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024