Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΕΟΤ: Παρουσίαση στη βρετανική αγορά πλατφόρμας για τον βιώσιμο τουρισμό στην Ελλάδα
Βιώσιμος τουρισμός

ΕΟΤ: Παρουσίαση στη βρετανική αγορά πλατφόρμας για τον βιώσιμο τουρισμό στην Ελλάδα

  • Η υφυπουργός Τουρισμού, κα Σ. Ζαχαράκη, προλογίζει την εκδήλωση για την παρουσίαση της πλατφόρμας για τον βιώσιμο τουρισμό.
  • Στιγμιότυπο από τη συζήτηση στρογγυλού τραπεζιού με παράγοντες της βρετανικής αγοράς.
  • Στο περιθώριο της εκδήλωσης, εικονίζονται από αριστερά, ο δημοσιογράφος του Green Traveler, R. Hammond, η υφυπουργός Τουρισμού, κα Σ. Ζαχαράκη, ο γενικός διευθυντής του Τ.Ο Responsible Travel, T. Williamson, η εκτελεστική διευθύντρια του Ionian Environmental Foundation, V. Turner, και η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, κα Ελ. Σκαρβέλη.

Σκοπός της πλατφόρμας είναι η δημιουργία ενός σαφούς και συνεκτικού αφηγήματος σχετικά με τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας που εξελίσσονται ήδη στην Ελλάδα, την αξιοποίησή τους στην ανάπτυξη συνεργασιών με επαγγελματίες του τουρισμού και την ανάδειξή τους μέσω των τοπικών media στο ευαισθητοποιημένο σε θέματα βιωσιμότητας βρετανικό κοινό.

Την πλατφόρμα sustainablegreece.co.uk, που προβάλλει στην βρετανική αγορά τις εθνικές δράσεις και τις βέλτιστες πρακτικές βιώσιμου τουρισμού στην Ελλάδα, παρουσίασε η Υπηρεσία ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας.

Η ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, με την παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού, κας Σοφίας Ζαχαράκη, και σε αυτήν συμμετείχαν δημοσιογράφοι βρετανικών ΜΜΕ με ειδίκευση σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης και βιώσιμου τουρισμού, influencers και τουριστικοί πράκτορες που εστιάζουν στον υπεύθυνο τουρισμό.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην εθνική στρατηγική για βιώσιμο τουρισμό και ξεκίνησε από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία του ΕΟΤ ήδη από τον περασμένο Ιούλιο με τη διενέργεια θεματικών webinars. Σκοπός της πλατφόρμας είναι η δημιουργία ενός σαφούς και συνεκτικού αφηγήματος σχετικά με τις πρωτοβουλίες βιωσιμότητας που εξελίσσονται ήδη στην Ελλάδα, την αξιοποίησή τους στην ανάπτυξη συνεργασιών με επαγγελματίες του τουρισμού και την ανάδειξή τους μέσω των τοπικών media στο ευαισθητοποιημένο σε θέματα βιωσιμότητας βρετανικό κοινό.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, η κα Ζαχαράκη σημείωσε πως η Ελλάδα έχει όλα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να την καθιερώσουν ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και πρόσθεσε: “Μας εμπνέει να βλέπουμε το έργο που γίνεται για τη ‘μεταμόρφωση’ του τουριστικού μας τομέα με αλλαγές πολιτικής, επενδύσεις και ιεράρχηση προτεραιοτήτων, καθώς έτσι επιδιώκουμε να ανοίξουμε ένα νέο μέλλον για τη χώρα μας”.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, κα Ελένη Σκαρβέλη, επισήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ Βρετανών και Ελλήνων εταίρων, ώστε να παρουσιαστούν προ την βρετανική αγορά οι βιώσιμοι ελληνικοί προορισμοί, που προσφέρουν περισσότερες “πράσινες” επιλογές διακοπών.

Ακολούθησε συζήτηση, στην οποία έλαβαν μέρος η εκτελεστική διευθύντρια του Ionian Environmental Foundation, Victoria Turner, ο δημοσιογράφος του Green Traveler, Richard Hammond και ο γενικός διευθυντής του Τ.Ο. Responsible Travel, Tim Williamson.

Σημειώνεται ότι οι Βρετανοί αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στη βιωσιμότητα του προορισμού που επιλέγουν για τις διακοπές τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ), το 54% των Βρετανών ταξιδιωτών δηλώνουν ότι οι προδιαγραφές “πράσινης” περιβαλλοντικής αειφορίας του παρόχου διακοπών αποτελεί γι’αυτούς πολύ σημαντικό κριτήριο, ενώ είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν αυξημένο κόστος για διακοπές σε εταιρεία με καθαρότερο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Ταυτόχρονα, οι ταξιδιώτες που θα κάνουν κράτηση το προσεχές διάστημα αναμένουν ότι θα μπορούν να επιλέξουν τις διακοπές τους σε σχέση με τη βιωσιμότητα του καταλύματος και κατ’ επέκταση του προορισμού τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024