Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕπένδυση 50 εκατ. ευρώ στην Ασπροβάλτα με 5στερο ξενοδοχείο και θεματικό πάρκο
Επενδύσεις

Επένδυση 50 εκατ. ευρώ στην Ασπροβάλτα με 5στερο ξενοδοχείο και θεματικό πάρκο

Η συμφωνία με τον Δήμο Βόλβης αφορά, μεταξύ άλλων, σε πολυετή μίσθωση της δημοτικής έκτασης, αλλά και στην ανάληψη δέσμευσης από τον επιχειρηματία ότι το 80% από το σύνολο των θέσεων εργασίας θα καλυφθούν από ανθρώπους που κατοικούν στο δήμο.

Επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ σχεδιάζει Ελληνοαμερικανός επενδυτής στην περιοχή της Ασπροβάλτας, με στόχο την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου και θεματικού πάρκου σε έκταση 60 στρεμμάτων του δήμου Βόλβης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο δήμαρχος Βόλβης, κ. Διαμαντής Λιάμας, μέσα στο Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος και ο πλήρης φάκελος για την αξιοποίηση του project της λουτρόπολης Νέας Απολλωνίας, ενός έργου ύχους 24 εκατ. ευρώ και δε λειτούργησε ποτέ από το 2000.

“Εντός του Σεπτεμβρίου, το πιο πιθανόν στις αρχές του, πρόκειται να υπογραφεί το συμφωνητικό με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, η εταιρεία του οποίου εδρεύει στην Καλαμάτα, για την υλοποίηση του project 50 εκατ. ευρώ, σε έκταση 60 στρεμμάτων του δήμου Βόλβης στην Ασπροβάλτα” επισήμανε ο κ. Λιάμας, προσθέτοντας ότι “η επένδυση αφορά την κατασκευή πεντάστερου ξενοδοχείου, 300 δωματίων, αλλά και ενός θεματικού πάρκου, στο οποίο μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν μικρογραφίες των σημαντικότερων μνημείων της Ελλάδας, όπως αυτό της Ακρόπολης”.

Η ανάδειξη του Ελληνοαμερικανού επενδυτή έγινε μετά από ανοιχτό διαγωνισμό τον Μάιο και η συμφωνία με τον Δήμο Βόλβης αφορά, μεταξύ άλλων, σε πολυετή μίσθωση της δημοτικής έκτασης, αλλά και στην ανάληψη δέσμευσης από τον επιχειρηματία ότι το 80% από το σύνολο των θέσεων εργασίας, που σε πρώτη φάση θα είναι 150, θα καλυφθούν από ανθρώπους που κατοικούν στο δήμο.

Όσον αφορά στη λειτουργία της λουτρόπολης, εξοπλισμένης με 230 κλίνες και μεγάλες πισίνες, στη Νέα Απολλωνία, “εντός του Σεπτεμβρίου πιστεύω θα έχουμε καταρτίσει τον πλήρη φάκελο που θα μπορεί να εξετάσει ο οποιοσδήποτε υποψήφιος επενδυτής, που θα θελήσει να τρέξει την επένδυση” είπε ο δήμαρχος Βόλβης, προσθέτοντας ότι για την επαναλειτουργία της εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί επένδυση ύψους 8-10 εκατ. ευρώ, ώστε να γίνει πλήρης ανακαίνιση και να προσφέρονται πεντάστερες υπηρεσίες, υψηλού επιπέδου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024