Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΕύβοια και Βοιωτία εντυπωσιάζουν την Κύπρο με θεματικό τουρισμό και ομορφιά
Προορισμοί

Εύβοια και Βοιωτία εντυπωσιάζουν την Κύπρο με θεματικό τουρισμό και ομορφιά

Εύβοια και Βοιωτία εντυπωσιάζουν την Κύπρο

Η φυσική ομορφιά και ο θεματικός τουρισμός της Εύβοιας και Βοιωτίας εντυπωσίασαν Κύπριες δημοσιογράφους.

Η φυσική ομορφιά και ο πλούτος των θεματικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν η Εύβοια και η Βοιωτία εντυπωσίασαν τη δημοσιογραφική αποστολή που διοργάνωσε η υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Κύπρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στόχος του δημοσιογραφικού ταξιδιού (press trip) ήταν η προβολή των λιγότερο γνωστών τουριστικών προορισμών της χώρας μας, στο πλαίσιο της στρατηγικής επικοινωνίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για την ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο Πολιτιστικός, ο Θρησκευτικός και ο Ιαματικός τουρισμός, η γαστρονομία και ο οινοτουρισμός, της Εύβοιας και της Βοιωτίας.

Οι Κύπριες δημοσιογράφοι Μαρία Θεμιστοκλέους, Άντρια Γεωργίου και Στυλιάνα Κυριακού, απόλαυσαν τις ομορφιές και τις εμπειρίες που έζησαν κατά την επίσκεψή τους (27-30 Ιουνίου 2024), στην Εύβοια,την Αιδηψό με τα θερμά λουτρά της και τα Λιχαδονήσια.

Επισκέφτηκαν επίσης τον Άγιο Γεώργιο, ένα φημισμένο οινοποιείο της περιοχής Αιδηψού και περιηγήθηκαν στις ιερές μονές του Όσιου Δαυίδ και του Άγιου Ιωάννη του Ρώσου, ανακαλύπτοντας την πλούσια θρησκευτική ιστορία της περιοχής. Επισκέφτηκαν τη Χαλκίδα, τη Νέα Αρτάκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρέθουσας και το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας. Κατά τη διάρκεια της 3ήμερης διαμονής τους στην Εύβοια, απόλαυσαν επίσης την τοπική γαστρονομία, δοκιμάζοντας παραδοσιακά πιάτα και λιχουδιές της περιοχής.

Στη Βοιωτία, επισκέφθηκαν τη Θήβα και το Αρχαιολογικό της Μουσείο, θαυμάζοντας τα αρχαία ευρήματα και την ιστορία της πόλης. Επιπλέον, πέρασαν από την Ιερά Μονή του Όσιου Λουκά, ένα σημαντικό θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο, γνωστό για την αρχιτεκτονική και τις μοναδικές τοιχογραφίες του.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024