Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΕνδυνάμωση του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα μέσω της εξωστρέφειας των οργανισμών που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας
Ιατρικός τουρισμός

Ενδυνάμωση του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα μέσω της εξωστρέφειας των οργανισμών που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας

Η χώρα μας κατάφερε από τη 10η θέση, στην οποία βρισκόταν στο παρελθόν, να ανέβει στην 5η παγκοσμίως σε ό,τι αφορά στον ιατρικό τουρισμό.

Παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού, κας Σοφίας Ζαχαράκη και του προέδρου της Elitour και περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα τoν ιατρικό τουρισμό, από το Seneca Medical Group.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης με την υφυπουργό Τουρισμού, κας Σοφία Ζαχαράκη.

Το Seneca Medical Group, μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ευρώπη στο χώρο της μεταμόσχευσης μαλλιών, φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της εκδήλωση με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, μέσα από την αξιοποίηση της εξωστρέφειας των εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας. Ο ιατρικός τουρισμός αποτελεί μια από τις πλέον δυναμικές αγορές παγκοσμίως, με την Ελλάδα να έχει ξεκινήσει, τα τελευταία χρόνια, συντονισμένες προσπάθειες για την ανάδειξή της σε σημαντική χώρα προορισμό, δεδομένου του υψηλού επιπέδου στις παρεχόμενες υπηρεσίες τόσο στον τουρισμό όσο και στην υγεία.

Μιλώντας στην εκδήλωση, η κα Ζαχαράκη τόνισε ότι ο τουρισμός Υγείας διαθέτει δυναμική, προοπτικές και αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού. Με τη συνεργασία όλων των φορέων και την επιστημονική συνδρομή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προωθούνται όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις για να αξιοποιηθούν θέματα τουρισμού, Υγείας και Ευεξίας.

Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι η χώρα μας κατάφερε από τη 10η θέση, στην οποία βρισκόταν στο παρελθόν, να ανέβει στην 5η παγκοσμίως σε ό,τι αφορά στον ιατρικό τουρισμό. Πρόσθεσε ότι βασική προτεραιότητα της Elitour είναι η δημιουργία ενός παγκόσμιου χωριού ευεξίας, στον οποίο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν όλο τον χρόνο για τον τρόπο που θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής, κατακτώντας την ευζωία.


Η κα Χριστίνα Ταμπουρέα, αντιπρόεδρος της Elitour.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η κα Χριστίνα Ταμπουρέα, αντιπρόεδρος της Elitour, υπογράμμισε ότι οι θεραπείες, η καινοτομία και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας αποτελούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και που απαιτούνται οργανωμένες πρωτοβουλίες για την προβολή και την αξιοποίησή τους.


Ο CEO του Seneca Medical Group, κ. Γιώργος Κοτταρίδης (αριστερά) με τον περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη.

Ο CEO του Seneca Medical Group, κ. Γιώργος Κοτταρίδης, σημείωσε ότι ο ιατρικός τουρισμός είναι ένας τομέας με μεγάλη δυναμική στον οποίο χρειάζεται να εστιάσει περισσότερο η Πολιτεία. Αναφορικά με το θετικό παράδειγμα της Seneca, τόνισε ότι, μόνο στην κλινική της Αθήνας του Ομίλου, το 45% των πελατών που έρχονται για αποκατάσταση της τριχόπτωσης προέρχονται από το εξωτερικό. Ανάμεσα στις προτάσεις που έκανε ο CEO του Seneca Medical Group ήταν η αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών υγείας της χώρας, για να μπορούν να αδειοδοτούνται ιατρικές υπηρεσίες μέσα σε τουριστικές υποδομές. Είναι αναγκαίο, όπως ανέφερε, να διευκολυνθεί η απόκτηση διεθνούς πιστοποίησης για τις μονάδες ιατρικού τουρισμού και να επιδοτούνται οι κλινικές ιατρικού τουρισμού από το κράτος, βάσει της επισκεψιμότητας ασθενών από το εξωτερικό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι κ.κ. Πέτρος Μαμαλάκης, γενικός γραμματέας της Elitour, Κωνσταντίνος Kουσκούκης, μέλος της Elitour και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Bάκη Πάκα, υπεύθυνη Εξωστρέφειας της Elitour, Γιώργος Κακουλίδης, μέλος Elitour και πρόεδρος Asclipeia Cluster, Ιωάννης Σμέρο, περιφερειακός σύμβουλος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Λάζαρος Καραούλης, μέλος κεντρικής πολιτικής επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η Elitour αποτελεί έναν ανεξάρτητο φορέα, ο οποίος υλοποιεί δράσεις με στόχο την προώθηση του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και την ανάπτυξη συνεργασιών με αντίστοιχους διεθνείς οργανισμούς σε παγκόσμια θέματα που σχετίζονται με τον ιατρικό τουρισμό.

Το Seneca Medical Group, αποτελεί σήμερα μια από τις καινοτόμες κλινικές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα και συνδυάζει τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους θεραπείας, τις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή εξατομικευμένων λύσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024