Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςEOT: Διοργανώνονται δύο συνέδρια για τον γαστρονομικό και τον ορεινό τουρισμό
Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ

EOT: Διοργανώνονται δύο συνέδρια για τον γαστρονομικό και τον ορεινό τουρισμό

Η γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης της περιοχής της Λακωνίας, αλλά και οι προοπτικές για ορεινό τουρισμό στην μετα – covid Ελλάδα, θα βρεθούν στο επίκεντρο δύο συνεδρίων

Ο εναλλακτικός Τουρισμός βρίσκει μεγάλη άνθιση στα νέα στρατηγικά πλάνα κυβέρνησης και τουριστικών φορέων για την διαφήμιση της Ελλάδας προς τη διεθνή αγορά. Αυτή την φορά δύο εξειδικευμένα συνέδρια θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες, τα οποία θα βάλουν στο επίκεντρο τις προοπτικές που διανοίγονται για τους ορεινούς προορισμούς της χώρας, στην μεταπανδημική περίοδο.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθούν:

  • το 1ο Forum Γαστρονομίας και Τουρισμού Σπάρτης με τίτλο: «Η γαστρονομία ως μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας του Δήμου Σπάρτης»,
  • το 1ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινού Τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή Μετεώρων.

Στο 1o Forum Γαστρονομίας και Τουρισμού Σπάρτης, που διοργανώνεται αύριο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, θα εξεταστούν η ανάδειξη της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει η περιοχή του Δήμου Σπάρτης και ολόκληρης της Λακωνίας, καθώς και οι προσφορότεροι τρόποι ενσωμάτωσης της γαστρονομίας στον σχεδιασμό του τουριστικού marketing, ώστε  μεσοπρόθεσμα η γαστρονομία να αποτελέσει έναν από τους βασικούς μοχλούς τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου καθιερώνοντάς τον ως ξεχωριστό γαστρονομικό προορισμό με τη δική του ιδιαίτερη σφραγίδα.

Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν διεθνείς ομιλητές και αναγνωρισμένοι ειδικοί του γαστρονομικού τουρισμού, που θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με το κοινό. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί, επίσης, από live cooking, οινογνωσία και γευσιγνωσία ελαιόλαδου.

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινού Τουρισμού θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στην Καλαμπάκα (Δήμος Μετεώρων). Κεντρικό στόχο έχει την ανάδειξη των πολιτικών της εθνικής τουριστικής στρατηγικής για την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού, με τη δημιουργία σημαντικών υποδομών, την ενίσχυση του brand name της χώρας και την προώθησή της διεθνώς του ως ανταγωνιστικό, εμπλουτισμένο και ποιοτικά αναβαθμισμένο ορεινό ταξιδιωτικό προορισμό.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων του τουρισμού, ειδικοί επιστήμονες, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα και επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ στις θεματικές του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι ενότητες Μορφές Ορεινού Τουρισμού, καινοτομία-νέες τεχνολογίες-εκπαίδευση στον Ορεινό Τουρισμό, Ορεινός Τουρισμός και Γαστρονομία-Ευεξία, Ορεινός Τουρισμός και περιβάλλον – φυσικοί πόροι, υποδομές και ανάπτυξη δραστηριοτήτων που συνδέονται με το βουνό, το μέλλον του βιώσιμου τουρισμού κ.ά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024