Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠροώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα
Δράση της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα

Η Μη Κερδοσκοπική και Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης & Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη-Βία, με τη συνεργασία των ΜΚΟ “Φίλοι του Ποδηλάτου” και “Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης”, κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Δράση ENT/TOU/10/611: Προώθηση…

Η Μη Κερδοσκοπική και Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης & Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη-Βία, με τη συνεργασία των ΜΚΟ “Φίλοι του Ποδηλάτου” και<...> “Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης”, κατέθεσε αίτηση συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Δράση ENT/TOU/10/611: Προώθηση του ποδηλατικού τουρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού. Ο γενικός στόχος της δράσης αυτής είναι να προσφέρει προστιθέμενη αξία στη βελτίωση της βιωσιμότητας και των επιδόσεων της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού τουρισμού ποδηλασίας.

Η ΜΚΟ Αντιγόνη θα συμμετέχει ως εθνικός εταίρος στην αίτηση που κατέθεσε η Ομοσπονδία Ποδηλασίας της Βουλγαρίας για το Νότιο Ανατολικό τμήμα της Ποδηλατικής διαδρομής EUROVELO 13 – IRON CURTAIN TRAIL.

Στην πρόταση συμμετέχουν:
– Βουλγαρία: Ministry of Economy, Energy and Tourism,
– Ρουμανία: Romanian Cyclists Federation (RCF)
– Σλοβενία: Regional Development Agency – Mura
– Ουγγαρία: Cycling Hungary Alliance
– Βέλγιο: European Cyclists Federation

Την ελληνική συμμετοχή υποστηρίζουν:
– Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, Γενική Γραμματεία Τουρισμού
– Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Πολυτεχνείου Αθηνών
– Ποδηλατικός και Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας “Ρήσος”

H διαδρομή “Iron Curtain Trail” καλεί τους πολίτες να καταγράψουν μια διαδρομή που κάποτε χώριζε την Ευρώπη και τώρα αποτελεί μια πράσινη ζώνη φυσικής ομορφιάς για 6.800 χιλιόμετρα κατά μήκος της τροχιάς των συνόρων του πρώην «Σιδηρού Παραπετάσματος», από τη Βόρεια Θάλασσα μέχρι τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, διασχίζοντας 20 χώρες και 14 μέλη της Ε.Ε., μια διαδρομή που συνδυάζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, την ιστορία και το βιώσιμο τουρισμό.

Ήδη κατά μήκος της διαδρομής αυτής έχει δημιουργηθεί το οικολογικό δίκτυο «European Green Belt”, μια Πράσινη Ζώνη με σκοπό να συμβάλει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Η Πράσινη Ζώνη συνδέει εθνικά πάρκα, ανακηρυγμένες περιοχές αποθεμάτων βιόσφαιρας, διασυνοριακές προστατευόμενες περιοχές, καθώς και μη προστατευόμενες περιοχές κατά μήκος των συνόρων και υποστηρίζει πρωτοβουλίες περιφερειακής ανάπτυξης που θα βασίζονται στη διατήρηση της φύσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024